Sådan laver du en lækker Twix kage med kiksebund og karamel. En nem og skøn opskrift på en kage, der smager som den populære Twix.
Twix kage er en virkelig lægger kage, der smager som de lækre og populære Twix stænger.
Kagen laves med en kiksebund, et lag hjemmelavet karamel og med en god mælkechokolade på toppen. Præcist som du kender det.
Du kan med fordel bage kagen dagen før den skal bruges, da den så rigtig kan nå at sætte sig.
Se også: Hjemmelavet Snickers
Du får ca. 16 stykker ud af denne opskrift, og Twix kagen er god at tage med på arbejde som kollegakage, men den er også fin som en god dessertkage.
Opskrift på Twix kage
Twix kage med kiksebund og karamel
Ingredienser
Kiksebund
- 350 gram hvedemel
- 225 gram smør
- 50 gram sukker
- 65 gram muscovadosukker
Karamel
- 250 gram smør
- 250 gram sukker
- 4 spiseskefulde lys sirup
- 8 spiseskefulde kondenseret mælk - kogt til karamel
Chokoladeovertræk
- 200 gram mælkechokolade
Sådan gør du
- Til Twix kage starter du med at koge dåsen med kondenseret mælk. Den skal koge i 4 timer, og dåsen skal hele tiden være dækket af vand, da der ellers kan dannes undertryk og den kan eksplodere. Så kig til den af og til.
- Kiksebund laver du ved at de to slags sukker og blødt smør røres sammen. Derefter tilsættes hvedemel lidt ad gangen.
- Beklæd en firkantet form på ca. 20 gange 20 centimeter med et stykke bagepapir.
- Pres dejen ned i formen, så den ligger jævnt.
- Bag kiksebunden i 25 minutter ved 190 grader varmluft. Kiksebunden til Twixkagen skal være gylden, men ikke overbagt.
- Karamel laver du ved, at smelt smør sammen med sukker og den kogte, kondenserede mælk. Koges ca. 10 minutter indtil den er blevet tykkere i konsistensen.
- Hæld karamellen over den bagte kiksebund, lad nu kagen køle af.
- Til sidst smeltes mælkechokolade og hældes over kagen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Lad nu din Twix kage sætte sig helt, hvorefter den er klar til at blive skåret ud i passende stykker.
Det passer meget godt med 16 stykker kage, men den kan selvfølgelig skæres ud i ønskede størrelser.
Se også: Cookies med Twix chokoladebar
Maja Petersen
Hej, kan bunden fryses ned? Jeg tænker at i stedet for at bundene bruges som Twixkage med karamel vil jeg bruge bunden til en moussekage som skal fryses og glazes. Men jeg ved ikke om bunden kan passe i en kage der skal fryses med mousse osv. eller om den kun bruges i sammenhæng med denne opskrift?
Håber det giver mening.
Mvh Maja