• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Undgå virus og bakterier - sådan skyller du grundigt

Undgå virus og bakterier - sådan skyller du grundigt

Undgå virus ved at skylle salaten
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 27. juli 2020 - Udgivet: 27. juli 2020

At undgå virus og bakterier er særligt vigtigt for tiden. Ikke mindst grøntsager kan se super-rene ud, men alligevel smitte. Se, hvordan du sikrer dig.

Undgå virus og bakterier fra dine salatblade, bær og andet frugt og grønt ved at give dem en ordentlig skylle. Der kan nemlig sidde ubehagelige overraskelser på grøntsager og frugter, som ellers ser glinsende rene ud.

Lige nu er det selvfølgelig corona, vi frygter mest, men Roskildesyge er såmænd heller ikke rart. Eller Listeria for den sags skyld.

Særligt eksotiske frugter og grøntsager kan have bakterier på overfladen. Det kan blandt andet skyldes, at de er vandet med vand fra en forurenet sø, dels imens de gror, dels når de er høstet, oplyser Fødevarestyrelsen.

Derfor har de følgende råd til os, der er i køkkenet:

Kog, skyl og dryp af

  • Du skal huske at skylle frugter, salater, færdigskåret salatmiks, spirer, gnavegrønt og krydderurter grundigt, inden du spiser det råt. Krydderurternes blade fjernes fra stilken og salatblade fjernes fra stokken, før du skyller dem godt igennem.
  • Giv babymajs og sukkerærter et opkog, før du spiser dem, da der kan sidde mange bakterier på overfladen.
  • Kog frosne hindbær i mindst et minut, hvis du bruger dem i retter, som ikke skal koge eller stege.

Når du har skyllet salaten, eller hvad du nu skal bruge, er det bedst at lade dem dryppe af på et rent viskestykke eller give den en tur i salatslyngen bagefter.

Det er særligt bakterier, der forårsager diarre og opkast, som kan smitte gennem overfladen af grønt og frugt.

En virus som corona giver en minimal risiko, og der er endnu ikke set eksempler på, at nogen er blevet smittet med virussen gennem fødevarer.

Selv hvis en kunde med corona rører et æble i supermarkedet og lægger det tilbage igen, er smitterisikoen for, at den kunde som køber og spiser æblet yderst lille.

Men 'better safe than sorry', så lad være med at falde for fristelsen at spise løs fra din nyindkøbte jordbærpakke allerede på hjemturen. Vent til, de er skyllet og sunde.

Her er 3 udvalgte salater på Madens Verden:

  • Spidskålssalat med æble og avocado
  • Broccolisalat med gulerod, mandler og tørrede tranebær
  • Tomatsalat
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Uge25-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
Madplan uge 25
Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter→ Se opskriften
vandkringle med creme
Vandkringle - nem kringle med creme og remonce→ Se opskriften
Uge25-bedstevinkøbMV
Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150→ Se opskriften
Billede af grillede kyllingespyd.
Grillede kyllingespyd med grøntsager og BBQ-marinade→ Se opskriften
Kartoffelsalat med majs, grillede peberfrugter og spidskål
Kartoffelsalat med majs, grillede peberfrugter og spidskål→ Se opskriften
jordbærkage med kransekage
Jordbærkage med kransekage og flødecreme→ Se opskriften
Billede med rabarberbrud.
Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan→ Se opskriften
Hyldeblomstsirup
Hyldeblomstsirup til drinks og desserter→ Se opskriften
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her