• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)

Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)

billede med ærtegryde
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
56
SHARES
FacebookMessenger56PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  23. maj 2024

Indhold

  1. Opskrift
  2. Ærtegryde - nem opskrift
  3. Tips

Ærtegryde er en virkelig nem og lækker gryderet med smag af dansk sommer.

Gryderetten er med masser af ærter, og du kan bruge både frosne og friske ærter i den. Allerbedst er den selvfølgelig med nye, danske ærter, men de frosne er nu også fine.

Ærtegryden er lavet med kylling, ærter, gulerødder og blomkål, og derfor er yderligere tilbehør faktisk ikke nødvendigt. Så du kan også spare lidt på opvasken.

Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min populære opskrift på forårsgryde.

Se også disse opskrifter:

  • Lækker blomkålsgryde
  • Karolines søndagsgryde
  • Mørbradgryde

Opskrift

billede med ærtegryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ærtegryde - nem opskrift

5 fra 3 stemmer
Få min opskrift på ærtegryde, der er en nem og hurtig gryderet med ærter, kylling, blomkål og en lækker sovs. Kan spises uden tilbehør.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 343
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g kyllingebryst - i mindre tern
  • rapsolie
  • 100 g porre - i skiver
  • 200 g gulerødder - i mindre tern
  • 300 g ærter - gerne bare fra frost
  • 300 g blomkål - i mindre buketter
  • 5 dl vand
  • 2 terninger grøntsagsbouillon
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 1 tsk timian
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 2 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
  • citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille - hakket

Fremgangsmåde
 

  1. Til ærtegryde starter du med at skære 500 g kyllingebryst i mindre tern, hvorefter de brunes af i lidt rapsolie i en god stegegryde.
  2. Klargør 100 g porre, 200 g gulerødder, 300 g ærter og 300 g blomkål som anvist i ingredienslisten.
  3. Tilsæt grøntsagerne til kyllingen i gryden, vend rundt og hæld så 5 dl vand ved sammen med 2 terninger grøntsagsbouillon, 1 tsk oregano og 1 tsk timian.
  4. Lad ærtegryden simre under låg i ca. 10 minutter.
  5. Tilsæt 2 dl madlavningsfløde (eller rigtig fløde), og jævn retten med 2 spsk majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand.
  6. Smag ærtegryden til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lige inden servering vendes 1 håndfuld persille i.

Næringsindhold

Kalorier: 343kcalKulhydrater: 30gProtein: 35gFedt: 10gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.01gKolesterol: 86mgNatrium: 577mgKalium: 1159mgKostfibre: 8gSukker: 12gVitamin A: 9494IUVitamin C: 74mgCalcium: 148mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige ærtegryde kan serveres straks, men den er varm, så du kan med fordel lade den stå i 10 minutter inden den kommer på bordet.

Ved servering kan der drysses yderligere ærter og hakket persille over. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene Moltke Klit

    maj 19, 2025 at 10:29 am

    En rigtig dejlig ret, selv børnene kunne lide den. Vil næste gang lave den uden kylling og med flere af grøntsagerne især blomkål, og der vil også blive serveret ris til.
    Hilsen fra Lene

    Svar
  2. Jette van Zwieten

    maj 14, 2025 at 12:19 pm

    Skål lave denne ret, synes den lyder dejlig, men vil gerne, inden jeg begynder, vide om man eventuelt kan fryse den ind?
    Venlig hilsen Jette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 14, 2025 at 1:47 pm

      Hej Jette
      Det lyder godt - og du kan sagtens fryse rester af retten ned.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  3. Kadara Sørensen

    januar 05, 2025 at 6:35 pm

    Tak god opskrift. Selv en vinter dag.

    Svar
  4. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    maj 24, 2024 at 11:57 am

    Det er indbegrebet af sommer og en dejlig og nem ret at lave. Den er dejlig fyldt med grøntsager og skøn på en varm dag, hvor man trænger til lidt lettere mad. Små nye kartofler ville jeg gerne have til. Rigtig god weekend 😊

    Svar
  5. Holger Rørby Madsen

    maj 23, 2024 at 9:35 am

    Tak fordi du bruger denne ret, og jeg håber du bliver glad for den. Skriv gerne din mening om den her i kommentarfeltet.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required