• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Æggeretter › Æggekage med spidskål og bacon

Æggekage med spidskål og bacon

billederesultat for æggekage med spidskål
Æggekage med spidskål og bacon er både nem og hurtig aftensmad, der virkelig smager godt. Æggekagen laves i et fad, der bages i ovnen i en lille halv time. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. december 2024 - Udgivet:  3. november 2020

Del gerne:
998
SHARES
FacebookMessenger998PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på æggekage med spidskål og bacon. Æggekagen bages i ovnen, og indeholder masser af den sunde spidskål. God og nem aftensmad.
  2. Opskrift på æggekage med spidskål
  3. Æggekage med spidskål og bacon
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Min opskrift på æggekage med spidskål og bacon. Æggekagen bages i ovnen, og indeholder masser af den sunde spidskål. God og nem aftensmad.

Æggekage med spidskål. Så bliver det næsten ikke bedre og nemmere i forhold til en hurtig aftensmad.

Jeg elsker spidskål, og en æggekage går man heller aldrig fejl af, og hvorfor så ikke kombinere de to.

Her sammen med bacon, og hele æggekagen samles i en lille bradepande eller ildfast fad, som derefter sættes i ovnen.

Mens æggekagen med spidskål tilberedes i ovnen, kan du lige rydde op i køkkenet og dække bord.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer, og spidskålsæggekagen serveres med et stykke rugbrød til.

Opskrift på æggekage med spidskål

billederesultat for æggekage med spidskål

Æggekage med spidskål og bacon

Min opskrift på æggekage med spidskål og bacon. Æggekagen bages i ovnen, og indeholder masser af den sunde spidskål. God og nem aftensmad.
Bedømmelse
4.7 fra 40 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g bacon - i skiver
  • 1 spidskål
  • 8 æg
  • 5 dl mælk
  • 1 spsk Maizena
  • 1 tsk bagepulver
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 potte purløg
  • 4-6 brunchpølser - kan udelades
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Smør en bradepande eller ildfast fad med lidt smør.
  • Baconskiverne skæres ud i cirka to centimeter brede stykker, der steges næsten møre på en pande. Jeg plejer at anvende en tørsaltet bacon, fordi det simpelthen smager bedst.
  • Spidskålen deles i fire stykker på langs, og den hårde del af stokken kasseres. Snit derefter spidskålen nogenlunde fint og i mindre stykker.
  • Kom spidskålen ned til baconstykkerne på panden, når de er ved at være en smule sprøde, og steg kålen med i 2-3 minutter, så den når at blive en smule blød.
  • Hæld bacon og spidskål i bradepanden.
  • Pisk æggene sammen.
  • Tag lidt af mælken fra (ca. en halv deciliter), og pisk Maizena og bagepulver ud i denne mængde, hvor efter det piskes ind i æggemassen sammen med resten af mælken. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Hæld æggemassen over spidskål og bacon i fadet, og drys med finthakket purløg.
  • Bag nu din æggekage med spidskål og bacon i cirka 27-28 minutter. Efter 20 minutter kan der lægges pølser i mindre stykker på æggekagen, hvorefter den bages færdig. Pølserne kan også sagtens undlades.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
170
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte æggekage med spidskål hviler 10 minutter inden udskæring, og drysses med lidt mere purløg.

Servér den ovnbagte æggekage med rugbrød til. Det er altså god hverdagsmad og aftensmad, hvor du samtidig får masser af den sunde spidskål.

Flere lækre æggekager:

  • Æggekage opskrift med bacon, tomater og purløg
  • Æggekage med grøntsager i ovn (den nemme opskrift)
  • Æggekage i ovn (verdens bedste æggekage)
  • Kromandens æggekage med stegt flæsk på 25 min.
  • Æggekage med kartofler og kylling i tern
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tove

    marts 13, 2021 at 6:18 am

    Syntes det ligner mere pølse stykker er på

    Svar
  2. Birthe

    marts 13, 2021 at 6:18 am

    Den har jeg lavet mange gange......et hit hver gang.....

    Svar
  3. Liselotte

    marts 13, 2021 at 6:17 am

    Mega lækker

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required