Opskrift på kitchen sink bars, og bag det pudsige navnet gemmer der sig en lækker kage med saltstænger, chokolade og andre ingredienser.
Kitchen sink bars lyder måske som en af de mest mærkelige kager, du nogensinde har hørt om. Eller kommer til at bage.
Men bare rolig. Der er faktisk en mening med galskaben. Og de færdige kager smager ganske godt. Og bedre, jo flere man spiser.
Vi har at gøre med en opskrift fra det amerikanske køkken, og navnet stammer fra det amerikanske udtryk "everything but the kitchen sink". Altså hvor man, frit oversat, bruger, hvad man har i køkkenet. Undtagen køkkenvasken.
Så mærkeligt er det dog heller ikke i opskriften, men du kan roligt begynde at finde saltstænger, kondenseret mælk, chokolade, digestive kiks og andre ingredienser frem.
Opskriften giver ca. 24 kitchen sink bars, men det afhænger selvfølgelig af, hvor store du skærer dem ud. God bagelyst.
Opskrift på kitchen sink bars
Kitchen sink bars
Ingredienser
- 300 gram kiks - digestive
- 150 gram smør - smeltet
- 100 gram mørk chokolade - hakket
- 100 gram chips - saltede, let knuste
- 100 gram cashewnødder - usaltede
- 100 g saltstænger - groft knuste
- 1 håndfuld kokosflager
- 400 gram kondenseret mælk - sødet
Sådan gør du
- Til kitchen sink bars starter du med at blande chokolade, chips, kokosflager, nødder og saltstænger i en skål.
- Bræk kiks i grove stykker og kom dem i en foodprocessor, kør til det er krummer.
- Hæld det smeltede smør i en lille bradepande (ca. 22 x 30 centimeter) og pensl bradepanden med det.
- Hæld de blendede kiks i og vend det hele godt rundt, til smørret er jævnt fordelt.
- Fordel krummerne ligeligt i bradepanden og pres det godt ned i formen, til det er jævn og fast.
- Hæld den kondenserede mælk ud over og fordel det let med en dejskraber.
- Fordel derefter chokolade-blandingen ligeligt ud over.
- Sæt det i ovnen og bag i ca. 17-20 minutter ved 175 grader (ikke varmluft).
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så er der kitchens sink bars klar til udskæring.
Afkøl den helt, inden den skæres ud i firkanter - ikke alt for store - og serveres. Velbekomme.
Del dine ideer og tanker med os andre her: