Nem og lækker opskrift på yoghurtboller, der er de dejligste bløde og svampede boller. Perfekt til morgenbordet eller som eftermiddagssnack.
Yoghurtboller er helt perfekt svampede boller. Jeg synes, de smager helt vildt skønt, især friskbagte med et tykt lag smør og eventuelt lidt syltetøj. De kan også bruges som fødselsdagsboller, da de er lige så bløde.
Jeg synes også, at de holder sig mere saftige end almindelige boller, da yoghurten forhindrer dem i at blive tørre.
Hvis du ønsker, at de mætter mere, kan du udskifte hundrede gram mel med havregryn. Det smager både godt, og giver mere mæthedsfølelse.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på lækre yoghurtboller
Yoghurtboller - nem og lækker opskrift
Ingredienser
- 75 g smør
- 2 dl mælk
- 25 g gær
- 2 spsk sukker
- 1,5 dl yoghurt
- 1 tsk salt
- 500 g hvedemel
- 1 æg
Fremgangsmåde
- Start med at smelte smørret, tilføj derefter mælk. Mærk, om det føles lillefingervarmt. Tilføj derefter gær og sukker.
- Tilføj yoghurt og salt, rør det sammen. Tilføj derefter hvedemel, mens du rører dejen sammen. Ælt nu dejen i mindst fem minutter, indtil den er smidig.
- Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve i en time.
- Form dejen til 10 boller og placer dem på en bageplade. Lad dem efterhæve i 15 minutter.
- I mens varmer du ovnen op til 220 grader. Pisk et æg let sammen og pensel det udover bollerne. Bag dem nu i 15 minutter, indtil de er gyldne.
- Server yoghurtbollerne lune.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Prøv også at bruge yoghurt med smag i yoghurtboller. Jeg synes for eksempel, at vaniljeyoghurt smager skønt.
Bollerne kan sagtens fryses ned. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: