• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Twix kage

Twix kage

billede med Twix kage
4.7 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
178
SHARES
FacebookMessenger178PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 26. oktober 2024 - Udgivet: 24. marts 2023

Sådan laver du en lækker Twix kage med kiksebund og karamel. En nem og skøn opskrift på en kage, der smager som den populære Twix.

Twix kage er en virkelig lægger kage, der smager som de lækre og populære Twix stænger.

Kagen laves med en kiksebund, et lag hjemmelavet karamel og med en god mælkechokolade på toppen. Præcist som du kender det.

Du kan med fordel bage kagen dagen før den skal bruges, da den så rigtig kan nå at sætte sig.

Du får ca. 16 stykker ud af denne opskrift, og Twix kagen er god at tage med på arbejde som kollegakage, men den er også fin som en god dessertkage.

Se også de populære opskrifter på:

  • Hjemmelavet Twix
  • Cookies med Twix
  • Bounty
  • Kitchen sink bars

Opskrift på Twix kage

billede med Twix kage
Ellen Jensen

Twix kage

4.67 fra 6 stemmer
Sådan laver du en lækker Twix kage med kiksebund og karamel. En nem og skøn opskrift på en kage, der smager som den populære Twix.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 16 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 440
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kiksebund
  • 350 g hvedemel
  • 225 g smør
  • 50 g sukker
  • 65 g muscovadosukker
Karamel
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 4 spsk lys sirup
  • 8 spsk kondenseret mælk - kogt til karamel
Chokoladeovertræk
  • 200 g mælkechokolade

Fremgangsmåde
 

  1. Til Twix kage starter du med at koge dåsen med kondenseret mælk. Den skal koge i 4 timer, og dåsen skal hele tiden være dækket af vand, da der ellers kan dannes undertryk og den kan eksplodere. Så kig til den af og til.
  2. Kiksebund laver du ved at de to slags sukker og blødt smør røres sammen. Derefter tilsættes hvedemel lidt ad gangen.
  3. Beklæd en firkantet form på ca. 20 gange 20 centimeter med et stykke bagepapir.
  4. Pres dejen ned i formen, så den ligger jævnt.
  5. Bag kiksebunden i 25 minutter ved 190 grader varmluft. Kiksebunden til Twixkagen skal være gylden, men ikke overbagt.
  6. Karamel laver du ved, at smelt smør sammen med sukker og den kogte, kondenserede mælk. Koges ca. 10 minutter indtil den er blevet tykkere i konsistensen.
  7. Hæld karamellen over den bagte kiksebund, lad nu kagen køle af.
  8. Til sidst smeltes mælkechokolade og hældes over kagen.

Næringsindhold

Kalorier: 440kcalKulhydrater: 50gProtein: 4gFedt: 26gMættet fedt: 16gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 69mgNatrium: 213mgKalium: 94mgKostfibre: 1gSukker: 34gVitamin A: 781IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 56mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Lad nu din Twix kage sætte sig helt, hvorefter den er klar til at blive skåret ud i passende stykker.

Det passer meget godt med 16 stykker kage, men den kan selvfølgelig skæres ud i ønskede størrelser.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maja Petersen

    december 12, 2023 at 12:42 pm

    Hej, kan bunden fryses ned? Jeg tænker at i stedet for at bundene bruges som Twixkage med karamel vil jeg bruge bunden til en moussekage som skal fryses og glazes. Men jeg ved ikke om bunden kan passe i en kage der skal fryses med mousse osv. eller om den kun bruges i sammenhæng med denne opskrift?
    Håber det giver mening.
    Mvh Maja

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required