Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Chokolade kage med kærnemælk

Chokoladekage med kærnemælk (bagerens egen opskrift)

billederesultat for chokolade kage med kærnemælk
4.9 fra 46 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
296
SHARES
FacebookMessenger296PinterestEmailSMS
Indhold
  • Chokoladekage med kærnemælk
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på chokoladekage med kærnemælk
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Chokoladekage med kærnemælk

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 46 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 50 minutter min
Samlet tid: 1 time t 5 minutter min
Her får du opskriften på verdens bedste chokoladekage med kærnemælk. Chokoladekagen stammer fra bagermester Hardy Christensen i Nørre Nebel.
Antal: 10 pers.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g margarine (blød)
  • 200 g sukker
  • 10 g vaniljesukker
  • 160 g æg
  • 270 g hvedemel
  • 30 g kakao
  • 10 g bagepulver
  • 150 g kærnemælk
Chokoladeovertræk
  • 200 g mørk chokolade
  • 5 spsk sødmælk
  • 5 spsk flormelis
  • krymmel (eller kokos)

Fremgangsmåde

  1. Vej 200 g margarine (blød) af sammen med 200 g sukker og 10 g vaniljesukker, hvorefter det kommes i skålen til røremaskinen. Sæt kagespartel på.
  2. Rør otte minutter ved middel hastighed. Jo, så lang tid at lave dejen, men det er hele tiden værd!
  3. 160 g æg slås ud i en lille skål og piskes let sammen. Pisk gradvist æggene ind i dejen.
  4. Vej 270 g hvedemel af sammen med 30 g kakao og 10 g bagepulver, og sigt det ned i dejen sammen med 150 g kærnemælk.
  5. Rør dejen sammen til en luftig masse.
  6. Forvarm ovnen til 175 grader almindelig over- og undervarme.
  7. Beklæd et ildfast fad med bagepapir. Her er der anvendt et fad på cirka 20 gange 30 centimeter, hvilket giver en god og høj chokoladekage (det kan jeg godt lide).
  8. Fordel dejen i fadet og jævn den godt ud i alle hjørner.
  9. Chokoladekagen skal have cirka 50 minutter i ovnen. Prik i den for at sikre, at den er bagt tilstrækkeligt.
  10. Tag den færdigbagte chokolade kage med kærnemælk ud af ovnen, og vend den rundt på et skærebræt. Gør det forsigtigt, så bunden nu vender opad. Lad chokoladekagen køle lidt af.
  11. Hak 200 g mørk chokolade groft og kom den i en lille gryde. Tilsæt også 5 spsk sødmælk og 5 spsk flormelis, og smelt det under omrøring. Når chokoladen netop er smeltet og blank tages den af. Fordel chokoladen over kagen og drys med krymmel eller kokos.

Næringsindhold

Kalorier523kcalKulhydrater63gProtein8gFedt28gMættet fedt10gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt11gTransfedt0.01gKolesterol63mgNatrium509mgKalium280mgKostfibre4gSukker35gVitamin A847IUVitamin C0.04mgCalcium64mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på chokoladekage med kærnemælk

Denne chokoladekage med kærnemælk er virkelig lækker, og den vil jeg anbefale dig at kaste dig over. Og så kommer opskriften direkte fra bageren selv.

Opskriften på denne lækre og svampede kage er nemlig fra bagermester Hardy Christensen i Nørre Nebel ved Varde.

Her var chokoladekagen er særdeles populær kage blandt kunderne i bagerbutikken i Bredgade, og nu kan du lave kagen selv derhjemme.

Dejen laves blandt andet af margarine og kærnemælk, og den er altså fantastisk god. Opskriften er til mindst 10 personer.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Alletiders mumse chokoladekage
  • Den du ved nok kage
  • Klassens time kage
  • Vegansk chokoladekage
  • Chokolademuffins
  • Guf guf kage

Tips

Afhængig af hvor stor en form du bager chokoladekagen i, kan du bestemme hvor høj den skal være.

Jeg har her bagt den i en form på cirka 20 gange 30 centimeter, og det giver som sagt en fin og rimelig høj kage. Og her passer bagetiden på cirka 50 minutter.

Laver du kagen i en større bradepande er bagetiden nok lidt kortere. Men ovne varmer i det hele taget forskelligt, så hold øje med den til sidst, og tag den ud når den er færdigbagt.

FAQ

Kan man fryse chokoladekage med kærnemælk?

Ja, du sagtens fryse kagen ned. Skær den gerne ud i portionsstykker og tø dem op ved stuetemperatur.

Kan jeg bage kagen uden kærnemælk?

Det kan du godt. Erstat med samme mængde mælk. Fremgangsmåden er ellers den samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Schubert skriver

    oktober 10, 2024 at 1:06 pm

    Hej
    Jeg synes også det er øv du bruger 160 gr æg/10 gr vanilje sukker/bagepulver!!

    Hilsen Lone

    Svar
  2. Susan skriver

    august 08, 2024 at 3:23 pm

    Når jeg bruger min køkkenmaskine til at blande margarine og sukker, så ender det hele op af skålens sider i løbet af ingen tid. På den måde bliver det ikke en luftig masse. Det ender med at jeg skal stoppe og skrabe det ned hele tiden. Er der et trick til at at undgå det?

