Her får du min bedste opskrift på en vegetarisk gryderet, hvor blomkål og røde linser erstatter kød. Gryderetten er fyldig og meget mættende sammen med ris.
Hold en kødfri dag, og lav en lækker og mættende vegetarisk gryderet.
Gryderetten er selvsagt uden kød, men det mangler du heller ikke, da både blomkål, linser og kartofler giver en god fylde.
Samtidig er gryderetten tilpas krydret, og du skal blot servere nogle kogte ris til.
De enkelte ingredienser kan selvfølgelig varieres som du synes, og du kan også krydre en vegetarisk gryderet med blandt andet kanel eller kardemomme. Det giver en endnu varmere smag.
Jeg har anvendt en Cremefine 7% i opskriften, blandt andet for at spare på kalorierne. Men den kan sagtens skiftes ud med almindelig fløde eller for den sags skyld noget kokosmælk.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på nem vegetarisk gryderet
Vegetarisk gryderet- sund og nem opskrift
Ingredienser
- 1 porre - stor, eller 2 små
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk karry
- 1 spsk garam masala
- 1 tsk spidskommen - stødt
- 100 g kartofler - skrællede
- 200 g røde linser
- 0,5 blomkål
- 5 dl vand
- 1 bouillonterning - gerne grøntsag
- 1 spsk soja
- 1 dåse hakkede tomater
- 2,5 dl madlavningsfløde - eller fløde
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Porre og hvidløgsfed snittes i tynde skiver, som sauteres bløde i lidt olie i en varm stegegryde. Gerne en støbejernsgryde.
- Tilsæt derefter karry, garam masala og spidskommen, som svitses af i et minuts tid under omrøring.
- De skrællede kartofler skæres i små tern, mens de røde linser skylles under vandhanen og kommes i gryden sammen med kartoflerne.
- En halv blomkål skæres i grove stykker og kommes ved sammen med vand, bouillonterning og lidt soja. De hakkede tomater tilsættes ligeledes og den vegetariske gryderet koges op.
- Hæld madlavningsfløde eller alm. fløde i retten.
- Skru ned igen så gryderetten simrer, læg låget på og lad nu retten småkoge i cirka 20 minutter til grøntsagerne er kogt møre.
- En vegetarisk gryderet smages derefter til med salt, friskkværnet peber og eventuelt lidt mere soja.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Vegetarisk gryderet serveres som sagt sammen med kogte ris. Gerne også med et stykke naanbrød til.
Se også hvordan du laver de skønne blomkålsrøsti.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om den vegetariske gryderet her.
Susanne
Kan ikke overføre til mail , vegetarisk blomkåls gryde
Holger Rørby Madsen
Hej Susanne
Så er den overført til det nye system, og den kan både printes og mailes 🙂
Alt det bedste
Holger
Poul Erik Marvig
Jeg kan ikke udskrive Vegetarisk gryderet!!