• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Æblesalat

Æblesalat

billederesultat for æblesalat
4.9 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
403
SHARES
FacebookMessenger403PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  28. december 2020 - Udgivet:  28. december 2020

Lækker æblesalat med salat, danske æbler, ristede pinjekerner og tranebær. Og med en let syrlig dressing af bla. æbleeddike og olivenolie.

Denne æblesalat er perfekt tilbehør til blandt andet en langtidsstegt oksesteg, der skriger efter et syrligt modspil.

Dressingen her er med æbleeddike, citronsaft og olivenolie, der virkelig klæder æblerne.

Sørg i øvrigt for at købe gode, danske og økologiske æbler.

Jeg har i denne opskrift brugt en økologisk blanding af babysalat, som du blandt andet kan købe i Netto og Brugsen.

Men du kan selvfølgelig også bruge din egen yndlingssalat, og jeg kan også foreslå en lækker romaine. Skyl bladene, og del dem i mindre stykker.

Helbladet spinat kan også anvendes.

Pinjekerner rister du på en pande ved en god varme, hvor du løbende ryster panden rundt, så de bliver ristet på alle sider. Pas på de ikke bliver for mørke!

Pinjekerner er færdigristede når de er flotte og gyldne - og duften af friske, ristede kerner breder sig i køkkenet.

Giv dem ikke for længe, for så kan de blive lidt bitre i smagen.

Opskriften på æblesalat er beregnet til fire personer.

Opskrift på æblesalat

billederesultat for æblesalat
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Æblesalat

4.91 fra 10 stemmer
Lækker æblesalat med salat, danske æbler, ristede pinjekerner og tranebær. Og med en let syrlig dressing af bla. æbleeddike og olivenolie.
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Kalorier: 278
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 æbler - i tynde både
  • 75 g salat - en blandet salat, eks. napolitana
  • 40 g tranebær - tørrede
  • 50 g pinjekerner - ristes på panden
Dressing til salat med æbler
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk æbleddike
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at blande olivenolie, citronsaft, æbleeddike og sukker sammen til dressingen. Rør den godt sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  2. Skær æblerne i tynde både, og bland den sammen med dressingen. Det hindrer æblebådene i at blive mørke. Så derfor skal du gøre det straks, så din æblesalat ikke bliver misfarvet.
  3. Rist pinjekerner på en varm pande.
  4. Skyl og vask babysalat grundigt under rindende, koldt vand, og slyng salaten tør for vandet.
  5. Kom salatbladene op i en skål, og kom æblebådene over sammen med dressingen.
  6. Kom også de tørrede tranebær og ristede pinjekerner i skålen, og vend det forsigtigt rundt til en lækker salat med æbler.

Næringsindhold

Kalorier: 278kcalKulhydrater: 19gProtein: 3gFedt: 23gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 13gNatrium: 584mgKalium: 269mgKostfibre: 4gSukker: 11gVitamin A: 674IUVitamin C: 8mgCalcium: 21mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige æblesalat serveres straks, og den kan som sagt serveres til mange forskellige retter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette-Lais

    juni 15, 2024 at 3:52 pm

    Lækker og nem salat

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required