    Svar
  3. Bent Lauridsen skriver

    april 28, 2024 at 4:52 pm

    Hej
    Jeg drikker kefir, så tænkte om man ikke kunne bruge det i stedet, det er godt nok lidt tykkere, måske 1 kvart dl. mere?
    Hvor mange per. vil du sige den rækker til?

    Hilsen Bent

    Svar
  4. Jane skriver

    april 02, 2024 at 10:11 am

    Hej
    Hvor ville det være meget nemmere hvis opskrifterne var angivet med ske-mål og ikke i gram.
    Eks.:Hvordan måler man 8 gr bagepulver ?
    Min bagevægt kan ikke.
    Det samme med æg:kunne der ikke stå 1 ell.2 ?
    Jeg opgiver derfor tit jeres opskrifter !

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 02, 2024 at 10:21 am

      Hej Jane
      Tak for det, og jeg synes bare vægt er mere præcist end en teske eller decilitermål 🙂
      Men det er en god pointe, så jeg skal nok blive bedre til i mange tilfælde at skrive begge dele.
      8 gram bagepulver er ca. 1 tsk. med stor top.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Jette skriver

    marts 21, 2024 at 1:45 pm

    Kan man bage chokoladekage dagen før og er den stadigvæk lige god

    Svar
    • Jacob Askham-Christensen skriver

      maj 25, 2025 at 3:58 am

      Ja, det kan du sagtens. Vores gammeldaws chokoladekage, som var en af de kager vi solgte allerflest af i familiebageriet, holder sig frisk i flere dage - det er dog sjældent folk kan lade den stå så længe inden den er spist 🙂

      God bagelyst 🙂

      Dbh Jacob

      Svar
  6. Jette skriver

    marts 21, 2024 at 1:40 pm

    Hvordan vejer du æg i gram
    Kunne godt tænke mig at der også var nogle glutenfri opskrifter
    Eventuelt chokoladekage
    Men ellers nogle gode opskrifter du sender

    Svar
  7. Laila knudsen skriver

    januar 21, 2023 at 11:29 pm

    Har prøvet at bage den 2 gange på samme dag og begge gange falder kagen sammen og bliver tør hvad gør vi forkert ?? Har fulgt opskriften slavisk …øv øv

    Svar
    • Benthe Dam Christensen skriver

      oktober 29, 2024 at 6:49 pm

      Hej Laila! Tillader mig at svare dig, blot for at hjælpe 🤗 Måske har kagen ikke været gennembagt, eller du har pisket i dejen, efter du har tilsat bagepulver og mel, det skal blot vendes i

      Svar
  8. Else lorentsen skriver

    januar 18, 2023 at 7:27 pm

    Når det er kærnemælk har jeg lært deter natron istedetfor bagepulver.

    Svar
  9. Lene Crispin skriver

    juli 27, 2022 at 2:44 pm

    Kan man lave den i en glutenfri version? hvilken mel er god som erstatning for hvedemel?

    Svar
  10. Ulla skriver

    november 11, 2021 at 2:14 pm

    Kan kagen bages ved varmluft ovn ,hvor mange grader og hvor længe skal den bages.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 11, 2021 at 4:00 pm

      Hej Ulla
      Kagen er bedst at bage ved alm. varme, men prøv med 160 grader varmluft 45-50 minutter.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  11. Camilla Tøttrup skriver

    maj 12, 2020 at 3:04 pm

    Hej 😊
    Kan margarinen byttes ud med smør?
    Gør det noget specielt, når den er bagt med margarine? 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 12, 2020 at 3:20 pm

      Hej Camilla
      Ja da - det kan du sagtens - brug samme mængde 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  12. Janni skriver

    april 06, 2020 at 10:22 am

    Hej
    Kan de bages dom muffins?
    Hvis ja hvor længe tror i de skal have uden at blive tørre😀🐥

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 06, 2020 at 11:35 am

      Hej Janni
      Det tror jeg sagtens, og jeg vil tro de skal have cirka 15-20 minutter ved 200 grader varmluft. Afhængig af hvor store dine muffinsforme er.
      Prøv det endelig af 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  13. Maria skriver

    januar 27, 2020 at 4:12 pm

    Hejsa...

    Den ser lækker ud den kage. 160 gram æg, hvor mange er det plus minus?

    På forhånd tak 🙂

    Venligst Maria

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 27, 2020 at 5:12 pm

      Hej Maria
      Det svarer til cirka tre æg. Rigtig god fornøjelse - det er en mega god chokoladekage 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • lene vesterby skriver

        oktober 01, 2024 at 3:30 pm

        Det ville være rart at du skrev 3 æg, jeg brugte gram og det var på min vægt 2 æg, jeg har mine egne høns. Kagen er tør og kompakt, jeg tænkte på om der skulle mere væske i, men jeg havde jo fulgt opskriften. 😢

      • Holger Rørby Madsen skriver

        oktober 02, 2024 at 8:20 am

        Hej Lene
        Tak for det. Opskriften stammer direkte fra bageriet i Nørre Nebel, og her vejer man af, så man er sikker på målene passer.
        Måske har du ikke rørt æggemassen luftig nok, og så kan kagen blive mere kompakt.
        Om du bruger 2 eller 3 æg bør ikke betyde noget - blot der er 160 gram 🙂
        Alt det bedste
        Holger

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required