Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Amagergryde

Amagergryde (opskrift på nem og klassisk gryderet)

billede med Amagergryde
4.5 fra 36 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
204
SHARES
FacebookMessenger204PinterestEmailSMS
Indhold
  • Amagergryde - opskrift på nem og klassisk gryderet
  • Opskrift på bedste Amagergryde
  • Tips
  • Kommentarer

Amagergryde - opskrift på nem og klassisk gryderet

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.5 fra 36 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her er min opskrift på en Amagergryde. Det er en meget nem og velsmagende gryderet med svinebryst og masser af grøntsager.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g svinebryst uden ben og svær, i tern
  • smør til stegning
  • 1 stort løg finthakket
  • 200 g kartofler i mindre stykker
  • 200 g gulerødder i mindre stykker
  • 5 dl bouillon evt. hønsebouillon
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 200 g blomkål i små buketter/stykker
  • 2 tsk majsstivelse udrørt i en smule koldt vand
  • citronsaft friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt dild eller persille

Fremgangsmåde

  1. Find en god stegegryde frem og varm den op. Kom en spiseskefuld smør i den.
  2. Når smørret er brust af, kommes svinebryst i tern i og kødet brunes godt af. Kom derefter løg (hakket) ved og steg et lille minut mere. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  3. Tilsæt så kartofler og gulerødder, og svits et minut mere. Hæld bouillon ved sammen med engelsk sauce, og lad det koge op.
  4. Skru lidt ned for varmen, læg låg på og lad din Amagergryde simre i ca. 40 minutter.
  5. Kom så blomkål ned i gryden, og lad det simre yderligere fem minutter under låg.
  6. Jævn med majsstivelse (Maizena), der udrøres i lidt koldt vand.
  7. Smag Amagergryden til med salt, friskkværnet peber og lidt friskpresset citronsaft. Til sidst anvendes dild (snittet) til pynt.

Næringsindhold

Kalorier782kcalKulhydrater25gProtein15gFedt70gMættet fedt26gFlerumættet fedt7gEnkelumættet fedt32gTransfedt0.1gKolesterol98mgNatrium1310mgKalium922mgKostfibre5gSukker7gVitamin A8487IUVitamin C56mgCalcium74mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på bedste Amagergryde

Amagergryde er en klassisk gryderet, som du laver med blandt andet svinebryst og forskellige grøntsager.

Retten er faktisk ganske simpel at lave, og alligevel får du en middagsret og aftensmad med masser af smag.

Jeg plejer at skære et stykke ribbensteg ud i tern, men altså uden svær og brusk.

Grøntsagerne behøver du ikke veje nøjagtigt af, men brug hvad du har. Blomkål kan i øvrigt erstattes med ærter, hvor du mere er til det.

Min erfaring er i øvrigt, at Amagergryde også er en skøn ret til børn, da smagen er god, men også mild. Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Husmandskost
  • Italiensk kødgryde
  • Indianergryde
  • Flæskegryde
  • Hofgryde

Tips

Den færdige Amagergryde serveres straks, men da den er varm, kan du med fordel lige lade den stå 5-10 minutter inden servering.

Nyd gerne den klassiske gryderet med et godt stykke grydebrød til. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne skriver

    marts 24, 2023 at 10:36 pm

    Du har så mange gode opskrifter, men har du også nogle gode opskrifter til en, der hverken tåler kål eller løg? Lidt hvidløg eller purløg og løgpulver tåles.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required