• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Valnøddekage med pærer og marcipan

Valnøddekage med pærer og marcipan

Valnøddekage med pærer
Valnøddekage med pærer og valnødder drysses med flormelis og serveres med creme fraiche eller flødeskum. Så er der dømt hygge. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. november 2023 - Udgivet:  4. oktober 2022

Del gerne:
463
SHARES
FacebookMessenger463PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Valnøddekage med pærer og marcipan er en dejlig efterårskage. Her er opskriften på en favorit, der spises med creme fraiche eller flødeskum.
  2. Opskrift på valnøddekage med pærer
  3. Valnøddekage med pærer og marcipan
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Valnøddekage med pærer og marcipan er en dejlig efterårskage. Her er opskriften på en favorit, der spises med creme fraiche eller flødeskum.

Valnøddekage med pære-både og en top af pærer og valnødder, som er karamelliseret af brun farin og kanel. Dette er så sandelig en famliefavorit.

Jeg kommer også marcipan i kagen, hvis opskrift er inspireret af pund til pundkagen. Det betyder, at der er samme mængde mel, smør og sukker i dejen.

Denne pærekage indeholder også marcipan, som rives ned i dejen. Alt i alt forkælelse i kageform.

Se andre opskrifter med pærer:

  • Pærekage med chokolade
  • Pære Belle Helene med chokoladesovs
  • Pærevælling

Opskrift på valnøddekage med pærer

Valnøddekage med pærer

Valnøddekage med pærer og marcipan

Valnøddekage med pærer og marcipan er en dejlig efterårskage. Her er opskriften på en favorit, der spises med creme fraiche eller flødeskum.
Bedømmelse
4.5 fra 18 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 4 små pærer - el. 3 store, i både
  • 175 g smør
  • 175 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 80 g marcipan - revet groft el. i små tern
  • 100 g valnødder - groft hakkede
  • 2 tsk kanel
  • 2 spsk brun farin

Tilbehør

  • 3 dl creme fraiche - el. flødeskum
  • 1 tsk vaniljesukker
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175 grader almindelig over.- og undervarme. 160 grader, hvis du vælger varmluft.
  • Hak valnødderne meget groft. Riv marcipanen og skær pærerne i tynde både.
  • Bland halvdelen af valnødderne med halvdelen af pærebådene i en dyb tallerken, drys med kanel og brun farin og rør det sammen.
  • Pisk smør, vaniljesukker og sukker, så det bliver en tyk creme. Tilsæt et æg ad gangen, mens du pisker.
  • Bland bagepulver med hvedemel og rør det i dejen. Rør derefter den sidste halvdel valnødder samt marcipanen og den sidste halvdel af pærer i dejen.
  • Smør en bageform (ca. 26 centimeter i diameter) og hæld dejen deri. Kom nu pære- og valnøddemikset på toppen. Tryk en smule ned i dejen.
  • Bag i ca. 40 minutter og tag formen ud på en rist. Efter fem minutter kan du fjerne springformen og drysse med flormelis. Nu er din valnøddekage med pærer klar til servering. Velbekomme.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
740
% Daglig værdi*
Fedt
 
45
g
69
%
Mættet fedt
 
21
g
131
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
8
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
65
mg
22
%
Natrium
 
246
mg
11
%
Kalium
 
256
mg
7
%
Kulhydrater
 
81
g
27
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
53
g
59
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
763
IU
15
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
50
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Du kan lave den samme kage med andre frugter, for eksempel er nektariner og ferskner velegnet.

Vil du hellere bruge æbler, vil jeg foreslå, at du forvandler denne valnøddekage til en mandelkage. Så udskift valnødderne med smuttede mandler og vær mere rundhåndet med kanel.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sigrid Bjergbakke Meyer

    februar 01, 2025 at 9:33 pm

    Kan den fryses?

    Svar
  2. Britta Greve

    november 07, 2023 at 10:17 am

    hvilken størelse springform skal bruges??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 07, 2023 at 10:29 am

      Hej Britta
      Brug en springform på ca. 26 cm.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Margrethe

    marts 23, 2023 at 4:29 pm

    Har lige bagt den 2. Gang virkelig en lækker sag.

    Svar
    • Karen Seneca

      marts 24, 2023 at 11:47 am

      Tak Margrethe, det er jeg glad for, at du synes. Nu får jeg lyst til at bage den igen 🙂 God weekend fra Karen

      Svar
  4. Annette

    november 15, 2022 at 4:09 pm

    Kan man undlade marcipan ?

    Svar
    • Karen Seneca

      november 16, 2022 at 9:58 am

      Hej Anette
      Det kan man, men jeg tror, at det er en god ide at komme lidt ekstra smør og sukker i dejen - evt også lidt mere pære.
      God fornøjelse fra Karen

      Svar
  5. Ragnhild

    oktober 21, 2022 at 11:10 am

    Er kagen også god dagen efter den er bagt ?

    Svar
    • Karen Seneca

      oktober 21, 2022 at 3:38 pm

      Hej Ragnhild
      Det kan du tro 🙂 Husk blot at pakke den ind i film, så den holder sig svampet.
      Mvh Karen

      Svar
  6. Vibeke

    oktober 14, 2022 at 7:19 pm

    Hej, der mangler angivelse af mængden af bagepulver

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required