Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Vegansk risalamande

Vegansk risalamande uden mælk og fløde

Vegansk risalamande
4.8 fra 27 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMS
Indhold
  • Vegansk risalamande
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på vegansk risalamande
  • Hvilken plantedrik?
  • Pas på sødmen
  • Servering
  • Er vegansk risalamande sundere?
  • Holdbarhed
  • Kommentarer

Vegansk risalamande

charlotte mithrilCharlotte Mithril
4.8 fra 27 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Vegansk risalamande kan sagtens laves så det smager skønt og får en dejlig cremet konsistens - helt uden mælk og fløde. Se opskriften her.
Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 200 g grødris
  • 1 l mandeldrik eller anden plantedrik
  • 1 vaniljestang kornene fra vaniljestangen
  • 50 g flormelis
  • 100 g mandler smuttede og hakkede
  • 2,5 dl plantebaseret fløde piskbar

Fremgangsmåde

  1. Sæt vandet til at koge i en tykbundet gryde. Hæld risene i vandet når det koger og kog i 2 minutter. Hæld mandeldrik over risene og lad det småkoge i cirka 45 minutter til risene er møre. Husk at røre ind imellem så det ikke brænder på.
  2. Flæk vaniljestangen og lad gerne vaniljekorn og stang koge med i risengrøden, så du får trukket masser af smag ud. Fjern vaniljestængerne inden servering.
  3. Sæt risengrøden i køleskab og lad den køle helt af.
  4. Smut mandlerne og hak dem groft. Pisk plantefløden til skum.
  5. Vend smuttede og hakkede mandler samt lidt af flormelis i risengrøden sammen med flødeskum. Pas på du ikke pisker for meget, så luften slås ud af skummet. Vend forsigtigt sammen og smag til med flormelis.
  6. Server vegansk risalamande afkølet med kirsebærsovs.

Næringsindhold

Kalorier274kcalKulhydrater39gProtein7gFedt11gMættet fedt1gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.003gNatrium219mgKalium148mgKostfibre4gSukker9gVitamin A0.2IUCalcium247mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på vegansk risalamande

Hvad end du er veganer, laktoseintolerant eller af andre årsager ikke spiser mælkeprodukter, så skal du ikke snydes for julens ultimative dessert, man kan nemlig sagtens lave en vegansk risalamande.

En risengrød og traditionel risalamande laves på grødris kogt med mælk, der vendes med sukker, vanilje, mandler og flødeskum. Der anvendes altså to forskellige mælkeprodukter - både mælk og piskefløde.

Der findes i dag flere plantebaserede alternativer til mælk og piskefløde, så du kan uden problemer lave en plantebaseret risalamande, helt uden mælkeprodukter.

Og jo, du må også godt spise den Mortens aften eller bare en helt almindelig onsdag, hvor du trænger til lidt ekstra godt.

Hvilken plantedrik?

Vær opmærksom på, at de forskellige plantedrikke på markedet, kan tilføre lidt ekstra smag til risalamanden.

Havredrik kan have en ret tydelig smag af havre, mens risdrik kan være temmelig bitter.

Her er der brugt en mandeldrik, da den giver lidt ekstra dybde til mandelsmagen, der i forvejen er i risalamanden.

Læs mere om de forskellige plantedrikke og -fløde her:

  • Plantedrikke • hvad er forskellen?
  • Veganske alternativer til fløde - det store overblik

Pas på sødmen

Der er stor forskel på sødmen i de forskellige typer af plantedrikke og plantefløder.

Smag derfor på risalamanden med flødeskum, inden du kommer al flormelis i og juster så mængden af sukker, så den får en tilpas sødme.

Servering

Server vegansk risalamande afkølet og med din yndlingskirsebærsauce til.

Se vores smagstest af kirsebærsauce.

Er vegansk risalamande sundere?

En traditionel risalamande laves typisk på sødmælk og piskefløde. Begge har et højt fedtindhold og gør risalamande til en temmelig kalorieholdig sag.

Men indeholder en vegansk risalamande samme mængde fedt og kalorier?

Sødmælk indeholder 3,5 gram fedt per 100 gram, mens en mandeldrik kan indeholde ned til 1 gram fedt.

Piskefløde indeholder 38 gram fedt per 100 gram, mens de plantebaserede alternativer til fløde typisk indeholder 23-26 gram fedt.

Der er altså en smule mindre fedt i den plantebaserede risalamande og dermed også en smule færre kalorier, hvis der altså ikke anvendes plantedrik eller plantefløde, der indeholder sukker, der udligner kalorierne.

Holdbarhed

Plantebaserede alternativer til mælk og fløde har typisk en holdbarhed på 4-5 dage efter åbning.

En vegansk risalamande vil dermed kunne holde sig op til 4-5 dage i køleskabet, hvilket er lidt længere end hvis du bruger mælkeprodukter, der typisk kan holde sig 2-3 dage.

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required