Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Undgå virus og bakterier - sådan skyller du grundigt

Undgå virus og bakterier - sådan skyller du grundigt

Undgå virus ved at skylle salaten
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMS

At undgå virus og bakterier er særligt vigtigt for tiden. Ikke mindst grøntsager kan se super-rene ud, men alligevel smitte. Se, hvordan du sikrer dig.

Undgå virus og bakterier fra dine salatblade, bær og andet frugt og grønt ved at give dem en ordentlig skylle. Der kan nemlig sidde ubehagelige overraskelser på grøntsager og frugter, som ellers ser glinsende rene ud.

Lige nu er det selvfølgelig corona, vi frygter mest, men Roskildesyge er såmænd heller ikke rart. Eller Listeria for den sags skyld.

Særligt eksotiske frugter og grøntsager kan have bakterier på overfladen. Det kan blandt andet skyldes, at de er vandet med vand fra en forurenet sø, dels imens de gror, dels når de er høstet, oplyser Fødevarestyrelsen.

Derfor har de følgende råd til os, der er i køkkenet:

Kog, skyl og dryp af

  • Du skal huske at skylle frugter, salater, færdigskåret salatmiks, spirer, gnavegrønt og krydderurter grundigt, inden du spiser det råt. Krydderurternes blade fjernes fra stilken og salatblade fjernes fra stokken, før du skyller dem godt igennem.
  • Giv babymajs og sukkerærter et opkog, før du spiser dem, da der kan sidde mange bakterier på overfladen.
  • Kog frosne hindbær i mindst et minut, hvis du bruger dem i retter, som ikke skal koge eller stege.

Når du har skyllet salaten, eller hvad du nu skal bruge, er det bedst at lade dem dryppe af på et rent viskestykke eller give den en tur i salatslyngen bagefter.

Det er særligt bakterier, der forårsager diarre og opkast, som kan smitte gennem overfladen af grønt og frugt.

En virus som corona giver en minimal risiko, og der er endnu ikke set eksempler på, at nogen er blevet smittet med virussen gennem fødevarer.

Selv hvis en kunde med corona rører et æble i supermarkedet og lægger det tilbage igen, er smitterisikoen for, at den kunde som køber og spiser æblet yderst lille.

Men 'better safe than sorry', så lad være med at falde for fristelsen at spise løs fra din nyindkøbte jordbærpakke allerede på hjemturen. Vent til, de er skyllet og sunde.

Her er 3 udvalgte salater på Madens Verden:

  • Spidskålssalat med æble og avocado
  • Broccolisalat med gulerod, mandler og tørrede tranebær
  • Tomatsalat
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.