Fyldte auberginer er en hurtig, billig og lækker vegetarisk ret. En af mine favorit hverdagsretter med kikærter, tomater og svampe.
Dengang jeg lige var flyttet hjemmefra, var fyldte auberginer en af de faste måltider sidst på måneden. Det var det, fordi alle ingredienserne er billige året rundt og oftest er det noget, man har liggende i sit køkken, så man undgår indkøb. Dog handler mad om så meget mere om, hvor vidt det er praktisk eller ej.
Mad handler jo mest om smagen, og denne ret er så rig på smag, og sender en direkte ned til Italiens varme. Ikke nok med den er billig og smager godt, den er også propfuld af proteiner, fibre og vitaminer. Så jeg vil klart mene, at denne ret udfylder alle de kriterier, som jeg har for en hverdagsret.
Jeg synes også, at dette er en utrolig smuk ret med sit rustikke udsende af de hele auberginer. De fyldte auberginer kan spises alene eller sammen med et godt brød og en lækker salat.
Brug alle grøntsager
Det er superlækkert med tomatsaucen i bunden af fadet med auberginerne, men hvis det skal gå rigtig hurtigt, så kan man vælge at undlade den. Selve fyldet i auberginerne fra denne opskrift er jeg helt vild med, men pointen med denne ret er også, at man kan få "tømt køleskabet" så hvis du har nogen grønne bønner, peberfrugt eller ligende så kan de også sagens tilføjes.
Kikærterne kan også skiftes ud med andre bønner, det er helt op til dig. Men hvis du vil have garanti på et godt resultat, så følg denne opskrift på lækre italienske fyldte auberginer.
Fyldte auberginer - vegetarisk hverdagsmad
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
Fyldt aubergine
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk chiliflager
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret basilikum
- 1 tsk frisk rosmarin hakket
- 3 fed hvidløg hakket
- 1 stk løg hakket
- 2 stk aubergine skåret på langs
- 1 stk portobellosvamp hakket
- 1 dåse kikærter drænet
- 2 spsk tomatpuré
- 1 tsk salt efter behov
- 1 tsk stødt sort peber
- 4 spsk hvidvin
- 4 spsk mozarella revet
- 4 spsk parmesan revet
Tomatsauce
- 1 spsk olivenolie
- ½ stk løg hakket
- 1 fed hvidløg hakket
- 1 dåse flåede tomater
- 2 spsk tomatpuré
- 1 tsk sukker
- ½ tsk salt
- ½ tsk tørret basilikum
- ½ tsk tørret oregano
Sådan gør du
Tomatsauce
- Tag en lille gryde og tilsæt olivenolie, basilikum og oregano. Lad krydderierne syde lidt.
- Tilsæt hvidløg og steg det i to minutter, tilsæt derefter løg og lad det stege i cirka tre minutter, eller til det bliver gyldent.
- Tilsæt de flådede tomater, tomatpuré og lad det simre i fem minutter.
- Smag til med salt, sukker og sort peber. Tomatsaucen er færdig.
Fyldtet
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Tag dine auberginer og udhul dem ved at grave "kødet" ud med en ske uden at beskadige skindet. Skær fyldet i terninger.
- Tag et stort fad og hæld tomatsaucen i. Put dine aubergineskind i fadet og drys dem med en smule olie og salt.
- På en seperat pande tilsættes olie, chiliflager, timian, basilikum og rosmarin, lad dem stege i et minut. Tilsæt derefter hvidløg, steg dem i et minut, tilsæt derefter løg og lad det stege i fire minutter.
- Tilsæt fyldet af aubergine til panden og lad det stege i fem minutter.
- Tilsæt nu portobellosvampen og lad det stege i tre minutter.
- Tilføj kikærterne og tomatpuré, lad det stege i to minutter.
- Tilsæt hvidvinen og lad alkoholen fordampe. Smag til med salt og peber.
- Put kikærtefyldet i aubergineskindet og top dem med ost.
- Bag dem i 30 minutter, eller indtil osten er smeltet og gylden.
- Server dem med frisk basilikumblade og et godt brød som tilbehør.
Spis eventuelt de fyldte auberginer med dette:
Kom med din kommentar her