• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Wienerbrød - opskrift og nem guide med billeder

Billed resultat for wienerbrød
Wienerbrød har ry for at være besværlig at lave selv. Men så slemt er det nu ikke heller ikke. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  7. maj 2024 - Udgivet:  1. juli 2017

Del gerne:
161
SHARES
FacebookMessenger161PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. 27 lag smør
  2. Med eller uden køl
  3. Opskrift
  4. Wienerbrød - den bedste grundopskrift
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Tips
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Wienerbrød skal laves med forsigtighed, da smørret ikke må blive for lunt. Og så skal kagerullen bruges flittigt.

Men bortset fra det, ja så er det ikke så svært at bage sit eget wienerbrød.

Opskriften her er til en god og solid wienerstang med remonce, men du kan selvfølgelig vælge at bruge dejen til en omgang spandauere, croissant eller basser med creme.

27 lag smør

Teknikken i wienerbrød er de 27 lag smør, som lyder vældig besværligt. Men det betyder faktisk kun, at du skal rulle dejen (med smørret inden i) forsigtigt ud tre gange.

Da du folder det sammen i tre lag, får du 3 gange 3 gange 3 lag = 27 lag dej med smør.

Se også disse opskrifter:

  • Wienerdej
  • Spandauer
  • Hjemmelavet chokoladetrekant
  • Nemme frøsnappere

Med eller uden køl

Jeg har i denne opskrift rullet wienerdejen ud lige efter hinanden, men du kan også vælge at lægge dejen på køl i et kvarter mellem hver rulning.

Jeg synes dig det fungerer fint uden, og du får et virkelig lækkert stykke wienerbrød ud af denne opskrift.

Opskriften giver en wienerstang.

Opskrift

Billed resultat for wienerbrød

Wienerbrød - den bedste grundopskrift

Wienerbrød opskrift: Wienerbrød har ry for at være besværlig at lave selv. Men så slemt er det nu ikke heller ikke at bage.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Antal 1 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 1 dl sødmælk
  • 15 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 40 g smør
  • 1 æg
  • 150 g smør - til rulning

Remonce

  • 25 g smør
  • 25 g sukker
  • 50 g marcipan
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 0,5 tsk kanel

Til pensling

  • 1 æg - sammenpisket, og 1 spiseskefuld sødmælk
  • 3 tsk sukker
  • 2 spsk hasselnøddeflager

Fremgangsmåde

  • Vi starter med dejen. Lun mælk og smør i en kasserolle, og når det er cirka 37 grader varmt, hælder du det op i skålen til din røremaskine. Rør gæren ud i den lune mælk med smør, og tilsæt så gradvist de øvrige ingredienser.
  • Der er tale om en blød dej, som du så vælter ud på et meldrysset bord. Saml dejen let med lidt mel, og sæt den til hævning i en halv time et lunt sted.
  • Så laver vi remonce. Saml alle ingredienserne i en skål, og ælt det sammen med fingrene. Sæt på køl.

