Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Ungarsk kylling (opskrift på chicken paprikash)

Ungarsk kylling (opskrift på chicken paprikash)

ungarsk kylling
4.9 fra 21 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.5k
SHARES
FacebookMessenger1.5kPinterestEmailSMS

Ungarsk kylling eller chicken paprikash. Få min opskrift på den populære gryderet med kylling, paprika, bacon og peberfrugt. Nydes med ris eller mos.

Ungarsk kylling er en lækker og rimelig nem gryderet, der også går under navnet chicken paprikash.

Allerede nu har du naturligvis gættet, at gryderetten selvfølgelig er med paprika, som en række andre skønne retter fra det ungarske køkken. Tænk bare på en klassisk ungarsk gullasch.

Denne ret er dog med kylling, der brunes af og koges ca. en halv time sammen med bacon, peberfrugt og hakkede tomater.

Styrken på den ungarske gryderet kan selvfølgelig justeres efter din egen smag, men jeg synes fire teskefulde paprika passer fint. Det giver en god og varm smag, men du kan tilsætte mere eller mindre paprika.

Opskriften på denne paprikash er beregnet til fire personer som en hovedret.

Opskrift på ungarsk kylling

Ungarsk kylling (opskrift på chicken paprikash)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 21 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Ungarsk kylling eller chicken paprikash. Få min opskrift på den populære gryderet med kylling, paprika, bacon og peberfrugt. Nydes med ris eller mos.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Ungarsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst i tern
  • 200 g bacon i tern
  • 1 stort løg finthakket
  • 2 røde peberfrugter i tern
  • 4 tsk paprika
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • 1 bouillonterning gerne hønsebouillon
  • 1 dl fløde måske lidt mere
  • 1 citron lidt friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Find en god stegegryde frem og varm den op ved en høj varme.
  2. Kom en sjat olie i gryden og steg nu kyllingekødet, så det netop får en stegeskorpe. Tag kødet op og læg til side.
  3. Steg så bacontern sprøde i gryden, og tilsæt løg. Lad det sautere et minuts tid, inden du kommer peberfrugterne i. Lad det stege videre i et minut.
  4. Drys paprika over og vend rundt. Kom kyllingekødet tilbage i gryden sammen med hakkede tomater, vand, bouillonterning og fløde.
  5. Lad din gryderet med ungarsk kylling koge op, og skru derefter lidt ned. Læg låg på og lad din chicken paprikash simre i ca. 30 minutter. Imens kan du lave ris eller kartoffelmos.
  6. Smag den ungarske kyllingergryde til med salt, friskkværnet peber og lidt friskpresset citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier347kcalKulhydrater15gProtein40gFedt15gMættet fedt7gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.01gKolesterol108mgNatrium2056mgKalium907mgKostfibre4gSukker8gVitamin A2549IUVitamin C111mgCalcium76mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Ungarsk kylling - eller chicken parikash - serveres med kogte ris eller kartoffelmos. En god salat passer også fint til.

Se også disse opskrifter:

Kromutters sigøjnerpande

Paprikagryde med mørbrad, champignon og paprika

Gris i paprika - simremad på den nemme måde

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Connie Hansen skriver

    marts 17, 2024 at 6:30 pm

    Det er en af de bedste retter med kylling jeg har smagt. Det er ikke sidste gang jeg laver denne ret.
    Den smagte pragtfuld
    Hilsen Connie Connie

    Svar
  2. SUSANNE skriver

    februar 16, 2022 at 9:23 pm

    Det er rigtig lækker mad

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required