• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Undgå virus og bakterier - sådan skyller du grundigt

Undgå virus og bakterier - sådan skyller du grundigt

Undgå virus ved at skylle salaten
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 27. juli 2020 - Udgivet: 27. juli 2020

At undgå virus og bakterier er særligt vigtigt for tiden. Ikke mindst grøntsager kan se super-rene ud, men alligevel smitte. Se, hvordan du sikrer dig.

Undgå virus og bakterier fra dine salatblade, bær og andet frugt og grønt ved at give dem en ordentlig skylle. Der kan nemlig sidde ubehagelige overraskelser på grøntsager og frugter, som ellers ser glinsende rene ud.

Lige nu er det selvfølgelig corona, vi frygter mest, men Roskildesyge er såmænd heller ikke rart. Eller Listeria for den sags skyld.

Særligt eksotiske frugter og grøntsager kan have bakterier på overfladen. Det kan blandt andet skyldes, at de er vandet med vand fra en forurenet sø, dels imens de gror, dels når de er høstet, oplyser Fødevarestyrelsen.

Derfor har de følgende råd til os, der er i køkkenet:

Kog, skyl og dryp af

  • Du skal huske at skylle frugter, salater, færdigskåret salatmiks, spirer, gnavegrønt og krydderurter grundigt, inden du spiser det råt. Krydderurternes blade fjernes fra stilken og salatblade fjernes fra stokken, før du skyller dem godt igennem.
  • Giv babymajs og sukkerærter et opkog, før du spiser dem, da der kan sidde mange bakterier på overfladen.
  • Kog frosne hindbær i mindst et minut, hvis du bruger dem i retter, som ikke skal koge eller stege.

Når du har skyllet salaten, eller hvad du nu skal bruge, er det bedst at lade dem dryppe af på et rent viskestykke eller give den en tur i salatslyngen bagefter.

Det er særligt bakterier, der forårsager diarre og opkast, som kan smitte gennem overfladen af grønt og frugt.

En virus som corona giver en minimal risiko, og der er endnu ikke set eksempler på, at nogen er blevet smittet med virussen gennem fødevarer.

Selv hvis en kunde med corona rører et æble i supermarkedet og lægger det tilbage igen, er smitterisikoen for, at den kunde som køber og spiser æblet yderst lille.

Men 'better safe than sorry', så lad være med at falde for fristelsen at spise løs fra din nyindkøbte jordbærpakke allerede på hjemturen. Vent til, de er skyllet og sunde.

Her er 3 udvalgte salater på Madens Verden:

  • Spidskålssalat med æble og avocado
  • Broccolisalat med gulerod, mandler og tørrede tranebær
  • Tomatsalat
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her