Æblegalette er en skøn fransk, rustik tærte med æble, marcipan og mandelflager. Bagt med en skøn mørdej og perfekt til dessert.
Æblegalette er en skøn dessert, som du kan servere med en klat flødeskum eller creme fraiche.
Galetten er en rustik fransk tærte bagt med mørdej og uden tærteform, men hvor dejen blot er foldet op om æblefyldet.
Den er bagt med marcipan, mandelmel, kanel og mandelflager og smager helt vidunderligt.
Du kan servere din æblegalette både til eftermiddagskaffen eller som dessert efter en god middag.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på lækker æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte
Ingredienser
Mørdej
- 100 g mandelmel
- 150 g hvedemel
- 100 g smør - koldt
- 25 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 spsk vand
Æblefyld
- 2 æbler
- 1 tsk kanel
- 2 tsk sukker
Fyld
- 50 g sukker
- 25 g mandelmel
- 40 g marcipan
Pensling
- Æggehvide
- Sukker
- 20 g mandelflager
Fremgangsmåde
- Lav først mørdejen. Vej mandelmel, hvedemel, sukker og vaniljesukker af og vend det sammen.
- Kom koldt smør i i tern og brug nu fingrene til at smuldre smørret ud i dejen, så det får konsistens som revet ost.
- Kom vand ved og ælt dejen sammen til en fast kugle.
- Sæt den på køl i mindst en time.
- Vask æblerne og fjern æbleskrogene. Skær nu æblerne i tynde både, og kom dem op i en skål, hvor du vender dem med kanel og sukker.
- Tag dejen ud af køleskabet, og rul den ud på køkkenbordet. Sørg for at have godt med mel under, så den ikke sidder fast. Rul den ud, så den måler cirka 30 gange 30 centimeter.
- Rul nu tærtebunden løst rundt om en kagerulle, så du kan lægge den over på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bland sukker, mandelmel og smuldret marcipan, og fordel det på galette-bunden. Hold en afstand på cirka 5 centimeter til kanten hele vejen rundt.
- Læg æblebådene i et fint mønster rundt oven på mandel-marcipanfyldet, og fold forsigtigt kanten på din æblegalette ind over fyldet hele vejen rundt.
- Pensl nu den foldede kant med æggehvide og drys den med sukker. Drys mandelflager ud over æblefyldet i midten.
- Bag din æblegalette i 28 til 30 minutter ved 200 grader over- og undervarme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Æblegaletten serveres gerne lun med en klat flødeskum eller creme fraiche.
Du kan også sagtens spise den med en lækker vaniljeis til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Katrine Rørby Madsen
Jeg vil blive glad, hvis du vil give denne opskrift stjerner, når du har prøvet den!