Her får du min opskrift på en sund vegetarret med grønne bønner og kartofler. Hele retten laves i samme gryde, og den mætter rigtig godt.
Denne vegetarret med grønne bønner er både mættende og sund, og så er den altså også nem at lave.
Mængden af de enkelte ingredienser kan sagtens rettes lidt til, og kartoflerne behøver du ikke at skrælle. Medmindre det er gamle kartofler.
Vegetarretten er lavet efter italiensk inspiration, og den er beregnet til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på vegetarret med grønne bønner
Vegetarret med grønne bønner
Ingredienser
- 400 g kartofler - delt i små tern
- 2 spsk olivenolie
- 1 rødløg - halveret og skåret i tynde både
- 4 fed hvidløg - knust og hakket groft
- 1 rød peberfrugt - i tern
- 400 g grønne bønner - gerne fra frost
- 3 spsk soltørrede tomater - hakket
- 2,5 dl vand - gerne kogende
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 500 g tomatpassata
- 2 tsk oregano - tørret
- salt og friskkværnet peber
- 1 citron
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!
Fremgangsmåde
- Til denne vegetarret med grønne bønner starter du med, at stege kartoflerne i et par minutter i lidt olivenolie i en god gryde. Rør rundt undervejs så de ikke brænder fast.
- Svits så løg og hvidløg med, men uden det tager farve. Kom derefter peberfrugt i gryden sammen med de grønne bønner, som gerne må være direkte fra frost. Lad det stege et par minutter.
- Så tilsættes de soltørrede tomater sammen med vand, en bouillonterning og tomatpassata. Kom også tørret oregano i gryden.
- Rør rundt og lad det koge op, hvorefter der skrues ned for varmen og låget lægges på gryden. Lad vegetarretten simre under låg i ca. 30 minutter, så kartoflerne er kogt møre.
- Vend rundt nogle gange undervejs, og til sidst smages retten til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Få tilsendt opskriften på mail
Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige vegetarret med grønne bønner og kartofler kan med fordel stå i 5 minutter inden servering, da den er meget varm.
Retten kan serveres uden yderligere tilbehør, men et lækkert stykke focacciabrød passer godt til.
Relaterede opskrifter:
Gryderet uden kød - vegetarisk gryde
Her får du min opskrift på en lækker gryderet uden kød. En nem og hurtig vegetarisk gryde, der serveres med kartoffelmos eller kogte ris.
Gå til opskrift
Kikærtesalat
Her er min opskrift på en sund kikærtesalat med gulerødder og avocado. Den laves med bagte kikærter, og er en nem og meget mættende vegetarret.
Gå til opskrift
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
(Pris er for medlemskab i et HELT år)
Comments
No Comments