Twix kan laves hjemmelavet med sprød kiksebund, blød karamel og mælkechokolade. Se her, hvordan du selv laver chokoladebarerne .
Twix er en af de de mest populære chokoladebarer i hele verden og med god grund.
De er nemlig perfekt knasende, klistrende og søde. Alt det, som man ønsker i en syndig snack.
Faktisk kræver denne her opskrift kun få ingredienser, så det kræver ikke det store indkøb, når lækkersulten melder sig.
Opskrift på hjemmelavet Twix
Twix
Ingredienser
Kiksebunde
- 115 gram smør - koldt
- 120 gram hvedemel
- 60 gram flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
Karamel
- 150 gram sukker
- 50 gram smør - stuetemperatur
- 0,5 dl piskefløde
- 1 knivspids salt
Chokolade
- 200 gram mælkechokolade
Sådan gør du
- Start med at forvarme ovnen til 150 grader almindelig ovn og tag en rugbrødsform eller folieforme, som du beklæder med bagepapir.
- Vi vil nu starte med at lave bunden. Tag en foodprocessor og hæld smør, hvedemel, flormelis og vaniljesukker deri. Blend det hurtigt sammen.
- Saml dejen med hænderne og kom det ned i rugbrødsformen, glat dejen helt fladt ud. Den skal ikke være mere end 0,5-0,8 m.m. høj.
- Bag kiksene i cirka 30 minutter, eller indtil oversiden begynder at blive gyldne.
- Stil formen på køl og lav derefter karamellen. I en gryde smelter du sukkeret over lav til mellem varme. Når sukkeret er helt smeltet og let gyldent, tager du det af varmen.
- Kom smørret ned til det smeltede sukker og rør rigtig godt rundt i det. Det vil begynde at boble, men jo mere det bliver rørt sammen, desto mere bliver det karamel. Når det er godt rørt sammen, tilføjer du piskefløde og rører det sammen. Tilføj en smule salt.
- Lad karamellen køle ned i fem minutter, og hæld den derefter over bunden i formen. Stil formen på køl i en halv time, eller indtil karamellen er størknet.
- Skær derefter kagen i 16 stykker i samme størrelse som Twix.
- Smelt chokoladen over et vandbad og dyp derefter en bar af gangen i chokoladen, forsæt til alle barer er overtrukket med chokolade.
- Lad chokoladen størkne og så er de klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Hvis du er under tidspres eller bare ønsker en hurtigere opskrift, så kan du vælge at hælde den smeltede chokolade udover kiksebunden og karamellen, før de skæres til barer og stadig er i formen.
Lad chokoladen størkne lidt og skær så dine Twix ud. Du kan også skære kiksebunden ud, før du kommer karamel på hver enkelte kiks. Herefter dypper du dem i tempereret chokolade, et stykke af gangen.
Se også vores andre opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: