Her får du opskriften på verdens bedste chokoladekage med kærnemælk. Chokoladekagen stammer fra bagermester Hardy Christensen i Nørre Nebel.
Denne chokoladekage med kærnemælk er virkelig lækker, og den vil jeg anbefale dig at kaste dig over. Og så kommer opskriften direkte fra bageren selv.
Opskriften på denne lækre og svampede kage er nemlig fra bagermester Hardy Christensen i Nørre Nebel ved Varde.
Her var chokoladekagen er særdeles populær kage blandt kunderne i bagerbutikken i Bredgade, og nu kan du lave kagen selv derhjemme.
Dejen laves blandt andet af margarine og kærnemælk, og den er altså fantastisk god. Opskriften er til mindst 10 personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på chokoladekage med kærnemælk
Chokoladekage med kærnemælk - bagerens egen opskrift
Ingredienser
- 200 g margarine - blød
- 200 g sukker
- 10 g vaniljesukker
- 160 g æg
- 270 g hvedemel
- 30 g kakao
- 10 g bagepulver
- 150 g kærnemælk
Chokoladeovertræk
- 200 g mørk chokolade
- 5 spsk sødmælk
- 5 spsk flormelis
- krymmel - eller kokos
Fremgangsmåde
- Vej margarine (blød) af sammen med sukker og vaniljesukker, hvorefter det kommes i skålen til røremaskinen. Sæt kagespartel på.
- Rør otte minutter ved middel hastighed. Jo, så lang tid at lave dejen til verdens bedste chokoladekage, men det er hele tiden værd!
- Æg slås ud i en lille skål og piskes let sammen. Pisk gradvist æggene ind i dejen.
- Vej hvedemel af sammen med kakao og bagepulver, og sigt det ned i dejen sammen med kærnemælk.
- Rør dejen sammen til en luftig masse.
- Forvarm ovnen til 175 grader almindelig over- og undervarme.
- Beklæd et ildfast fad med bagepapir. Her er der anvendt et fad på cirka 20 gange 30 centimeter, hvilket giver en god og høj chokoladekage (det kan jeg godt lide).
- Fordel dejen i fadet og jævn den godt ud i alle hjørner.
- Chokoladekagen skal have cirka 50 minutter i ovnen. Prik i den for at sikre, at den er bagt tilstrækkeligt.
- Tag den færdigbagte chokolade kage med kærnemælk ud af ovnen, og vend den rundt på et skærebræt. Gør det forsigtigt, så bunden nu vender opad. Lad chokoladekagen køle lidt af.
- Hak mørk chokolade groft og kom den i en lille gryde. Tilsæt også sødmælk og flormelis, og smelt det under omrøring. Når chokoladen netop er smeltet og blank tages den af. Fordel chokoladen over kagen og drys med krymmel eller kokos.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Afhængig af hvor stor en form du bager chokoladekagen i, kan du bestemme hvor høj den skal være.
Jeg har her bagt den i en form på cirka 20 gange 30 centimeter, og det giver som sagt en fin og rimelig høj kage. Og her passer bagetiden på cirka 50 minutter.
Laver du kagen i en større bradepande er bagetiden nok lidt kortere.
Men ovne varmer i det hele taget forskelligt, så hold øje med den til sidst, og tag den ud når den er færdigbagt.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lone Schubert
Hej
Jeg synes også det er øv du bruger 160 gr æg/10 gr vanilje sukker/bagepulver!!
Hilsen Lone
Susan
Når jeg bruger min køkkenmaskine til at blande margarine og sukker, så ender det hele op af skålens sider i løbet af ingen tid. På den måde bliver det ikke en luftig masse. Det ender med at jeg skal stoppe og skrabe det ned hele tiden. Er der et trick til at at undgå det?
Bent Lauridsen
Hej
Jeg drikker kefir, så tænkte om man ikke kunne bruge det i stedet, det er godt nok lidt tykkere, måske 1 kvart dl. mere?
Hvor mange per. vil du sige den rækker til?
Hilsen Bent
Jane
Hej
Hvor ville det være meget nemmere hvis opskrifterne var angivet med ske-mål og ikke i gram.
Eks.:Hvordan måler man 8 gr bagepulver ?
Min bagevægt kan ikke.
Det samme med æg:kunne der ikke stå 1 ell.2 ?
Jeg opgiver derfor tit jeres opskrifter !
Holger Rørby Madsen
Hej Jane
Tak for det, og jeg synes bare vægt er mere præcist end en teske eller decilitermål 🙂
Men det er en god pointe, så jeg skal nok blive bedre til i mange tilfælde at skrive begge dele.
8 gram bagepulver er ca. 1 tsk. med stor top.
Alt det bedste
Holger
Jette
Kan man bage chokoladekage dagen før og er den stadigvæk lige god
Jette
Hvordan vejer du æg i gram
Kunne godt tænke mig at der også var nogle glutenfri opskrifter
Eventuelt chokoladekage
Men ellers nogle gode opskrifter du sender
Laila knudsen
Har prøvet at bage den 2 gange på samme dag og begge gange falder kagen sammen og bliver tør hvad gør vi forkert ?? Har fulgt opskriften slavisk …øv øv
Benthe Dam Christensen
Hej Laila! Tillader mig at svare dig, blot for at hjælpe 🤗 Måske har kagen ikke været gennembagt, eller du har pisket i dejen, efter du har tilsat bagepulver og mel, det skal blot vendes i
Else lorentsen
Når det er kærnemælk har jeg lært deter natron istedetfor bagepulver.
Lene Crispin
Kan man lave den i en glutenfri version? hvilken mel er god som erstatning for hvedemel?
Ulla
Kan kagen bages ved varmluft ovn ,hvor mange grader og hvor længe skal den bages.
Holger Rørby Madsen
Hej Ulla
Kagen er bedst at bage ved alm. varme, men prøv med 160 grader varmluft 45-50 minutter.
Alt det bedste
Holger
Camilla Tøttrup
Hej 😊
Kan margarinen byttes ud med smør?
Gør det noget specielt, når den er bagt med margarine? 😊
Holger Rørby Madsen
Hej Camilla
Ja da - det kan du sagtens - brug samme mængde 🙂
De bedste hilsner
Holger
Janni
Hej
Kan de bages dom muffins?
Hvis ja hvor længe tror i de skal have uden at blive tørre😀🐥
Holger Rørby Madsen
Hej Janni
Det tror jeg sagtens, og jeg vil tro de skal have cirka 15-20 minutter ved 200 grader varmluft. Afhængig af hvor store dine muffinsforme er.
Prøv det endelig af 🙂
Alt det bedste
Holger
Maria
Hejsa...
Den ser lækker ud den kage. 160 gram æg, hvor mange er det plus minus?
På forhånd tak 🙂
Venligst Maria
Holger Rørby Madsen
Hej Maria
Det svarer til cirka tre æg. Rigtig god fornøjelse - det er en mega god chokoladekage 🙂
Alt det bedste
Holger
lene vesterby
Det ville være rart at du skrev 3 æg, jeg brugte gram og det var på min vægt 2 æg, jeg har mine egne høns. Kagen er tør og kompakt, jeg tænkte på om der skulle mere væske i, men jeg havde jo fulgt opskriften. 😢
Holger Rørby Madsen
Hej Lene
Tak for det. Opskriften stammer direkte fra bageriet i Nørre Nebel, og her vejer man af, så man er sikker på målene passer.
Måske har du ikke rørt æggemassen luftig nok, og så kan kagen blive mere kompakt.
Om du bruger 2 eller 3 æg bør ikke betyde noget - blot der er 160 gram 🙂
Alt det bedste
Holger