Her er min opskrift på en Amagergryde. Det er en meget nem og velsmagende gryderet med svinebryst og masser af grøntsager.
Amagergryde er en klassisk gryderet, som du laver med blandt andet svinebryst og forskellige grøntsager.
Retten er faktisk ganske simpel at lave, og alligevel får du en middagsret og aftensmad med masser af smag.
Jeg plejer at skære et stykke ribbensteg ud i tern, men altså uden svær og brusk.
Grøntsagerne behøver du ikke veje nøjagtigt af, men brug hvad du har. Blomkål kan i øvrigt erstattes med ærter, hvor du mere er til det.
Min erfaring er i øvrigt, at Amagergryde også er en skøn ret til børn, da smagen er god, men også mild. Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på bedste Amagergryde
Amagergryde - opskrift på nem og klassisk gryderet
Ingredienser
- 500 g svinebryst - uden ben og svær, i tern
- smør - til stegning
- 1 stort løg - finthakket
- 200 g kartofler - i mindre stykker
- 200 g gulerødder - i mindre stykker
- 5 dl bouillon - evt. hønsebouillon
- 2 spsk engelsk sauce
- 200 g blomkål - i små buketter/stykker
- 2 tsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
- citronsaft - friskpresset citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt dild - eller persille
Fremgangsmåde
- Find en god stegegryde frem og varm den op. Kom en spiseskefuld smør i den.
- Når smørret er brust af, kommes svinebryst i tern i og kødet brunes godt af. Kom derefter løg (hakket) ved og steg et lille minut mere. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt så kartofler og gulerødder, og svits et minut mere. Hæld bouillon ved sammen med engelsk sauce, og lad det koge op.
- Skru lidt ned for varmen, læg låg på og lad din Amagergryde simre i ca. 40 minutter.
- Kom så blomkål ned i gryden, og lad det simre yderligere fem minutter under låg.
- Jævn med majsstivelse (Maizena), der udrøres i lidt koldt vand.
- Smag Amagergryden til med salt, friskkværnet peber og lidt friskpresset citronsaft. Til sidst anvendes dild (snittet) til pynt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige Amagergryde serveres straks, men da den er varm, kan du med fordel lige lade den stå 5-10 minutter inden servering.
Nyd gerne den klassiske gryderet med et godt stykke grydebrød til. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anne
Du har så mange gode opskrifter, men har du også nogle gode opskrifter til en, der hverken tåler kål eller løg? Lidt hvidløg eller purløg og løgpulver tåles.