• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Yemista - nem og græsk opskrift på fyldte grøntsager

Yemista - nem og græsk opskrift på fyldte grøntsager

billede med yemista
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  10. oktober 2024 - Udgivet:  16. september 2024

Indhold

  1. Yemista er fyldte grøntsager fra det græske køkken, og her får du den perfekte opskrift på. De bages i ovn og indeholder ikke kød.
  2. Opskrift på græsk yemista
  3. Yemista - nem opskrift
  4. Servering

Yemista er fyldte grøntsager fra det græske køkken, og her får du den perfekte opskrift på. De bages i ovn og indeholder ikke kød.

Yemista kender du måske fra ferien sydpå i Grækenland og de mange smukke, græske øer, men du kan nemt lave dem derhjemme med samme gode resultat.

Der er tale om fyldte grøntsager, og her er der anvendt peberfrugter, tomater og rødløg, der allesammen udhules og fyldes med ris, grøntsager og friske krydderurter.

De fyldte grøntsager er her lavet uden kød, men du kan selvfølgelig sagtens lave dem med hakket oksekød eller hakket kylling.

Du kan spise dem både kold og varm, og de kan med fordel laves dagen før, og så blot lunes, hvis det er det man ønsker. Fyldet kan naturligvis også varieres efter smag og behag.

Opskriften er beregnet som et måltid til 4 personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Fyldte tomater med ris og kylling
  • Fyldte bagekartofler med kylling og spinat
  • Farserede peberfrugter
  • Fyldte portobellosvampe

Opskrift på græsk yemista

billede med yemista
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Yemista - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Yemista er fyldte grøntsager fra det græske køkken, og her får du den perfekte opskrift på. De bages i ovn og indeholder ikke kød.
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Græsk
Kalorier: 579
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 tomater - store, gerne bøftomater
  • 2 røde peberfrugter - store
  • 2 rødløg - store
  • 1 gulerod - i tern
  • 1 håndfuld mandler - grofthakkede
  • 1 håndfuld oliven - gerne kalamata, udstenet og halveret
  • 200 g feta - smuldret i små stykker
  • 4 fed hvidløg - finthakket
  • 300 g brune ris - eller andre ris
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 3 dl grøntsagsbouillon - + 2 dl. til fadet
  • 1 bundt persille - hakket
  • 1 bundt dild - hakket
  • 1 håndfuld mynte - hakket
  • 1 tsk oregano - tørret
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie - til stegning

Fremgangsmåde
 

  1. Til yemista starter du med at skære toppen af henholdsvis de store tomater, peberfrugter og rødløg. Løgene pilles først.
  2. Udhul tomater og rødløg, mens hinder og kerner fjernes fra peberfrugterne. Indmaden og toppen fra peberfrugter, tomater og løg hakkes.
  3. Sæt de udhulede grøntsager i et smurt, ovnfast fad.
  4. Varm en pande op og tilsæt lidt olivenolie. Steg så gulerodstern sammen med løg, peberfrugt og tomat (de hakkede toppe og indmad). Lad det stege et par minutter.
  5. Tilsæt så hvidløg og lad det stege med ud at tage farve. Lad det få et par minutter mere.
  6. Tilsæt de brune ris sammen med salt og friskkværnet peber. Du skal bruge et par teske fint salt. Lad det stege 3-4 minutter mere.
  7. Kom så tomatkoncentrat ved, rør rundt og hæld 3 deciliter grøntsagsbouillon ved og lad det koge op.
  8. Lad det simre ca. 15 minutter så risene næsten er kogte, men dog ikke helt møre. De skal jo også en tur i ovnen.
  9. Imens ristes mandlerne på en anden tør pande, og derefter hakkes de groft.
  10. Vend smuldret feta i sammen med de hakkede mandler og krydderurter og oregano. Kom også halverede oliven i.
  11. Fordel fyldet i de udhulede tomater, peberfrugter og rødløg. Brug en spiseske til det og pres det forsigtigt ned. Fyld dem helt op.
  12. Hæld 2 deciliter grøntsagsbouillon i bunden af fadet. Dæk til med sølvpapir.
  13. Bages ca. 40 minutter på næstnederste rille ved 200 grader over og undervarme.

Næringsindhold

Kalorier: 579kcalKulhydrater: 75gProtein: 17gFedt: 25gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 0.003gKolesterol: 45mgNatrium: 1474mgKalium: 713mgKostfibre: 7gSukker: 8gVitamin A: 2758IUVitamin C: 91mgCalcium: 334mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Yemista må gerne stå og køle lidt af inden servering, da er meget varme.

Serveres gerne sammen med lidt tzatziki og knuste kartofler. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    september 16, 2024 at 11:47 am

    Tak fordi du bruger denne opskrift og kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required