Vandkringle er en af mine favoritter når vi taler om kage til kaffen.
Kringlen, der laves med remonce og creme, er let og luftig og så er den altså ret nem at lave. Brug en købt cremepulver - eller lav en hjemmelavet kagecreme.
Samtidig er en vandkringle god at fryse ned, og det kan du læse mere om længere nede.
Opskriften giver tre stk. vandkringle.
Se også disse opskrifter:
Opskrift
Vandkringle
Ingredienser
Dej
- 125 g vand - lunkent
- 30 g gær
- 1 æg
- 125 g smør - blødt
- 350 g hvedemel
- 30 g sukker
- 1 tsk kardemomme
- 0,5 tsk salt
Remonce
- 75 g smør
- 75 g marcipan
- 75 g sukker
Creme
- 300 g kagecreme
Pynt
- 1 æg - og lidt mælk
- perlesukker
- hasselnøddeflager
Fremgangsmåde
- Vej vand af i en lille skål og smuldr gæren i. Rør gæren ud i vandet, hvorefter det hældes i skålen til din røremaskine.
- Kom de øvrige ingredienser i og ælt nu dejen 10 minutter ved middel hastighed. Du får en ganske let og smidig dej, som er nem at arbejde med.
- Mens dejen æltes laver du kagecreme ved at følge min opskrift på den. Ælt også ingredienserne til remonce sammen.
- Dejen deles i tre lige store stykker, der hver skal veje ca. 230 gram. Det er en passende størrelse til en vandkringle. Du kan dog også forme til en kringle, hvis du synes det.
- Rul et stykke dej ud til en firkant på cirka 35 gange 22 centimeter, og læg en tredjedel af remoncen som en lang stribe på midten på den lange led. Fordel den lidt ud.
- Fordel så en stribe kagecreme på midten og smør den ud.
- Fold enderne et par centimeter ind, så fyldet ikke kan løbe ud. Fold derefter den ene lange side lidt ind over midten, og derefter efter den anden side ind over denne, så din vandkringle nu er cirka 30 centimeter lang og 10 centimeter bred.
- Jeg plejer at bage vandkringle i en aflang aluform på netop 30x10 centimeter, men du kan også blot lægge den på en bageplade med bagepapir.
- Pisk æg og en sjat mælk sammen, hvorefter de tre vandkringler pensles grundigt. Drys derefter med perlesukker og hasselnøddeflager.
- Nu skal vandkringlerne hæve i cirka en time.
- Bages derefter i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, hvor de skal have cirka 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
En færdigbagt vandkringle køles af inden udskæring.
Den kan også pyntes med lidt glasur, hvor flormelis røres ud i en smule kogende vand.
Frysning
Vandkringlen er glimrende at fryse ned. Enten kan du fryse den færdigbagte vandkringle ned, eller du kan fryse dejen i formen ned.
Hvis du fryser den rå dej ned, skal vandkringlen tages op af fryseren 4-5 timer før den så bages ved 200 grader over- og undervarme, og her er bagetiden ligeledes 20 minutter.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Benthe Dam Christensen
Hej!
Elsker denne opskrift som er så let at arbejde med, og fyldet bliver inde i kagerne, har lige lavet 6 stænger for ca 22-26 kr dét er da billigt.
Merethe
Hej Holger det er sikkert en god og nem opskrift på kringle du har men, det er ikke vandkringle selvom den blir lavet med vand - vandkringle er en gammel opskrift/metode hvor dejen bliver pakket ind i linned og skal hæve natten over i en krukke med vand derfor vandkringle. Venligst merethe
Solveig Foged
Det er rigtigt Merete. I 1956 var jeg på Silkeborg hush skole i 5 mdr. der lærte vi at lavevandkringle som du beskriver. Tror du ikke det svarer til koldhævning i køleskab. Jeg tror jegvil prøve. Hilsen Solveig