• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Tuc kage - opskrift på lækker kage med Tuc saltkiks

billede med Tuc kage
Den populære Tuc kage, der er en lækker kage med marengs og de saltede Tuc kiks. Her er Tuc-kagen pyntet med flødeskum og friske bær. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  12. november 2023 - Udgivet:  3. februar 2021

Del gerne:
206
SHARES
FacebookMessenger206PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på lækker Tuc kage med TUC saltkiks. Bunden er en marengs med mandelmel, chokolade og kiks, og den toppes med flødeskum og frugt.
  2. Opskrift på TUC kage
  3. Tuc kage med marengs
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
4.7 fra 23 stemmer
Gå til opskrift

Opskrift på lækker Tuc kage med TUC saltkiks. Bunden er en marengs med mandelmel, chokolade og kiks, og den toppes med flødeskum og frugt.

Tuc kage er en populær kage, der nemt laves med marengs, chokolade, mandelmel og selvfølgelig de knasende sprøde TUC saltkiks.

Tuc-kagen er meget nem at lave, og når den bagte marengsbund er kølet af, kan du pynte kagen med flødeskum og friske bær.

Det er som sagt en populær kage, som kan bruges til fødselsdag og mange andre lejligheder.

Her har jeg lavet Tuc-kagen med jordbær og vindruer, men anvend blot de bær eller frugter som du synes eller har liggende.

Du kan eks. sagtens anvende blåbær, hindbær, brombær, banan, kiwi og mange andre bær og frugter.

Den lækre kage med Tuc saltkiks med marengs er beregnet til ca. seks personer, men det afhænger selvfølgelig af hvor kagesultne I er.

Opskrift på TUC kage

billede med Tuc kage

Tuc kage med marengs

Opskrift på lækker Tuc kage med Tuc saltkiks. Bunden er en marengs med mandelmel, chokolade og kiks, og den toppes med flødeskum og frugt.
Bedømmelse
4.7 fra 23 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 bægre pasteuriserede æggehvider - svarende til 3 æggehvider
  • 190 g sukker
  • 10 g vaniljesukker
  • 50 g mørk chokolade - hakket
  • 50 g mandelmel
  • 1 pakke Tuc saltkiks - svarende til 100 gram

Pynt

  • 2,5 dl piskefløde - pisket til flødeskum
  • jordbær
  • vindruer - grønne
  • chokolade

Fremgangsmåde

  • Ovnen varmes op til 150 grader varmluft.
  • De pasteuriserede æggehvider piskes stive. Brug gerne en røremaskine med påsat piskeris - men en håndmikser er også fin.
  • Sukker og vaniljesukker vejes af og piskes ind i den luftige marengs.
  • Hak chokoladen nogenlunde fint, og kom chokoladen i en skål sammen med mandelmel.
  • Knus Tuc saltkiks ned i skålen og vend det let sammen. Til min Tuc kage kan jeg godt lide at kiksene ikke er knust fuldstændigt til pulver, men ønsker du det, kan du komme dine Tuc kiks i en frysepose og knuse dem i den.
  • Tag skålen med den luftige marengs af røremaskinen, og vend nu blandingen af chokolade, mandelmel og Tuc saltkiks ind i marengsen. Brug gerne en dejskraber, og vend blandingen forsigtigt sammen.
  • Find en springform med en diameter på ca. 23 centimeter frem, og klem et stykke bagepapir fast i bunden på den. Det gør du ved at lægge bagepapir på bunden, og derefter klemme ringen ned over bunden og lukke soringformen til. Det flagrende bagepapir udenom ringen kan nemt fjernes.
  • Fordel nu din marensmasse med Tuc i bunden af springformen. Fordel den ud i en nogenlunde jævn masse, men forsøg at undgå massen røres ringen rundt. Så er det nemmere at få den bagte marengsbund ud af formen.
  • Bunden til din Tuc kage bages ca. 25 minutter ved 150 grader varmluft.
  • Når marengsbunden er gylden, tages den ud af ovnen og køles af.
  • Pisk fløden til en stiv skum, som sprøjtes eller fordeles på marengsbunden. Jeg plejer at anvende en stor stjernetyl.
  • Den lækre Tuc kage pyntes med friske bær og evt. lidt chokolade. Her har jeg anvende jordbær og vindruer, og orangestænger fra Toms. Chokoladekringler er også gode.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
426
% Daglig værdi*
Fedt
 
24
g
37
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
0.002
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
47
mg
16
%
Natrium
 
94
mg
4
%
Kalium
 
137
mg
4
%
Kulhydrater
 
50
g
17
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
40
g
44
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
616
IU
12
%
Vitamin C
 
0.3
mg
0
%
Calcium
 
62
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Den færdige Tuc kage kan sagtens nydes med det samme, men den kan også godt klare nogle timer på køl.

Vild med kage? Så prøv også disse:

Drømmekage

Alletiders mumse chokoladekage

Banankage

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rose Nielsen

    juli 22, 2022 at 6:40 pm

    Hej Holger, kan chokoladen udelades uden at det ødelægger kagen? Jeg kan desværre ikke tåle det.
    Mvh Rose

    Svar
  2. Nancy Rask

    marts 26, 2021 at 10:09 am

    hej
    jeg har i går lavet gastrik
    men den er for tynd , kan jeg koge
    videre på den i dag ???
    mvh Nancy

    Svar
  3. Jasmin

    marts 21, 2021 at 12:30 am

    Hvorfor putter du mandelmel i tuc kage ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 21, 2021 at 8:38 am

      Hej Jasmin
      Der er mandelmel i min Tuc kage fordi det dels giver en lækker konsistens og smag, og så er mandelmel jo fri for gluten 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required