• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aioli

Aioli

Billed resultat for aioli
4.7 fra 73 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
817
SHARES
FacebookMessenger817PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. marts 2024 - Udgivet:  19. marts 2018

Aioli - her er den bedste opskrift på denne lækre hvidløgsmayonnaise. Den kan røres på ingen tid, og smager helt fantastisk godt som en dip.

Aioli er en super lækker hvidløgsmayonnaise, der er meget hurtig at lave, og den smager vidunderligt.

Bemærk, at aiolien indeholder lidt eddike, men du kan sagtens lave den uden.

Som med al mulig andet mad, er det vigtigt at du smager aiolien godt til - så du rammer din personlige smag.

Opskrift på aioli

Billed resultat for aioli
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Aioli

4.69 fra 73 stemmer
Aioli - her er den bedste opskrift på denne lækre hvidløgsmayonnaise. Den kan røres på ingen tid, og smager helt fantastisk godt som en dip.
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dressing
Køkken: Middelhavet
Kalorier: 586
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 3 fed hvidløg
  • 2,5 dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Pisk først æggeblommer sammen med sennep.
  2. Derefter pisker du hvidvinseddike i. Du kan godt undlade eddike i en aioli, men jeg synes den klæder dippen.
  3. Pil hvidløgsfed og pres dem. Rør dem i aiolien.
  4. Så skal du piske olivenolien ind i mayonnaisen. Det skal ske gradvist og i en tynd stråle, så du får samlet fedtet med den øvrige væske.
  5. I en tynd stråle pisker du derfor olien i, og fortsæt indtil der ikke er mere olie tilbage.
  6. Aiolien kan muligvis opsuge endnu mere olie, og så giver du den bare lidt mere.
  7. Smag aiolien til med salt og friskkværnet peber, og anret den i en skål.

Næringsindhold

Kalorier: 586kcalKulhydrater: 1gProtein: 2gFedt: 65gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 47gKolesterol: 97mgNatrium: 601mgKalium: 22mgKostfibre: 0.1gSukker: 0.1gVitamin A: 131IUVitamin C: 1mgCalcium: 18mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hjemmelavet aioli er fremragende til en kartoffelrøsti men også meget andet.

Der er tale om en meget lækker hvidløgsmayonnaise.

Du kan selv styre hvor stærk din aioli skal være ved at tilsætte mere eller mindre hvidløg.

I stedet for hvidvinseddike kan du røre hvidløgsmayonnaisen med lidt citronsaft.

Det giver samme syre til aiolien.

Se også disse opskrifter:

Mayonnaise

4.7 fra 41 stemmer
Her er min opskrift på hjemmelavet mayonnaise. Mayo er nem at lave selv, og derfor er der ingen grund til at købe den på tube. Klar på få minutter.
Gå til opskrift
mayonnaise

Dildmayo - lækker mayonnaise med dild

5 fra 3 stemmer
En nem opskrift på hjemmelavet dildmayo. En god mayo med frisk dild, og den kan bruges til fritter, i burger eller sandwich og meget andet.
Gå til opskrift
billederesultat for dildmayo

Hvidløgsdressing - opskrift på hjemmelavet dressing

4.8 fra 14 stemmer
En nem opskrift på hjemmelavet hvidløgsdressing. Dressingen laves på en creme fraiche med hvidløg, og den er god til salater og salatpizza.
Gå til opskrift
billederesultat for hvidløgsdressing
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne

    september 29, 2024 at 4:45 pm

    Hvad gør man, når man går efter opskriften, og først bagefter opdager, at der er brugt olivenolie. Man starter forfra, da det smager frygteligt.

    Svar
  2. Bettina

    august 24, 2022 at 7:11 pm

    Hvad gør man når aiolien bliver ødelagt, fordi man følger opskriften og det bliver meget bittert af hvidløg ?

    Svar
    • Palle

      oktober 03, 2022 at 11:19 am

      Man laver en ny med lidt mindre hvidløg.

      Svar
  3. Finn K.

    juli 20, 2021 at 1:51 pm

    Super nem at lave og smager fantastisk

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required