Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Vandkringle

Vandkringle (nem kringle med creme og remonce)

vandkringle med creme
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
935
SHARES
FacebookMessenger935PinterestEmailSMS
Indhold
  • Vandkringle
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på vandkringle
  • Tips
  • Frysning
  • Kommentarer

Vandkringle

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Hævetid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 50 minutter min
Her får du den bedste opskrift på vandkringle, der er en nem kringle med creme og remonce. Kringlen kan fryses ned, både som bagt og som rå kringle.
Antal: 3 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Dej
  • 125 g vand (lunkent)
  • 30 g gær
  • 1 æg
  • 125 g smør (blødt)
  • 350 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk salt
Remonce
  • 75 g smør
  • 75 g marcipan
  • 75 g sukker
Creme
  • 300 g kagecreme
Pynt
  • 1 æg (og lidt mælk)
  • perlesukker
  • hasselnøddeflager

Fremgangsmåde

  1. Vej vand af i en lille skål og smuldr gæren i. Rør gæren ud i vandet, hvorefter det hældes i skålen til din røremaskine.
  2. Kom de øvrige ingredienser i og ælt nu dejen 10 minutter ved middel hastighed. Du får en ganske let og smidig dej, som er nem at arbejde med.
  3. Mens dejen æltes laver du kagecreme ved at følge min opskrift på den. Ælt også ingredienserne til remonce sammen.
  4. Dejen deles i tre lige store stykker, der hver skal veje ca. 230 gram. Det er en passende størrelse til en vandkringle. Du kan dog også forme til en kringle, hvis du synes det.
  5. Rul et stykke dej ud til en firkant på cirka 35 gange 22 centimeter, og læg en tredjedel af remoncen som en lang stribe på midten på den lange led. Fordel den lidt ud.
  6. Fordel så en stribe kagecreme på midten og smør den ud.
  7. Fold enderne et par centimeter ind, så fyldet ikke kan løbe ud. Fold derefter den ene lange side lidt ind over midten, og derefter efter den anden side ind over denne, så din vandkringle nu er cirka 30 centimeter lang og 10 centimeter bred.
  8. Jeg plejer at bage vandkringle i en aflang aluform på netop 30x10 centimeter, men du kan også blot lægge den på en bageplade med bagepapir.
  9. Pisk æg og en sjat mælk sammen, hvorefter de tre vandkringler pensles grundigt. Drys derefter med perlesukker og hasselnøddeflager.
  10. Nu skal vandkringlerne hæve i cirka en time.
  11. Bages derefter i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, hvor de skal have cirka 20 minutter.

Næringsindhold

Kalorier1411kcalKulhydrater148gProtein23gFedt82gMættet fedt46gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt21gTransfedt2gKolesterol252mgNatrium974mgKalium340mgKostfibre5gSukker53gVitamin A1828IUVitamin C0.4mgCalcium75mgJern7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på vandkringle

Vandkringle er en af mine favoritter når vi taler om kage til kaffen.

Kringlen, der laves med remonce og creme, er let og luftig og så er den altså ret nem at lave. Brug en købt cremepulver - eller lav en hjemmelavet kagecreme.

Samtidig er en vandkringle god at fryse ned, og det kan du læse mere om længere nede.

Opskriften giver tre stk. vandkringle.

Se også disse opskrifter:

  • Den bedste fødselsdagskringle
  • Den kendte TV-kringle
  • Klassisk kanelstang

Tips

En færdigbagt vandkringle køles af inden udskæring.

Den kan også pyntes med lidt glasur, hvor flormelis røres ud i en smule kogende vand.

Frysning

Vandkringlen er glimrende at fryse ned. Enten kan du fryse den færdigbagte vandkringle ned, eller du kan fryse dejen i formen ned.

Hvis du fryser den rå dej ned, skal vandkringlen tages op af fryseren 4-5 timer før den så bages ved 200 grader over- og undervarme, og her er bagetiden ligeledes 20 minutter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Benthe Dam Christensen skriver

    august 31, 2024 at 10:40 pm

    Hej!
    Elsker denne opskrift som er så let at arbejde med, og fyldet bliver inde i kagerne, har lige lavet 6 stænger for ca 22-26 kr dét er da billigt.

    Svar
  2. Merethe skriver

    september 24, 2020 at 9:24 am

    Hej Holger det er sikkert en god og nem opskrift på kringle du har men, det er ikke vandkringle selvom den blir lavet med vand - vandkringle er en gammel opskrift/metode hvor dejen bliver pakket ind i linned og skal hæve natten over i en krukke med vand derfor vandkringle. Venligst merethe

    Svar
    • Solveig Foged skriver

      januar 31, 2023 at 8:40 pm

      Det er rigtigt Merete. I 1956 var jeg på Silkeborg hush skole i 5 mdr. der lærte vi at lavevandkringle som du beskriver. Tror du ikke det svarer til koldhævning i køleskab. Jeg tror jegvil prøve. Hilsen Solveig

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required