Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Chokoladekage med kærnemælk (bagerens egen opskrift)

Chokoladekage med kærnemælk (bagerens egen opskrift)

billederesultat for chokolade kage med kærnemælk
4.9 fra 46 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
296
SHARES
FacebookMessenger296PinterestEmailSMS
Opdateret: 28. februar 2025 - Udgivet: 7. april 2024
Oversigt over indhold
  • Her får du opskriften på verdens bedste chokoladekage med kærnemælk. Chokoladekagen stammer fra bagermester Hardy Christensen i Nørre Nebel.
  • Opskrift på chokoladekage med kærnemælk
  • Chokoladekage med kærnemælk - bagerens egen opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Chokoladekage
  • Den du ved nok kage
  • Klassens time kage - nem dele-ud kage
  • Vegansk chokoladekage uden smør, mælk og æg
  • Chokolademuffins
  • Guf guf kage
  • FAQ
  • Kommentarer

Her får du opskriften på verdens bedste chokoladekage med kærnemælk. Chokoladekagen stammer fra bagermester Hardy Christensen i Nørre Nebel.

Denne chokoladekage med kærnemælk er virkelig lækker, og den vil jeg anbefale dig at kaste dig over. Og så kommer opskriften direkte fra bageren selv.

Opskriften på denne lækre og svampede kage er nemlig fra bagermester Hardy Christensen i Nørre Nebel ved Varde.

Her var chokoladekagen er særdeles populær kage blandt kunderne i bagerbutikken i Bredgade, og nu kan du lave kagen selv derhjemme.

Dejen laves blandt andet af margarine og kærnemælk, og den er altså fantastisk god. Opskriften er til mindst 10 personer.

Opskrift på chokoladekage med kærnemælk

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Chokoladekage med kærnemælk - bagerens egen opskrift

4.85 fra 46 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Antal: 10 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 523
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 200 g margarine - blød
  • 200 g sukker
  • 10 g vaniljesukker
  • 160 g æg
  • 270 g hvedemel
  • 30 g kakao
  • 10 g bagepulver
  • 150 g kærnemælk
Chokoladeovertræk
  • 200 g mørk chokolade
  • 5 spsk sødmælk
  • 5 spsk flormelis
  • krymmel - eller kokos
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Vej margarine (blød) af sammen med sukker og vaniljesukker, hvorefter det kommes i skålen til røremaskinen. Sæt kagespartel på.
  2. Rør otte minutter ved middel hastighed. Jo, så lang tid at lave dejen til verdens bedste chokoladekage, men det er hele tiden værd!
  3. Æg slås ud i en lille skål og piskes let sammen. Pisk gradvist æggene ind i dejen.
  4. Vej hvedemel af sammen med kakao og bagepulver, og sigt det ned i dejen sammen med kærnemælk.
  5. Rør dejen sammen til en luftig masse.
  6. Forvarm ovnen til 175 grader almindelig over- og undervarme.
  7. Beklæd et ildfast fad med bagepapir. Her er der anvendt et fad på cirka 20 gange 30 centimeter, hvilket giver en god og høj chokoladekage (det kan jeg godt lide).
  8. Fordel dejen i fadet og jævn den godt ud i alle hjørner.
  9. Chokoladekagen skal have cirka 50 minutter i ovnen. Prik i den for at sikre, at den er bagt tilstrækkeligt.
  10. Tag den færdigbagte chokolade kage med kærnemælk ud af ovnen, og vend den rundt på et skærebræt. Gør det forsigtigt, så bunden nu vender opad. Lad chokoladekagen køle lidt af.
  11. Hak mørk chokolade groft og kom den i en lille gryde. Tilsæt også sødmælk og flormelis, og smelt det under omrøring. Når chokoladen netop er smeltet og blank tages den af. Fordel chokoladen over kagen og drys med krymmel eller kokos.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 523kcalKulhydrater: 63gProtein: 8gFedt: 28gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 0.01gKolesterol: 63mgNatrium: 509mgKalium: 280mgKostfibre: 4gSukker: 35gVitamin A: 847IUVitamin C: 0.04mgCalcium: 64mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Afhængig af hvor stor en form du bager chokoladekagen i, kan du bestemme hvor høj den skal være.

Jeg har her bagt den i en form på cirka 20 gange 30 centimeter, og det giver som sagt en fin og rimelig høj kage. Og her passer bagetiden på cirka 50 minutter.

Laver du kagen i en større bradepande er bagetiden nok lidt kortere. Men ovne varmer i det hele taget forskelligt, så hold øje med den til sidst, og tag den ud når den er færdigbagt.

Flere inspirerende opskrifter:

Chokoladekage

4.8 fra 1027 stemmer
Her er opskriften på alletiders mumse chokoladekage, der er blevet Danmarks mest kendte og populæreste. Kagen er nem at bage og med en lækker glasur.
Gå til opskrift
billede med chokoladekage

Den du ved nok kage

4.7 fra 207 stemmer
Den bedste opskrift på "den du ved nok kage", der er en lækker chokolade drømmekage med kokosglasur. Kagen er let at bage og kan fryses ned.
Gå til opskrift
billede for den du ved nok kage

Klassens time kage - nem dele-ud kage

4.9 fra 29 stemmer
Klassens time kage er en klassisk chokoladekage, der er utrolig nem at bage, og god at tage med til kolleger eller klassen og dele ud.
Gå til opskrift
billede med klassens time kage

Vegansk chokoladekage uden smør, mælk og æg

5 fra 1 stemme
Få en nem opskrift på vegansk chokoladekage, der bages uden smør, mælk og æg. Derfor er kagen også god til dig, der er laktoseintolerant.
Gå til opskrift
billede med vegansk chokoladekage

Chokolademuffins

4.8 fra 175 stemmer
Chokolademuffins. Få min opskrift på de bedste muffins med chokoladesmag. Luftige, svampede og nemme at bage. En favorit hos alle.
Gå til opskrift
billede med chokolademuffins

Guf guf kage

4.7 fra 103 stemmer
Sig guf guf kage og tænderne begynder at løbe i vand. Den populære kage med kokostopping er nem at lave, og her får du opskriften på den.
Gå til opskrift
billede med guf guf kage

FAQ

Kan man fryse chokoladekage med kærnemælk?

Ja, du sagtens fryse kagen ned. Skær den gerne ud i portionsstykker og tø dem op ved stuetemperatur.

Kan jeg bage kagen uden kærnemælk?

Det kan du godt. Erstat med samme mængde mælk. Fremgangsmåden er ellers den samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Schubert skriver

    oktober 10, 2024 at 1:06 pm

    Hej
    Jeg synes også det er øv du bruger 160 gr æg/10 gr vanilje sukker/bagepulver!!

    Hilsen Lone

    Svar
  2. Susan skriver

    august 08, 2024 at 3:23 pm

    Når jeg bruger min køkkenmaskine til at blande margarine og sukker, så ender det hele op af skålens sider i løbet af ingen tid. På den måde bliver det ikke en luftig masse. Det ender med at jeg skal stoppe og skrabe det ned hele tiden. Er der et trick til at at undgå det?

    Svar
  3. Bent Lauridsen skriver

    april 28, 2024 at 4:52 pm

    Hej
    Jeg drikker kefir, så tænkte om man ikke kunne bruge det i stedet, det er godt nok lidt tykkere, måske 1 kvart dl. mere?
    Hvor mange per. vil du sige den rækker til?

    Hilsen Bent

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required