Udrulning

  • Udrulning af smør til wienerbrød. Drys mel ud på bordet, og læg smørblokken på. Kom lidt mel oven på smørret, og tryk forsigtigt klumpen lidt flad.
  • Rul nu med en kagerulle, og kom mere mel efterhånden, så smørret ikke hænger fast i bord eller kagerulle.
  • Rul ud i en aflang plade, der er tre gange så lang som bred. Fold sammen - se billederne herunder.
    Rul smørret ud i en bane, fold den sammen, og rul igen. Og igen. Husk at komme så meget mel på, at smørret ikke hænger fast i bordet eller kagerullen. Men heller ikke så meget mel, at smørret bliver for tørt. Foto: Guffeliguf.dk.
  • Rul ud igen - og fortsæt indtil smørret har samme lækre og bløde konsistens som dejen. Sæt på køl.
    Smørret skal rulles ud en del gange, drysses med lidt mel, og bliv ved indtil smørret har samme konsistens som en blød dej. Foto: Guffeliguf.dk.
  • Så gælder det udrulning af dejen. Slå dejen hurtigt ned på et meldrysset bord, og saml den til en god klump.Så ruller du de fire hjørner ud - se billedet.
    Rul hjørnerne ud, men lad en top være tilbage på midten til dit wienerbrød. Foto: Guffeliguf.dk.
  • Det er vigtigt, at du har en top tilbage på midten, og forklaringen er, at dejen skal være lige tyk på begge sider når hjørnerne er bukket op over. Rul hjørnerne ud, så de kan nå ind over midten når smørret er lagt på.
    Saml smørret til en klump, som du lægger midt på dejen til dit wienerbrød. Foto: Guffeliguf.dk.
  • Fold så hjørnerne op over midten, hvor du har placeret smørret, og vend dejen om, så bagsiden vender op.
    Fold så hjørnerne ind over smørret, så du nærmest får en lille pakke. Alle fire hjørner skal bukkes op over midten. Foto: Guffeliguf.dk.
  • Nu skal vi så rulle dejen ud. Det sker i tre omgange. Med kagerullen ruller du forsigtigt dejen tre gange så lang som den er bred.
  • Pas på med ikke at mase for meget, så du klemmer smørret ud af dejen.
  • Fold så dejen sammen i et tre-fold: Den ene tredjedel ind mod midten - og den sidste tredjedel ind over denne.
    Fold dejen til wienerbrød sammen på denne måde - og rul den så ud igen. Foto: Guffeliguf.dk.
  • Vend så dejen om, og gør tilsvarende den anden vej. Rul og fold igen.
  • Og det gør du også en tredje gang, så du nu sammenlagt har 27 lag smør - nemlig 3 x 3 x 3 fra de tre rulninger.
  • Læg nu dejen til hvile i køleskabet i 15 minutter.
  • Tag dejen ud igen - og rul den i længde, så den passer med en bageplade. Igen må du ikke være for voldsom, da du kan ødelægge strukturen i dit wienerbrød.
    Læg en stribe remonce på midten af den udrullede dej, og buk lidt af begge ender ind. Så har vi styr på fyldet. Foto: Guffeliguf.dk.
  • Nu lægger du remonce og eventuelt kagecreme (kan udelades) i striber på midten, bukker enderne op og folder siderne ind over midten.
  • Pensles med æg og drysses med sukker og hasselnøddeflager. Hæver 15 minutter.

Bagning

  • En wienerstang skal bages ved 185 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30-35 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
3088
% Daglig værdi*
Fedt
 
214
g
329
%
Mættet fedt
 
117
g
731
%
Transfedt
 
7
g
Flerumættet fedt
 
13
g
Enkelumættet fedt
 
68
g
Kolesterol
 
802
mg
267
%
Natrium
 
1571
mg
68
%
Kalium
 
904
mg
26
%
Kulhydrater
 
255
g
85
%
Kostfibre
 
11
g
46
%
Sukker
 
92
g
102
%
Protein
 
47
g
94
%
Vitamin A
 
6023
IU
120
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
320
mg
32
%
Jern
 
13
mg
72
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Det bagte wienerbrød køles af og pyntes med glasur.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katja

    december 27, 2024 at 11:35 am

    Du kan med fordel lægge din butterdej på køl mellem udrulning da du ikke har gær i en butterdej men aldrig en wienerdej. Den skal rulles og holdes så køligt som muligt og derfor rulles med det samme og lægges på køl når den er færdig før du ruller ud den sidste gang til produktion. Temperatur og konsistens på dej og smør er en vigtig faktor. Derfor banker man smørret ud til passende størrelse og konsistens. Er din smør for kold danner du “øer” af smør når du ruller den. Er dej og smør for varmt maser du massen sammen og ødelægger lagene. Din grunddej er aldrig en varm gærdej.

    Svar
  2. marie lautrup

    december 07, 2023 at 1:46 pm

    kringlen er helt perfekt lettere at bage end jeg troede,smagen himmerisk

    Svar
  3. Johannes

    oktober 07, 2021 at 9:30 am

    Jeres opskrift på wienerbrødsdej er altså helt fucked. Der skal meget mere mel i eller et landet. Det klister til alt og falder fuldstændig fra hinanden

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 07, 2021 at 10:01 am

      Hej Johannes
      Mængden af mel kan altid variere, så tilsæt mel indtil du har den rigtige konsistens på dejen.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Jette B Pedersen

    september 07, 2018 at 10:44 am

    Fin illustration og beskrivelse. Jeg undre mig dog over at der ingen bagetid, ovnvarme, mv. er:)

    Svar
    • Madensverden.dk

      september 07, 2018 at 10:56 am

      Hej Jette

      Tak for det, og det har du dat ret i, Opskriften var egentlig tænkt som en grundopskriften på wienerbrød, hvor man så efterfølgende kan anvende dejen til forskellige kager.

      Jeg tilføjer lige flere informationer og tider til den.

      Grundlæggende skal en wienerbrødsstang have cirka 20 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft, mens eksempelvis en spandauer skal have det halve, nemlig omkring 10 minutter.

      Med de bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required