Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Ærtegryde

Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)

billede med ærtegryde
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
74
SHARES
FacebookMessenger74PinterestEmailSMS
Indhold
  • Ærtegryde - nem opskrift
  • Opskrift på ærtegryde
  • Tips
  • Kommentarer

Ærtegryde - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Få min opskrift på ærtegryde, der er en nem og hurtig gryderet med ærter, kylling, blomkål og en lækker sovs. Kan spises uden tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst i mindre tern
  • rapsolie
  • 100 g porre i skiver
  • 200 g gulerødder i mindre tern
  • 300 g ærter gerne bare fra frost
  • 300 g blomkål i mindre buketter
  • 5 dl vand
  • 2 terninger grøntsagsbouillon
  • 1 tsk oregano tørret
  • 1 tsk timian
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 2 spsk majsstivelse udrørt i lidt koldt vand
  • citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille hakket

Fremgangsmåde

  1. Til ærtegryde starter du med at skære 500 g kyllingebryst i mindre tern, hvorefter de brunes af i lidt rapsolie i en god stegegryde.
  2. Klargør 100 g porre, 200 g gulerødder, 300 g ærter og 300 g blomkål som anvist i ingredienslisten.
  3. Tilsæt grøntsagerne til kyllingen i gryden, vend rundt og hæld så 5 dl vand ved sammen med 2 terninger grøntsagsbouillon, 1 tsk oregano og 1 tsk timian.
  4. Lad ærtegryden simre under låg i ca. 10 minutter.
  5. Tilsæt 2 dl madlavningsfløde (eller rigtig fløde), og jævn retten med 2 spsk majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand.
  6. Smag ærtegryden til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lige inden servering vendes 1 håndfuld persille i.

Næringsindhold

Kalorier343kcalKulhydrater30gProtein35gFedt10gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.01gKolesterol86mgNatrium577mgKalium1159mgKostfibre8gSukker12gVitamin A9494IUVitamin C74mgCalcium148mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på ærtegryde

Ærtegryde er en virkelig nem og lækker gryderet med smag af dansk sommer.

Gryderetten er med masser af ærter, og du kan bruge både frosne og friske ærter i den. Allerbedst er den selvfølgelig med nye, danske ærter, men de frosne er nu også fine.

Ærtegryden er lavet med kylling, ærter, gulerødder og blomkål, og derfor er yderligere tilbehør faktisk ikke nødvendigt. Så du kan også spare lidt på opvasken.

Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min populære opskrift på forårsgryde.

Se også disse opskrifter:

  • Lækker blomkålsgryde
  • Karolines søndagsgryde
  • Mørbradgryde

Tips

Den færdige ærtegryde kan serveres straks, men den er varm, så du kan med fordel lade den stå i 10 minutter inden den kommer på bordet.

Ved servering kan der drysses yderligere ærter og hakket persille over. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene Moltke Klit skriver

    maj 19, 2025 at 10:29 am

    En rigtig dejlig ret, selv børnene kunne lide den. Vil næste gang lave den uden kylling og med flere af grøntsagerne især blomkål, og der vil også blive serveret ris til.
    Hilsen fra Lene

    Svar
  2. Jette van Zwieten skriver

    maj 14, 2025 at 12:19 pm

    Skål lave denne ret, synes den lyder dejlig, men vil gerne, inden jeg begynder, vide om man eventuelt kan fryse den ind?
    Venlig hilsen Jette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 14, 2025 at 1:47 pm

      Hej Jette
      Det lyder godt - og du kan sagtens fryse rester af retten ned.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  3. Kadara Sørensen skriver

    januar 05, 2025 at 6:35 pm

    Tak god opskrift. Selv en vinter dag.

    Svar
  4. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    maj 24, 2024 at 11:57 am

    Det er indbegrebet af sommer og en dejlig og nem ret at lave. Den er dejlig fyldt med grøntsager og skøn på en varm dag, hvor man trænger til lidt lettere mad. Små nye kartofler ville jeg gerne have til. Rigtig god weekend 😊

    Svar
  5. Holger Rørby Madsen skriver

    maj 23, 2024 at 9:35 am

    Tak fordi du bruger denne ret, og jeg håber du bliver glad for den. Skriv gerne din mening om den her i kommentarfeltet.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required