Oversigt over indhold
- Her får du opskriften på verdens bedste chokoladekage med kærnemælk. Chokoladekagen stammer fra bagermester Hardy Christensen i Nørre Nebel.
- Opskrift på chokoladekage med kærnemælk
- Chokoladekage med kærnemælk - bagerens egen opskrift
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Tips
- Chokoladekage
- Den du ved nok kage
- Klassens time kage - nem dele-ud kage
- Vegansk chokoladekage uden smør, mælk og æg
- Chokolademuffins
- Guf guf kage
- FAQ
- Kommentarer
Her får du opskriften på verdens bedste chokoladekage med kærnemælk. Chokoladekagen stammer fra bagermester Hardy Christensen i Nørre Nebel.
Denne chokoladekage med kærnemælk er virkelig lækker, og den vil jeg anbefale dig at kaste dig over. Og så kommer opskriften direkte fra bageren selv.
Opskriften på denne lækre og svampede kage er nemlig fra bagermester Hardy Christensen i Nørre Nebel ved Varde.
Her var chokoladekagen er særdeles populær kage blandt kunderne i bagerbutikken i Bredgade, og nu kan du lave kagen selv derhjemme.
Dejen laves blandt andet af margarine og kærnemælk, og den er altså fantastisk god. Opskriften er til mindst 10 personer.
Opskrift på chokoladekage med kærnemælk
Chokoladekage med kærnemælk - bagerens egen opskrift
Ingredienser
- 200 g margarine - blød
- 200 g sukker
- 10 g vaniljesukker
- 160 g æg
- 270 g hvedemel
- 30 g kakao
- 10 g bagepulver
- 150 g kærnemælk
- 200 g mørk chokolade
- 5 spsk sødmælk
- 5 spsk flormelis
- krymmel - eller kokos
Fremgangsmåde
- Vej margarine (blød) af sammen med sukker og vaniljesukker, hvorefter det kommes i skålen til røremaskinen. Sæt kagespartel på.
- Rør otte minutter ved middel hastighed. Jo, så lang tid at lave dejen til verdens bedste chokoladekage, men det er hele tiden værd!
- Æg slås ud i en lille skål og piskes let sammen. Pisk gradvist æggene ind i dejen.
- Vej hvedemel af sammen med kakao og bagepulver, og sigt det ned i dejen sammen med kærnemælk.
- Rør dejen sammen til en luftig masse.
- Forvarm ovnen til 175 grader almindelig over- og undervarme.
- Beklæd et ildfast fad med bagepapir. Her er der anvendt et fad på cirka 20 gange 30 centimeter, hvilket giver en god og høj chokoladekage (det kan jeg godt lide).
- Fordel dejen i fadet og jævn den godt ud i alle hjørner.
- Chokoladekagen skal have cirka 50 minutter i ovnen. Prik i den for at sikre, at den er bagt tilstrækkeligt.
- Tag den færdigbagte chokolade kage med kærnemælk ud af ovnen, og vend den rundt på et skærebræt. Gør det forsigtigt, så bunden nu vender opad. Lad chokoladekagen køle lidt af.
- Hak mørk chokolade groft og kom den i en lille gryde. Tilsæt også sødmælk og flormelis, og smelt det under omrøring. Når chokoladen netop er smeltet og blank tages den af. Fordel chokoladen over kagen og drys med krymmel eller kokos.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Afhængig af hvor stor en form du bager chokoladekagen i, kan du bestemme hvor høj den skal være.
Jeg har her bagt den i en form på cirka 20 gange 30 centimeter, og det giver som sagt en fin og rimelig høj kage. Og her passer bagetiden på cirka 50 minutter.
Laver du kagen i en større bradepande er bagetiden nok lidt kortere. Men ovne varmer i det hele taget forskelligt, så hold øje med den til sidst, og tag den ud når den er færdigbagt.
Flere inspirerende opskrifter:
Chokoladekage
Den du ved nok kage
Klassens time kage - nem dele-ud kage
Vegansk chokoladekage uden smør, mælk og æg
Chokolademuffins
Guf guf kage
FAQ
Ja, du sagtens fryse kagen ned. Skær den gerne ud i portionsstykker og tø dem op ved stuetemperatur.
Det kan du godt. Erstat med samme mængde mælk. Fremgangsmåden er ellers den samme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Lone Schubert skriver
Hej
Jeg synes også det er øv du bruger 160 gr æg/10 gr vanilje sukker/bagepulver!!
Hilsen Lone
Susan skriver
Når jeg bruger min køkkenmaskine til at blande margarine og sukker, så ender det hele op af skålens sider i løbet af ingen tid. På den måde bliver det ikke en luftig masse. Det ender med at jeg skal stoppe og skrabe det ned hele tiden. Er der et trick til at at undgå det?
Bent Lauridsen skriver
Hej
Jeg drikker kefir, så tænkte om man ikke kunne bruge det i stedet, det er godt nok lidt tykkere, måske 1 kvart dl. mere?
Hvor mange per. vil du sige den rækker til?
Hilsen Bent