Få den nemme opskrift på hjemmelavet dukkah, der er en lækker krydderiblanding fra Mellemøsten. Bruges til dip, drys, panering og andet.
Dukkah er en skøn krydderiblanding fra Mellemøsten og Egypten, og den består blandt andet af nødder og forskellige krydderier, herunder spidskommen og koriander.
Der findes mange udgaver af blandingen, så du kan sagtens skifte lidt ud i krydderierne, hvis du synes det.
Det grundlæggende er dog nødder og krydderier, hvor det hele ristes af på en varm pande, hvilket frigiver smag.
Brug dukkahen til at panere i, sammen med en dip, som drys, i salater og meget andet. Den tilfører altid en god smag.
Se også de populære opskrifter på:
- Hjemmelavet kebab krydderi
- American barbecue rub
- Hjemmelavet taco krydderi
- Hjemmelavet karry
- Dry rub til svinemørbrad
Opskrift på dukkah
Dukkah
Ingredienser
- 60 gram hasselnødder - hakkede
- 35 gram mandler - hakkede
- 25 gram valnødder - hakkede
- 4 spiseskefulde sesamfrø
- 1 teskefuld fennikelfrø
- 1 teskefuld spidskommen
- 1 teskefuld koriander - tørret og stødt
- 0,5 teske cayennepeber - eller chilipulver
- 1 teske salt
Sådan gør du
- Til hjemmelavet dukkah starter du med at riste 60 gram hasselnødder, 35 gram mandler og 25 gram valnødder på en varm pande i et par minutter.
- Tilsæt så 4 spiseskefulde sesamfrø sammen med 1 teskefuld fennikelfrø, 1 teskefuld spidskommen, 1 teskefuld koriander og 0,5 teske cayennepeber.
- Lad det riste nogle minutter mere så krydderierne bliver brændt af.
- Nu kan du enten køre hele blandingen i en minihakker tilsat 1 teske salt, eller bruge en morter til at lave den færdig. Husk dog, at en dukkah ikke skal være alt for finthakket!
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige dukkah opbevares i en lufttæt beholder, hvor den kan holde dig i en måneds tid.
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - kom gerne med din mening af den her.