• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Vegansk risalamande

Vegansk risalamande

Vegansk risalamande
4.8 fra 27 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  30. oktober 2024 - Udgivet:  17. oktober 2021

Indhold

  1. Vegansk risalamande kan sagtens laves så det smager skønt og får en dejlig cremet konsistens – helt uden mælk og fløde. Se opskriften her.
  2. Opskrift på vegansk risalamande
  3. Vegansk risalamande
  4. Hvilken plantedrik?
  5. Pas på sødmen
  6. Servering
  7. Er vegansk risalamande sundere?
  8. Holdbarhed

Vegansk risalamande kan sagtens laves så det smager skønt og får en dejlig cremet konsistens – helt uden mælk og fløde. Se opskriften her.

Hvad end du er veganer, laktoseintolerant eller af andre årsager ikke spiser mælkeprodukter, så skal du ikke snydes for julens ultimative dessert, man kan nemlig sagtens lave en vegansk risalamande.

En traditionel risalamande laves på grødris kogt med mælk, der vendes med sukker, vanilje, mandler og flødeskum. Der anvendes altså to forskellige mælkeprodukter - både mælk og piskefløde.

Der findes i dag flere plantebaserede alternativer til mælk og piskefløde, så du kan uden problemer lave en plantebaseret risalamande, helt uden mælkeprodukter.

Og jo, du må også godt spise den Mortens aften eller bare en helt almindelig onsdag, hvor du trænger til lidt ekstra godt.

Opskrift på vegansk risalamande

Vegansk risalamande
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Vegansk risalamande

4.78 fra 27 stemmer
Vegansk risalamande kan sagtens laves så det smager skønt og får en dejlig cremet konsistens – helt uden mælk og fløde. Se opskriften her.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 274
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 dl vand
  • 200 g grødris
  • 1 l mandeldrik - eller anden plantedrik
  • 1 vaniljestang - kornene fra vaniljestangen
  • 50 g flormelis
  • 100 g mandler - smuttede og hakkede
  • 2,5 dl plantebaseret fløde - piskbar

Fremgangsmåde
 

  1. Sæt vandet til at koge i en tykbundet gryde. Hæld risene i vandet når det koger og kog i 2 minutter. Hæld mandeldrik over risene og lad det småkoge i cirka 45 minutter til risene er møre. Husk at røre ind imellem så det ikke brænder på.
  2. Flæk vaniljestangen og lad gerne vaniljekorn og stang koge med i risengrøden, så du får trukket masser af smag ud. Fjern vaniljestængerne inden servering.
  3. Sæt risengrøden i køleskab og lad den køle helt af.
  4. Smut mandlerne og hak dem groft. Pisk plantefløden til skum.
  5. Vend smuttede og hakkede mandler samt lidt af flormelis i risengrøden sammen med flødeskum. Pas på du ikke pisker for meget, så luften slås ud af skummet. Vend forsigtigt sammen og smag til med flormelis.
  6. Server vegansk risalamande afkølet med kirsebærsovs.

Næringsindhold

Kalorier: 274kcalKulhydrater: 39gProtein: 7gFedt: 11gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.003gNatrium: 219mgKalium: 148mgKostfibre: 4gSukker: 9gVitamin A: 0.2IUCalcium: 247mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Hvilken plantedrik?

Vær opmærksom på, at de forskellige plantedrikke på markedet, kan tilføre lidt ekstra smag til risalamanden.

Havredrik kan have en ret tydelig smag af havre, mens risdrik kan være temmelig bitter.

Her er der brugt en mandeldrik, da den giver lidt ekstra dybde til mandelsmagen, der i forvejen er i risalamanden.

Læs mere om de forskellige plantedrikke og -fløde her:

Plantedrikke • hvad er forskellen?

Veganske alternativer til fløde - det store overblik

Pas på sødmen

Der er stor forskel på sødmen i de forskellige typer af plantedrikke og plantefløder.

Smag derfor på risalamanden med flødeskum, inden du kommer al flormelis i og juster så mængden af sukker, så den får en tilpas sødme.

Servering

Server vegansk risalamande afkølet og med din yndlingskirsebærsauce til.

Se vores smagstest af kirsebærsauce.

Er vegansk risalamande sundere?

En traditionel risalamande laves typisk på sødmælk og piskefløde. Begge har et højt fedtindhold og gør risalamande til en temmelig kalorieholdig sag.

Men indeholder en vegansk risalamande samme mængde fedt og kalorier?

Sødmælk indeholder 3,5 gram fedt per 100 gram, mens en mandeldrik kan indeholde ned til 1 gram fedt.

Piskefløde indeholder 38 gram fedt per 100 gram, mens de plantebaserede alternativer til fløde typisk indeholder 23-26 gram fedt.

Der er altså en smule mindre fedt i den plantebaserede risalamande og dermed også en smule færre kalorier, hvis der altså ikke anvendes plantedrik eller plantefløde, der indeholder sukker, der udligner kalorierne.

Holdbarhed

Plantebaserede alternativer til mælk og fløde har typisk en holdbarhed på 4-5 dage efter åbning.

En vegansk risalamande vil dermed kunne holde sig op til 4-5 dage i køleskabet, hvilket er lidt længere end hvis du bruger mælkeprodukter, der typisk kan holde sig 2-3 dage.

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required