• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Vegetar lasagne - opskrift på nem og lækker grøntsagslasagne

vegetar lasagne grøntsagslasagne
Man savner overhovedet ikke det hakkede oksekød i denne skønne vegetar lasagne, der har både masser af smag og fylde. En virkelig lækker og mættende grøntsagslasagne. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  20. juli 2021

Del gerne:
331
SHARES
FacebookMessenger331PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på den bedste vegetar lasagne, der er en klassisk grøntsagslasagne uden kød. Fyldig, lækker og bla. med spinat.
  2. Opskrift på nem vegetar lasagne
  3. Nem vegetar lasagne - nem og sund opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
4.8 fra 77 stemmer
Gå til opskrift

Her er min opskrift på den bedste vegetar lasagne, der er en klassisk grøntsagslasagne uden kød. Fyldig, lækker og bla. med spinat.

Vegetar lasagne eller grøntsagslasagne er en super skøn lasagne, der smager himmelsk godt.

Faktisk vil du med denne opskrift overhovedet ikke savne kødet, da grøntsagerne fylder godt, og den er mindst lige så fyldig som en almindelig lasagne med hakket oksekød.

Grøntsagslasagne er naturligvis uden kød, og i stedet består lagene af en fyldig grøntsagssauce, spinat og bechamelsauce.

Og det er simpelthen bare verdens bedste vegetar lasagne, hvis du spørger mig.

Opskriften er beregnet til mindst fire personer. En rest er fremragende i madpakken dagen efter, hvor den blot varmes i mikroovn.

Se også disse opskrifter:

Lasagne med spidskål

Gulerodslasagne

Squashlasagne

Opskrift på nem vegetar lasagne

vegetar lasagne grøntsagslasagne

Nem vegetar lasagne - nem og sund opskrift

Her er min opskrift på den bedste vegetar lasagne, der er en klassisk grøntsagslasagne uden kød. Fyldig, lækker og bla. med spinat.
Bedømmelse
4.8 fra 77 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Grøntsags sauce

  • 1 stort rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 1 squash - halvdelen
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 100 g tomatpasta
  • 2 dl grøntsagsbouillon - 2 deciliter vand + en terning'
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 1 basilikum - lille potte
  • 2 spsk engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber

Bechamel sauce

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • muskatnød - reven
  • salt og friskkværnet peber

Spinat sauce

  • 200 g spinat - frisk
  • 3 dl madlavningsfløde
  • Lidt muskatnød - reven
  • salt og friskkværnet peber
  • lasagneplader

Fremgangsmåde

  • Rødløg og hvidløg hakkes fint. Gulerødder og bladselleri skæres i små tern, og det samme med den halve squash.
  • Varm en gryde op ved middel varme, og sauter løg og hvidløg i en god sjat olie. Kom derefter de øvrige grøntsager ved, og sautere et par minutter mere.
  • Tilsæt så hakkede tomater, tomatpasta, bouillon, oregano, grofthakkede blade basilikum og lidt engelsk sauce. Smag til med salt og peber, og lad grøntsagssaucen til din vegetar lasagne simre ca. 15 minutter.
    grøntsagssauce til vegetarlasagne
  • Imens laver du bechamel sauce til din vegetarlasagne ved at smelte to spiseskefulde smør i en lille gryde. Kom så et par spiseskefulde mel ved og pisk det ud. Tilsæt så gradvist mælk indtil den hvide sovs har en passende tykkelse, hvor den hverken er for tynd eller for tyk. Smag til med reven muskatnød, salt og peber, og lad derefter sovsen simre fem minutter.
    bechamelsauce til vegetarlasagne
  • Kom en sjat vand på en varm pande, og kom gradvist de friske spinatblade på indtil de er faldet sammen. Hæld madlavningsfløde ved og lad det creme ind. Krydr med reven muskatnød, salt og peber.
    spinat i madlavningsfløde til grøntsagslasagne
  • Så skal lasagnen samles i en mindre bradepande eller ildfast fad. Start med et lag grøntsagssauce, så et lag pasta plader. Derefter et lag grøntsagssauce, lidt spinat og så noget bechamelsauce. Ovenpå dette et lag pasta plader og sådan bygger du op indtil du har brugt alle ingredienserne. Jeg plejer at lave en vegetar lasagne med fire pasta plader, men husk ikke at komme alt for meget fyld mellem lagene, da lasagnen også skal hænge nogenlunde sammen efter bagning.
    vegetar lasagne bygges op lag for lag
  • Slut af med grøntsagssauce, spinat og bechamel sauce, hvorefter din vegetar lasagne bages i 30 minutter ved 200 grader varmluft.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
690
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
66
mg
22
%
Natrium
 
9178
mg
399
%
Kalium
 
1686
mg
48
%
Kulhydrater
 
96
g
32
%
Kostfibre
 
10
g
42
%
Sukker
 
25
g
28
%
Protein
 
22
g
44
%
Vitamin A
 
16114
IU
322
%
Vitamin C
 
47
mg
57
%
Calcium
 
378
mg
38
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte vegetar lasagne må meget gerne lige stå og samle sig 10 minutter før du begynder at skære den ud.

Den er også rygende varm, så det er fint lige at vente lidt.

Nyd din grøntsagslasagne sammen med en lækker tomatsalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kristian Pedersen

    oktober 17, 2024 at 12:13 am

    Smager fantastisk, brugte dog frossen spinat😀👍

    Svar
  2. Karin Petersen

    marts 02, 2024 at 5:31 pm

    Det er uden tvivl den bedste lasagnen jeg har lavet, nu anden gang, jeg må tilstå at jeg snyder og bruger en købe moneysovs og det smager fantastisk og jeg sparer tid og opvask 😀

    Svar
  3. Marianne Bentsen

    april 07, 2023 at 10:39 am

    Kan den fryses?

    Svar
  4. Maria

    november 07, 2021 at 9:21 am

    Den tager 1 time at forberede og ikke 30 min (:

    Men den smager fantastisk !!! <3
    (spiser normalt kød, og prøver at spise mere grønt :-D, så til en kødfri dag er denne lige i øjet ! )

    Kan klart anbefales!

    Svar
  5. Ea

    oktober 03, 2021 at 6:50 pm

    Smager helt fantastisk, men forberederedelserne to over en time. Meget opvask bagefter, men al umagen værd.
    Jeg lavede tre lag med lasagneplader, reducerede mængden af bouillon, for grønsagssovsen var meget flydende. Revet ost ovenpå fuldendte værket. Tak for endnu en strålende opskrift, Holger.

    Svar
  6. Pia

    maj 25, 2020 at 7:06 pm

    Virkelig virkelig god lasagne. Tør slet ikke tænke på hvor godt “den svære lasagne” smager 😀

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required