• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte

Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte

Æblegalette
Den skønne æblegalette er bagt med kanel, marcipan og mandelflager og smager vidunderligt. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  3. marts 2025 - Udgivet:  3. marts 2025

Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Æblegalette er en skøn fransk, rustik tærte med æble, marcipan og mandelflager. Bagt med en skøn mørdej og perfekt til dessert.
  2. Opskrift på lækker æblegalette
  3. Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tip
Gå til opskrift

Æblegalette er en skøn fransk, rustik tærte med æble, marcipan og mandelflager. Bagt med en skøn mørdej og perfekt til dessert.

Æblegalette er en skøn dessert, som du kan servere med en klat flødeskum eller creme fraiche.

Galetten er en rustik fransk tærte bagt med mørdej og uden tærteform, men hvor dejen blot er foldet op om æblefyldet.

Den er bagt med marcipan, mandelmel, kanel og mandelflager og smager helt vidunderligt.

Du kan servere din æblegalette både til eftermiddagskaffen eller som dessert efter en god middag.

Se også disse opskrifter:

  • Galette med fersken
  • Blåbær galette
  • Brombær galette med friske eller frosne bær
  • Rabarbergalette

Opskrift på lækker æblegalette

Æblegalette

Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte

Æblegalette er en skøn fransk, rustik tærte med æble, marcipan og mandelflager. Bagt med en skøn mørdej og perfekt til dessert.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetKager
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 28 minutter minutter
Samlet tid: 58 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Katrine Rørby Madsen

Ingredienser

Mørdej

  • 100 g mandelmel
  • 150 g hvedemel
  • 100 g smør - koldt
  • 25 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk vand

Æblefyld

  • 2 æbler
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk sukker

Fyld

  • 50 g sukker
  • 25 g mandelmel
  • 40 g marcipan

Pensling

  • Æggehvide
  • Sukker
  • 20 g mandelflager
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Lav først mørdejen. Vej mandelmel, hvedemel, sukker og vaniljesukker af og vend det sammen.
  • Kom koldt smør i i tern og brug nu fingrene til at smuldre smørret ud i dejen, så det får konsistens som revet ost.
  • Kom vand ved og ælt dejen sammen til en fast kugle.
  • Sæt den på køl i mindst en time.
  • Vask æblerne og fjern æbleskrogene. Skær nu æblerne i tynde både, og kom dem op i en skål, hvor du vender dem med kanel og sukker.
  • Tag dejen ud af køleskabet, og rul den ud på køkkenbordet. Sørg for at have godt med mel under, så den ikke sidder fast. Rul den ud, så den måler cirka 30 gange 30 centimeter.
  • Rul nu tærtebunden løst rundt om en kagerulle, så du kan lægge den over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bland sukker, mandelmel og smuldret marcipan, og fordel det på galette-bunden. Hold en afstand på cirka 5 centimeter til kanten hele vejen rundt.
  • Læg æblebådene i et fint mønster rundt oven på mandel-marcipanfyldet, og fold forsigtigt kanten på din æblegalette ind over fyldet hele vejen rundt.
  • Pensl nu den foldede kant med æggehvide og drys den med sukker. Drys mandelflager ud over æblefyldet i midten.
  • Bag din æblegalette i 28 til 30 minutter ved 200 grader over- og undervarme.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
468
% Daglig værdi*
Fedt
 
28
g
43
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
36
mg
12
%
Natrium
 
111
mg
5
%
Kalium
 
140
mg
4
%
Kulhydrater
 
51
g
17
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
24
g
27
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
451
IU
9
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
72
mg
7
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Æblegaletten serveres gerne lun med en klat flødeskum eller creme fraiche.

Du kan også sagtens spise den med en lækker vaniljeis til.

Æblegalette hel
Æblegalette er en flot, rustik fransk tærte med æbler, kanel og mandelflager. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine Rørby Madsen

    marts 03, 2025 at 9:37 am

    Jeg vil blive glad, hvis du vil give denne opskrift stjerner, når du har prøvet den!

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required