Sådan laver du dukkah kylling. Lækker og nem ret med dukkahpaneret kyllingebryst, der steges i ovnen. Knasende lækker hverdagsmad til alle.
Dukkah kylling smager super godt, og så er kyllingeretten utrolig nem at lave.
Her paneres stykker af kyllingebryst med den lækre dukkah, der består af nødder og varme krydderier. Og det er en familievenlig opskrift med inspiration fra det mellemøstlige køkken.
Du kan sagtens lave din egen dukkah med denne opskrift her, eller blot købe en færdig i dit supermarked.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på dukkah kylling
Opskriften er beregnet til fire personer med et stykke kyllingebryst til hver. Længere nede er der forslag til tilbehør.
Dukkah kylling
Ingredienser
- 4 kyllingebryst - bankes let flade
- 2 æg
- 8 spiseskefulde dukkah
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at tænde din ovn på 200 grader varmluft. Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- 4 kyllingebrystfileter bankes let flade. Læg dem evt. mellem to fryseposer og bank dem let med en kagerulle eller lignende.
- Pisk 2 æg sammen i en dyb tallerken, og kom 8 spiseskefulde dukkah i en anden tallerken.
- Kyllingefileterne vendes nu først i æg, derefter i dukkah og lægges så på bagepladen. Krydres med salt og peber.
- Bag dem 15 minutter ved 200 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
De færdige dukkah panerede kyllingebrystfileter serveres straks.
Tilbehør kan varieres på mange måder, men prøv eventuelt med bagte rodfrugter, stegt spidskål eller en spidskålssalat.
Mellemøstlige opskrifter på blandt andet blomkålstabbouleh, bulgursalat eller couscoussalat passser også godt til. Velbekomme.
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften og jeg vil blive glad for din mening om den.