• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Vegetar moussaka - den bedste med belugalinser

Vegetar moussaka - den bedste med belugalinser

Vegetar moussaka
Som du kan se, er denne vegetariske version af moussaka dejlig fast som en lasagne. Og så smager den helt vildt godt. Foto: Rakel Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  21. september 2022 - Udgivet:  22. oktober 2020

Del gerne:
17
SHARES
FacebookMessenger17PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Vegetar moussaka med belugalinser er en af mine yndlings vegetarretter, som jeg altid laver, når det er tid til forkælelse. Den er bare så god.
  2. Opskrift på den lækreste vegetar moussaka
  3. Vegetar moussaka med belugalinser
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tip
Gå til opskrift

Vegetar moussaka med belugalinser er en af mine yndlings vegetarretter, som jeg altid laver, når det er tid til forkælelse. Den er bare så god.

Vegetar moussaka med belugalinser er både ekstremt velsmagende og propfuld af proteiner. Det er en ret, som er forholdsvis let at lave og en klar vinder til at imponere gæster.

Moussakaen består af tre lag: et lag med stegte grønsager, et med bechamelsauce og et lag tomatsovs med linser.

Belugalinserne giver sovsen en lækker tekstur, der godt kan minde om hakket oksekød, som originalt bliver brugt i moussaka.

Jeg føler, at moussaka er en rigtig hjertevarm ret. Der er noget ekstra hyggeligt ved måltider, som bliver tilberedt i ovnen.

Opskrift på den lækreste vegetar moussaka

Vegetar moussaka

Vegetar moussaka med belugalinser

Vegetar moussaka med beluga inser er en af mine yndlings vegetarretter som jeg altid laver når det er tid til forkælelse.
Bedømmelse
4.9 fra 9 stemmer
RetAftensmad, Vegetar
Arbejdstid: 45 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Rakel Seneca

Ingredienser

Grøntsager

  • 1 stk aubergine
  • 1 stk zucchini/squash
  • 3 stk kartofler - mellem størrelse
  • 2 spsk olivenolie
  • salt

Belugalinse tomat sauce

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk løg - hakket
  • 2 fed hvidløg - hakket
  • 200 g belugalinser - kogt
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl boullion - vegetarisk
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk stødt muskatnød
  • ½ tsk stødt kanel

Bechamel

  • 1 stk æg
  • 85 g hvedemel
  • 3 spsk olivenolie
  • 8 dl sødmælk
  • 1 tsk muskatnød

Fremgangsmåde

Grøntsagerne

  • Start med at skære auberginerne i skiver på langkant. Put dem derefter hen på en køkkenrullebeklædt tallerken og drys gavmildt med salt. Lad dem trække i 20 minutter og tør derefter saltet af.
  • Skær resten af grøntsagerne på langs, de skal være cirka en centimeter i bredden. Lig alle grønsagerne på en bageplade og drys en smule oliveolie ud over dem.
  • Bag dem i forvarmet ovn ved 200 grader i femten minutters tid, eller indtil de er møre.

Belugalinse-tomatsauce

  • I en gryde tilføjes oliveolie, oregano, stødt muskatnød og hakket hvidløg. Lad det stege i et minut eller to og tilføj derefter det hakkede løg, steg det yderligere i fem minutter.
  • Tilføj de kogte belugalinser, hakkede tomater og bouillon. Smag til med salt og en smule kanel. Lad sovsen simre i 20 minutters tid.

Bechamel

  • I en gryde tilføjes oliveolie ved medium varme. Tilføj hvedemelet og pisk det sammen med olien, bliv ved med at piske indtil at melet er blevet gylden, tilføj eventuelt mere olie undervejs.
  • Tilføj mælken langsomt, imens du stadigvæk pisker. Bliv ved med at piske indtil alt mælken er tilføjet og forsæt derefter i fem minutter. Smag til med salt og muskatnød.
  • I en skål tilføjes en smule af den varme bechamelsauce og pisk den sammen med ægget. Tilføj nu denne æggeblanding til resten af saucen og lad den koge op i to minutter.

Moussakka

  • I et fad tilføjes halvdelen af belugalinsetomatsaucen, smør den godt ud i alle hjørner. Kom derefter grønsagerne sirligt på. Tilsæt resten af belugasaucen og slut af med at fordele bechamelsaucen.
  • Bag din vegetar moussaka i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 30 minutter, eller indtil toppen af moussakaen er gylden på toppen.
  • Lad den køle af og så er den klar til servering

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
273
% Daglig værdi*
Fedt
 
19
g
29
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
17
mg
6
%
Natrium
 
150
mg
7
%
Kalium
 
356
mg
10
%
Kulhydrater
 
21
g
7
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
304
IU
6
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Calcium
 
197
mg
20
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

En smart teknik så auberginerne ikke afgiver for meget vand i vegetar moussaka, er at salte dem, før de steges.

Bare husk at tørre saltet godt af, før du steger dem. Ellers står man tilbage med meget salte auberginer. Denne fejl begår man kun en gang.

Se også nogle andre lækre vegetarretter:

Indisk risret med mynte og svampe - Biryani

Vegetarisk bourguignion

Fyldte auberginer

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jytte Bøegh

    marts 04, 2025 at 10:04 am

    Tidligere kunne man trykke på gemt, den mulighed er væk?
    Jeg kan heller ikke lægge noget på favorit, får at vide jeg ingen liste har, men kan ikke se hvordan den oprettes,
    Mvh Jytte

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 04, 2025 at 10:55 am

      Hej Jytte
      Det kan du skam stadig - du skal bare lige logge ind her: https://madensverden.dk/login/
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Tea

    juli 31, 2022 at 12:30 pm

    Hej,
    Under Bechamel står der 1 stk, 1 g. Er det æg ?
    Hilsen Tea

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required