Fyldte auberginer er en billig og lækker vegetarisk ret. Her er opskriften på en af mine favorit hverdagsretter med blandt andet kikærter.
Dengang jeg lige var flyttet hjemmefra, var fyldte auberginer en af de faste måltider sidst på måneden. Det var det, fordi alle ingredienserne er billige og oftest er det noget, man har liggende i sit køkken, så man undgår indkøb.
Dog handler mad om så meget mere om, hvor vidt det er praktisk eller ej. Mad handler jo mest om smagen, og denne ret er rig på smag, og sender en direkte ned til Italiens varme.
Ikke nok med den er billig og smager godt, den er også propfuld af proteiner, kostfibre og vitaminer.
Det er superlækkert med tomatsaucen i bunden af fadet med auberginerne, men hvis det skal gå rigtig hurtigt, så kan man vælge at undlade den.
Opskrift på fyldte auberginer
Ingredienser
Fyldt aubergine
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk chiliflager
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret basilikum
- 1 tsk frisk rosmarin hakket
- 3 fed hvidløg hakket
- 1 stk løg hakket
- 2 stk aubergine skåret på langs
- 1 stk portobellosvamp hakket
- 1 dåse kikærter drænet
- 2 spsk tomatpuré
- 1 tsk salt efter behov
- 1 tsk stødt sort peber
- 4 spsk hvidvin
- 4 spsk mozarella revet
- 4 spsk parmesan revet
Tomatsauce
- 1 spsk olivenolie
- ½ stk løg hakket
- 1 fed hvidløg hakket
- 1 dåse flåede tomater
- 2 spsk tomatpuré
- 1 tsk sukker
- ½ tsk salt
- ½ tsk tørret basilikum
- ½ tsk tørret oregano
Sådan gør du
Tomatsauce
- Tag en lille gryde og tilsæt olivenolie, basilikum og oregano. Lad krydderierne syde lidt.
- Tilsæt hvidløg og steg det i to minutter, tilsæt derefter løg og lad det stege i cirka tre minutter, eller til det bliver gyldent.
- Tilsæt de flådede tomater, tomatpuré og lad det simre i fem minutter.
- Smag til med salt, sukker og sort peber. Tomatsaucen er færdig.
Fyldtet
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Tag dine auberginer og udhul dem ved at grave "kødet" ud med en ske uden at beskadige skindet. Skær fyldet i terninger.
- Tag et stort fad og hæld tomatsaucen i. Put dine aubergineskind i fadet og drys dem med en smule olie og salt.
- På en seperat pande tilsættes olie, chiliflager, timian, basilikum og rosmarin, lad dem stege i et minut. Tilsæt derefter hvidløg, steg dem i et minut, tilsæt derefter løg og lad det stege i fire minutter.
- Tilsæt fyldet af aubergine til panden og lad det stege i fem minutter.
- Tilsæt nu portobellosvampen og lad det stege i tre minutter.
- Tilføj kikærterne og tomatpuré, lad det stege i to minutter.
- Tilsæt hvidvinen og lad alkoholen fordampe. Smag til med salt og peber.
- Put kikærtefyldet i aubergineskindet og top dem med ost.
- Bag dem i 30 minutter, eller indtil osten er smeltet og gylden.
- Server dem med frisk basilikumblade og et godt brød som tilbehør.
Tips
Selve fyldet er jeg helt vild med, men pointen med denne ret er også, at man kan få "tømt køleskabet" så hvis du har grønne bønner, peberfrugt eller lignende i køleskabet, kan de også sagtens tilføjes.
Kikærterne kan også skiftes ud med andre bønner, det er helt op til dig. Men hvis du vil have garanti på et godt resultat, så følg denne opskrift på lækre italienske fyldte auberginer.
Spis eventuelt de fyldte auberginer med:
Focaccia - nem opskrift på italiensk brød med rosmarin
Salat med vandmelon, galiamelon og rucola
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk på grillen
Mamas koteletter med masser af tomater og pasta
Sådan bager du en lækker marmorkage
Sådan laver du millionbøf
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Aubergine er langt mere klimabelastende end, svinekød. Drop dem og lav frikadeller