Alt i et fad er en populær opskrift med kylling og ris. Hele retten samles i et fad, og du skal hverken koge eller brune noget først. Nem hverdagsmad.
Her får du en nem opskrift på et alt i et fad med kylling.
Det er en af de populære retter med mad i fad, og det skyldes selvfølgelig først og fremmest, at retten er meget nem at lave.
Som navnet antyder, så samles hele retten nemlig i fadet, og det gør altså også noget godt for smagen.
Så selvom alt i et fad måske lyder gastronomisk lidt kedeligt, så skal du ikke være nervøs for at gå i gang med det.
Du får en lækker og nem ret, der blandt andet er god til hverdagene. Mens fadet er i ovnen kan du nemlig hurtigt få ryddet opvasken væk, så der ikke er rod bagefter.
Her er det et alt i et fad med blandt andet kylling og karry, og du kan jo selv variere mængden af grøntsager som du synes.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på alt i et fad
Alt i et fad med kylling, ris, karry og grøntsager
Ingredienser
- 250 g basmati ris
- 1 rød peberfrugt
- 1 bundt forårsløg
- 4 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 3 tsk karry
- 6 dl bouillon - vand + 2 bouillonterninger
- 2 dl fløde
- 4 kyllingebryst
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
- Find et ildfast fad eller en mindre bradepande frem. Cirka 30 gange 20 centimeter.
- Vej risene af og hæld dem i fadet.
- Skær peberfrugt i små tern, forårsløg i mindre skiver og hvidløgsfed hakkes fint eller presses. Kommes i fadet.
- Gulerødder skæres i små tern og kommes i sammen med karry.
- Hæld bouillon ved. Den laves nemt ved at koge seks deciliter vand op sammen med et par bouillonterninger - gerne en hønsebouillon. Kom også fløden i.
- Krydr med en smule salt (husk bouillonen er meget saltet) og friskkværnet peber.
- Hak persillen fint og kom i, hvorefter det hele vendes forsigtigt rundt.
- Kyllingebryst fileterne klargøres. Skær fedt og urenheder fra, giv dem et par snit på oversiden og læg dem øverst i fadet. Krydr dem med salt og peber.
- Stil dit alt i et fad ind i ovnen, hvor det skal have cirka 30 minutter. Smag eventuelt om risene er møre.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Fadet med kylling og ris stilles direkte på bordet.
Du kan med fordel servere et stykke lækkert naanbrød til ovnretten.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Juanita
Hej Holger
Tak for mange fantastiske opskrifter. ☺️ Jeg synes denne ret også ser lækker ud, men tænker at komme ananas stykker i. Har du prøvet det og ville du så udskifte noget af våden med ananasjuice?
Mvh
Juanita
Holger Rørby Madsen
Hej Juanita
Mange tak for de pæne ord - det glæder mig at høre 🙂
Nej, jeg har ikke prøvet retten med ananas, men det lyder lækkert - og det skal du da endelig prøve af.
Skriv gerne lige her hvordan det gik.
Alt det bedste
Holger
Helle Kristensen
Kan jeg bruge vilde ris i stedet for basmatiris?
Mvh
Helle
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Det kan du sagtens. Men vær opmærksom på, at tilberedningstiden kan være noget længere. Afhængig af hvordan risene er behandlet.
Alt det bedste
Holger
Arne
Risene bliver ikke færdige på en halv time, jeg har snart brugt en time og de knaser stadig
Else Winther
kan der bruges brune ris i denne ret
Holger Rørby Madsen
Hej Else
Sagtens, men de brune ris skal ofte koges noget længere tid. Så det er nok en god ide, at forkoge de brune ris lidt, så det passer med tiden.
Alt det bedste
Holger
Birte
Mums 😊 ser let ud 👍