Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Aioli

Aioli opskrift (verdens bedste hvidløgs-mayonnaise)

Billed resultat for aioli
4.7 fra 73 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
824
SHARES
FacebookMessenger824PinterestEmailSMS
Indhold
  • Aioli
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på aioli
  • Tips
  • Kommentarer

Aioli

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 73 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Aioli - her er den bedste opskrift på denne lækre hvidløgsmayonnaise. Den kan røres på ingen tid, og smager helt fantastisk godt som en dip.
Antal: 4 personer
Ret: Dressing
Køkken: Middelhavet
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 3 fed hvidløg
  • 2,5 dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Pisk først æggeblommer sammen med sennep.
  2. Derefter pisker du hvidvinseddike i. Du kan godt undlade eddike i en aioli, men jeg synes den klæder dippen.
  3. Pil hvidløgsfed og pres dem. Rør dem i aiolien.
  4. Så skal du piske olivenolien ind i mayonnaisen. Det skal ske gradvist og i en tynd stråle, så du får samlet fedtet med den øvrige væske.
  5. I en tynd stråle pisker du derfor olien i, og fortsæt indtil der ikke er mere olie tilbage.
  6. Aiolien kan muligvis opsuge endnu mere olie, og så giver du den bare lidt mere.
  7. Smag aiolien til med salt og friskkværnet peber, og anret den i en skål.

Næringsindhold

Kalorier586kcalKulhydrater1gProtein2gFedt65gMættet fedt9gFlerumættet fedt7gEnkelumættet fedt47gKolesterol97mgNatrium601mgKalium22mgKostfibre0.1gSukker0.1gVitamin A131IUVitamin C1mgCalcium18mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på aioli

Aioli er en super lækker hvidløgsmayonnaise, der er meget hurtig at lave, og den smager vidunderligt.

Bemærk, at aiolien indeholder lidt eddike, men du kan sagtens lave den uden.

Som med al mulig andet mad, er det vigtigt at du smager aiolien godt til - så du rammer din personlige smag.

Tips

Hjemmelavet aioli er fremragende til en kartoffelrøsti men også meget andet.

Der er tale om en meget lækker hvidløgsmayonnaise.

Du kan selv styre hvor stærk din aioli skal være ved at tilsætte mere eller mindre hvidløg.

I stedet for hvidvinseddike kan du røre hvidløgsmayonnaisen med lidt citronsaft.

Det giver samme syre til aiolien.

Se også disse opskrifter:

Mayonnaise
Her er min opskrift på hjemmelavet mayonnaise. Mayo er nem at lave selv, og derfor er der ingen grund til at købe den på tube. Klar på få minutter.
Se opskriften her
mayonnaise
Dildmayo - lækker mayonnaise med dild
En nem opskrift på hjemmelavet dildmayo. En god mayo med frisk dild, og den kan bruges til fritter, i burger eller sandwich og meget andet.
Se opskriften her
billederesultat for dildmayo
Hvidløgsdressing - opskrift på hjemmelavet dressing
En nem opskrift på hjemmelavet hvidløgsdressing. Dressingen laves på en creme fraiche med hvidløg, og den er god til salater og salatpizza.
Se opskriften her
billederesultat for hvidløgsdressing
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne skriver

    september 29, 2024 at 4:45 pm

    Hvad gør man, når man går efter opskriften, og først bagefter opdager, at der er brugt olivenolie. Man starter forfra, da det smager frygteligt.

    Svar
  2. Bettina skriver

    august 24, 2022 at 7:11 pm

    Hvad gør man når aiolien bliver ødelagt, fordi man følger opskriften og det bliver meget bittert af hvidløg ?

    Svar
    • Palle skriver

      oktober 03, 2022 at 11:19 am

      Man laver en ny med lidt mindre hvidløg.

      Svar
  3. Finn K. skriver

    juli 20, 2021 at 1:51 pm

    Super nem at lave og smager fantastisk

    Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required