Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Yorkshire pudding

Yorkshire pudding

Yorkshire pudding
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook11PinterestSMSEmailMessenger
11
DELINGER

Yorkshire pudding er et af de lækreste tilbehør fra det britiske køkken. De serveres oftest med steg, sovs og kartofler, og smager skønt.

Yorkshire pudding er både sprøde udenpå, og så har de en lækker blød midte. De serveres oftest med en god steg, ovnbagte kartofler og en masse sovs, så de næsten fungerer som en lille spiselig skål.

Der ud over kan de faktisk også spises som en dessert. Du kan servere dem med sirup og frugt eller måske chokoladesauce, det smager rigtigt godt, så lav endelig en stor portion.

De er faktisk så populære, at England har lavet en nationaldag til at fejre dem. Det er den første søndag hver februar.

Opskrift på Yorkshire pudding

Yorkshire pudding

Rakel Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Hvile: 30 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Yorkshire pudding er et af de lækreste tilbehør fra det britiske køkken. De serveres oftest med steg, sovs og kartofler, og smager skønt.
Antal: 8 portioner
Ret: Tilbehør
Køkken: Britisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 stk æg
  • 175 g sødmælk
  • 25 g vand
  • 150 g hvedemel
  • 0,5 tsk salt
  • 100 ml olie (eller fedt fra kød)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at tage en skål og tilføj æg, mælk, vand, hvedemel og salt. Rør det sammen til en jævn blanding.
  2. Lad dejen stå i en halv time ved stuetemperatur. Tag nu en muffinform i metal og fordel olien ud i den.
  3. Varm ovnen op til 230 grader, put derefter muffinsformene i ovnen i cirka 10 minutter, så olien blive rygende varm.
  4. Hæld dejen i formene, så de er cirka halvt fyldt op. Put dem straks i ovnen og bag dem i 15 minutter.
  5. Imens de bager, er det meget vigtigt ikke at åbne ovnen. Når de er let gyldne og hævet flot op, så er de færdige.
  6. Server straks Yorkshire pudding med en god steg og ovnbagte kartofler.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

I stedet for olie kan du bruge fedt fra en steg i dejen til Yorkshire pudding. Det smager rigtigt godt, og er en meget autentisk måde at lave dem på.

Se også andre britiske opskrifter her:

Fish & chips

Strawberry shortcake

Vegetarisk shepherds pie

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sesamkartofler.
    Sesamkartofler (lækre kartofler med sesamfrø stegt i ovn)
  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Glædelig jul - giv dig selv en gave og bliv PLUS-medlem nu

madens verden logo opskrifter på god mad

Vi ønsker dig en rigtig glædelig jul. Men har du overvejet, at give dig selv en gave og blive PLUS-medlem af Madens Verden? Det bliver både du og vi glade for.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required