• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Valnøddebrød

Valnøddebrød

billede med valnøddebrød
Et lækkert og nybagt valnøddebrød, der har en god holdbarhed. Brødet kan også fryses ned. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  22. april 2024 - Udgivet:  6. november 2023

Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på valnøddebrød. Et nemt og lækkert brød med masser af valnødder. Brødet har god holdbarhed og er fryseegnet.
  2. Opskrift på nemt valnøddebrød
  3. Valnøddebrød - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Valnøddeboller
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på valnøddebrød. Et nemt og lækkert brød med masser af valnødder. Brødet har god holdbarhed og er fryseegnet.

Valnøddebrød er et dejligt brød til dig, der bare elsker valnødder, og her bager du et let og luftigt brød.

Brødet er super nemt at bage, og du skal bruge en brødform på 3 liter til det.

Se også mine opskrifter på:

  • Luftigt franskbrød
  • Hjemmebagte boller
  • Fødselsdagsboller
  • Valnøddeboller

Opskrift på nemt valnøddebrød

billede med valnøddebrød

Valnøddebrød - nem opskrift

Her får du min opskrift på valnøddebrød. Et nemt og lækkert brød med masser af valnødder. Brødet har god holdbarhed og er fryseegnet.
Bedømmelse
4.9 fra 11 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Antal 1 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 400 g hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • 6 g salt
  • 40 g smør - skal være meget blødt
  • 125 g valnødder - finthakket

Fremgangsmåde

  • Lun mælk i en lille gryde eller i mikroovn, så mælken er ca. 30 grader. Kom den i skålen til en røremaskine sammen med gær og sukker. Rør det ud med en ske.
  • I en anden skål blandes hvedemel med salt, og kommes i røreskålen.
  • Sæt dejkrog på og ælt dejen ved middel hastighed i ca. 8 minutter.
  • Tilsæt det bløde smør og finthakkede valnødder, og ælt 2-3 minutter mere ved middel hastighed.
  • Dejen til valnøddebrød er lidt blød i konsistensen, og sådan skal den være. Tag den ud på et meldrysset køkkenbord, hvor dejen lige hurtigt foldes ind over sig selv et par gange. Læg et viskestykke over. og lad dejen hvile i 20 minutter.
  • Fold så igen dejen et par gange - den skal ikke æltes! Træk dejen lidt aflang, så den næsten passer til længden på en 3-liters brødform. Læg dejen ned i formen. Lav et aflangt rids i dejen. Dæk igen med et viskestykke, og lad det hæve et lunt sted i ca. 30 minutter.
  • Inden bagning pensles brødet med lidt vand, og du bager dit valnøddebrød ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
2813
% Daglig værdi*
Fedt
 
128
g
197
%
Mættet fedt
 
34
g
213
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
62
g
Enkelumættet fedt
 
22
g
Kolesterol
 
122
mg
41
%
Natrium
 
2715
mg
118
%
Kalium
 
1590
mg
45
%
Kulhydrater
 
353
g
118
%
Kostfibre
 
21
g
88
%
Sukker
 
31
g
34
%
Protein
 
73
g
146
%
Vitamin A
 
1511
IU
30
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
567
mg
57
%
Jern
 
23
mg
128
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Det nybagte valnøddebrød køles af på en rist, så det ikke bliver fugtigt i bunden.

Brødet har en god holdbarhed, og holder sig frisk i op til 5-6 dage.

Det er dog også fryseegnet, men vent med at komme det i fryseren til det er kølet af.

Valnøddeboller

Af denne portion kan du også lave lækre boller med valnødder.

Her følges opskriften, men i stedet for et helt brød, kan du dele dejen i 16 lige store valnøddeboller.

Hævetiderne er de samme, men bagetiden er kortere, og de skal blot bages i ca. 15-16 minutter. Stadig ved 200 grader varmluft.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anastasia Klitdal

    april 20, 2024 at 12:04 am

    Hej,
    Har du et godt råd til at bage i gasovne? Tid og temperatur? Det vil jeg sætte meget pris på 🙂

    Svar
  2. Janne Pedersen

    juli 30, 2023 at 5:24 pm

    Dine boller med valnødder smager godt,kan jeg skifte valnødderne ud med Solsikkekerner eller græskerner,er det også 125gr.Venlig hilsen Janne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 30, 2023 at 7:06 pm

      Hej Janne
      Tak for de pæne ord - og ja, det kan du sagtens. Brug bare sammen mængde 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Anni

    februar 09, 2023 at 6:33 am

    Hej
    Hvis man vil bage et brød, hvor længe skal det så bage.
    På forhånd tak

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 09, 2023 at 8:05 am

      Hej Anni
      Lidt afhængig af størrelsen skal du nok regne med 25-30 minutter. Og det skal nok blive godt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Anni

        februar 09, 2023 at 12:45 pm

        Tak skal du ha’ Det vil jeg prøve

  4. Anette

    september 06, 2022 at 10:14 pm

    Det ene sted står der at brødene skal pensles med mælk, men i teksten oven over står der husk at pensle med smør…? Hvad er bedst?

    Svar
  5. Ib Olstad

    august 22, 2022 at 7:20 am

    Hey. Er disse boller fryseegnet.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 22, 2022 at 8:43 am

      Hej Ib
      Ja, dem kan du sagtens fryse ned.
      God bagelyst.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required