• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Dukkah - hjemmelavet med nødder og krydderier

Dukkah - hjemmelavet med nødder og krydderier

billede med dukkah
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 19. august 2024 - Udgivet: 19. august 2024

Få den nemme opskrift på hjemmelavet dukkah, der er en lækker krydderiblanding fra Mellemøsten. Bruges til dip, drys, panering og andet.

Dukkah er en skøn krydderiblanding fra Mellemøsten og Egypten, og den består blandt andet af nødder og forskellige krydderier, herunder spidskommen og koriander.

Der findes mange udgaver af blandingen, så du kan sagtens skifte lidt ud i krydderierne, hvis du synes det.

Det grundlæggende er dog nødder og krydderier, hvor det hele ristes af på en varm pande, hvilket frigiver smag.

Brug dukkahen til at panere i, sammen med en dip, som drys, i salater og meget andet. Den tilfører altid en god smag.

Se også disse opskrifter:

  • Hjemmelavet kebab krydderi
  • American barbecue rub
  • Hjemmelavet taco krydderi
  • Dry rub til svinemørbrad
  • Dukkah kylling

Opskrift på dukkah

billede med dukkah
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Dukkah

5 fra 1 stemme
Få den nemme opskrift på hjemmelavet dukkah, der er en lækker krydderiblanding fra Mellemøsten. Bruges til dip, drys, panering og andet.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 1 portion
Ret: Krydderier
Køkken: Mellemøsten
Kalorier: 944
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 60 g hasselnødder - hakkede
  • 35 g mandler - hakkede
  • 25 g valnødder - hakkede
  • 4 spsk sesamfrø
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander - tørret og stødt
  • 0,5 tsk cayennepeber - eller chilipulver
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Til hjemmelavet dukkah starter du med at riste 60 gram hasselnødder, 35 gram mandler og 25 gram valnødder på en varm pande i et par minutter.
  2. Tilsæt så 4 spiseskefulde sesamfrø sammen med 1 teskefuld fennikelfrø, 1 teskefuld spidskommen, 1 teskefuld koriander og 0,5 teske cayennepeber.
  3. Lad det riste nogle minutter mere så krydderierne bliver brændt af.
  4. Nu kan du enten køre hele blandingen i en minihakker tilsat 1 teske salt, eller bruge en morter til at lave den færdig. Husk dog, at en dukkah ikke skal være alt for finthakket!

Næringsindhold

Kalorier: 944kcalKulhydrater: 31gProtein: 27gFedt: 87gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 28gEnkelumættet fedt: 47gTransfedt: 0.01gNatrium: 2335mgKalium: 1015mgKostfibre: 17gSukker: 5gVitamin A: 471IUVitamin C: 5mgCalcium: 545mgJern: 11mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige dukkah opbevares i en lufttæt beholder, hvor den kan holde dig i en måneds tid.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    august 19, 2024 at 9:07 am

    Tak fordi du bruger opskriften - kom gerne med din mening af den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required