Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Yemista - nem og græsk opskrift på fyldte grøntsager

Yemista - nem og græsk opskrift på fyldte grøntsager

billede med yemista
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
31
SHARES
FacebookMessenger31PinterestEmailSMS

Yemista er fyldte grøntsager fra det græske køkken, og her får du den perfekte opskrift på. De bages i ovn og indeholder ikke kød.

Yemista kender du måske fra ferien sydpå i Grækenland og de mange smukke, græske øer, men du kan nemt lave dem derhjemme med samme gode resultat.

Der er tale om fyldte grøntsager, og her er der anvendt peberfrugter, tomater og rødløg, der allesammen udhules og fyldes med ris, grøntsager og friske krydderurter.

De fyldte grøntsager er her lavet uden kød, men du kan selvfølgelig sagtens lave dem med hakket oksekød eller hakket kylling.

Du kan spise dem både kold og varm, og de kan med fordel laves dagen før, og så blot lunes, hvis det er det man ønsker. Fyldet kan naturligvis også varieres efter smag og behag. Opskriften er beregnet som et måltid til 4 personer.

Indhold
  • Yemista er fyldte grøntsager fra det græske køkken, og her får du den perfekte opskrift på. De bages i ovn og indeholder ikke kød.
  • Yemista - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kommentarer

Yemista - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 40 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t 20 minutter min
Yemista er fyldte grøntsager fra det græske køkken, og her får du den perfekte opskrift på. De bages i ovn og indeholder ikke kød.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Græsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 tomater store, gerne bøftomater
  • 2 røde peberfrugter store
  • 2 rødløg store
  • 1 gulerod i tern
  • 1 håndfuld mandler grofthakkede
  • 1 håndfuld oliven gerne kalamata, udstenet og halveret
  • 200 g feta smuldret i små stykker
  • 4 fed hvidløg finthakket
  • 300 g brune ris eller andre ris
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 3 dl grøntsagsbouillon + 2 dl. til fadet
  • 1 bundt persille hakket
  • 1 bundt dild hakket
  • 1 håndfuld mynte hakket
  • 1 tsk oregano tørret
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Til yemista starter du med at skære toppen af henholdsvis de store tomater, peberfrugter og rødløg. Løgene pilles først.
  2. Udhul tomater og rødløg, mens hinder og kerner fjernes fra peberfrugterne. Indmaden og toppen fra peberfrugter, tomater og løg hakkes.
  3. Sæt de udhulede grøntsager i et smurt, ovnfast fad.
  4. Varm en pande op og tilsæt lidt olivenolie. Steg så gulerodstern sammen med løg, peberfrugt og tomat (de hakkede toppe og indmad). Lad det stege et par minutter.
  5. Tilsæt så hvidløg og lad det stege med ud at tage farve. Lad det få et par minutter mere.
  6. Tilsæt de brune ris sammen med salt og friskkværnet peber. Du skal bruge et par teske fint salt. Lad det stege 3-4 minutter mere.
  7. Kom så tomatkoncentrat ved, rør rundt og hæld 3 deciliter grøntsagsbouillon ved og lad det koge op.
  8. Lad det simre ca. 15 minutter så risene næsten er kogte, men dog ikke helt møre. De skal jo også en tur i ovnen.
  9. Imens ristes mandlerne på en anden tør pande, og derefter hakkes de groft.
  10. Vend smuldret feta i sammen med de hakkede mandler og krydderurter og oregano. Kom også halverede oliven i.
  11. Fordel fyldet i de udhulede tomater, peberfrugter og rødløg. Brug en spiseske til det og pres det forsigtigt ned. Fyld dem helt op.
  12. Hæld 2 deciliter grøntsagsbouillon i bunden af fadet. Dæk til med sølvpapir.
  13. Bages ca. 40 minutter på næstnederste rille ved 200 grader over og undervarme.

Næringsindhold

Kalorier579kcalKulhydrater75gProtein17gFedt25gMættet fedt8gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt11gTransfedt0.003gKolesterol45mgNatrium1474mgKalium713mgKostfibre7gSukker8gVitamin A2758IUVitamin C91mgCalcium334mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Yemista må gerne stå og køle lidt af inden servering, da er meget varme.

Serveres gerne sammen med lidt tzatziki og knuste kartofler. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Fyldte tomater med ris og kylling
Her får du min opskrift på fyldte tomater med ris og kylling, der er en lækker aftensmad. De bagte tomater med fyld er nemme at lave.
Se opskriften her
billede til fyldte tomater med ris og kylling
Fyldte squash i ovn - nem opskrift
Få min opskrift på fyldte squash med oksekød og soltørrede tomater. En skøn ret med squash fra det italienske køkken og de er nemme at lave.
Se opskriften her
billede med fyldte squash
Græsk grøntsagsfad - lækkert tilbehør fra Middelhavet
Græsk grøntsagsfad er lækker tilbehør fra Middelhavsområdet, og opskriften er blandt andet med aubergine, hvidløg, peberfrugter og hvide bønner. Meget nemt.
Se opskriften her
billede med græsk grøntsagsfad
Fyldte portobellosvampe
Her får du en opskrift på lækre og fyldte portobellosvampe. Svampene er blandt andet med ost, og det er en populær vegetar udgave.
Se opskriften her
fyldte portobellosvampe
Farserede peberfrugter - nem opskrift
Farserede peberfrugter er kræs for både børn og voksne, og de er ret nemme at lave. De fyldte peberfrugter er med hakket oksekød og grønsager.
Se opskriften her
billederesultat for farserede peberfrugter
Fyldte bagekartofler med kylling og spinat
Se her hvordan du laver fyldte bagekartofler med kylling og spinat. De bagte kartofler med fyld er gode som et helt måltid til aftensmad.
Se opskriften her
billede til fyldte bagekartofler med kylling og spinat
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    september 16, 2024 at 11:47 am

    Tak fordi du bruger denne opskrift og kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required