Ærtegryde er en virkelig nem og lækker gryderet med smag af dansk sommer.
Gryderetten er med masser af ærter, og du kan bruge både frosne og friske ærter i den. Allerbedst er den selvfølgelig med nye, danske ærter, men de frosne er nu også fine.
Ærtegryden er lavet med kylling, ærter, gulerødder og blomkål, og derfor er yderligere tilbehør faktisk ikke nødvendigt. Så du kan også spare lidt på opvasken.
Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min populære opskrift på forårsgryde.
Se også disse opskrifter:
Opskrift

Ærtegryde - nem opskrift
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Til ærtegryde starter du med at skære 500 g kyllingebryst i mindre tern, hvorefter de brunes af i lidt rapsolie i en god stegegryde.
- Klargør 100 g porre, 200 g gulerødder, 300 g ærter og 300 g blomkål som anvist i ingredienslisten.
- Tilsæt grøntsagerne til kyllingen i gryden, vend rundt og hæld så 5 dl vand ved sammen med 2 terninger grøntsagsbouillon, 1 tsk oregano og 1 tsk timian.
- Lad ærtegryden simre under låg i ca. 10 minutter.
- Tilsæt 2 dl madlavningsfløde (eller rigtig fløde), og jævn retten med 2 spsk majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand.
- Smag ærtegryden til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lige inden servering vendes 1 håndfuld persille i.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Den færdige ærtegryde kan serveres straks, men den er varm, så du kan med fordel lade den stå i 10 minutter inden den kommer på bordet.
Ved servering kan der drysses yderligere ærter og hakket persille over. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Lene Moltke Klit
En rigtig dejlig ret, selv børnene kunne lide den. Vil næste gang lave den uden kylling og med flere af grøntsagerne især blomkål, og der vil også blive serveret ris til.
Hilsen fra Lene
Jette van Zwieten
Skål lave denne ret, synes den lyder dejlig, men vil gerne, inden jeg begynder, vide om man eventuelt kan fryse den ind?
Venlig hilsen Jette
Holger Rørby Madsen
Hej Jette
Det lyder godt - og du kan sagtens fryse rester af retten ned.
De bedste hilsner
Holger
Kadara Sørensen
Tak god opskrift. Selv en vinter dag.
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Det er indbegrebet af sommer og en dejlig og nem ret at lave. Den er dejlig fyldt med grøntsager og skøn på en varm dag, hvor man trænger til lidt lettere mad. Små nye kartofler ville jeg gerne have til. Rigtig god weekend 😊
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger denne ret, og jeg håber du bliver glad for den. Skriv gerne din mening om den her i kommentarfeltet.