Her får du min opskrift på tournedos bearnaise, der er en rigtig scoremiddag. Lavet af kalvemørbrad, og en lækker middag for to personer med den bedste mad.
Tournedos bearnaise er en nem og lækker scoremad. Som kan laves på rimelig kort tid. Og som naturligvis også er lækker gæstemad.
Bøfferne er af kalvemørbrad, men du kan selvfølgelig også anvende en oksemørbrad.
Og lad dig ikke forskrække af den hjemmelavede bearnaisesauce, for den er faktisk meget nem at tilberede. Og det tager ingen tid.
Længere nede kan du se mine forslag til tilbehør til din scoremad eller scoremiddag for to, og her jeg vil foreslå dig kartofler i ovn og nogle ærter. Simpelt og godt.
Opskriften er naturligvis beregnet til to personer, men er jo nem at gange op.
Opskrift på tournedos bearnaise
Ingredienser
2 tournedos af kalvemørbrad på 200 gram/stk.
2 spiseskefulde smør
2 fed hvidløg
2 spiseskefulde plukket rosmarin
Salt og friskkværnet peber
3 spiseskefulde bearnaise essens
4 pasteuriserede æggeblommer (2 bægre)
3 spiseskefulde vand
200 gram smør
Lidt citronsaft
1 potte frisk estragon
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Køb færdige tournedos hos slagteren, eller lav dem selv af en hel kalvemørbrad. Skær to bøffer af midterstykket, og de skal gerne være omkring fire centimeter høje. Puds sener og fedt af med en skarp kniv.
- Tryk dem ganske let sammen og krydr med groft salt.
- Hvidløgfed pilles og mases med en kniv, inden de snittes groft. Rosmarin hakkes ligeledes groft.
- Varm en pande op ved en nogenlunde høj varme og kom to spiseskefulde smør på. Lad det smelte, hvorefter hvidløgsfed og rosmarin kommes ved. Ryst panden rundt så smørret tager smag af hvidløg og rosmarin. Skub det let ud til siden, og brun så dine tournedos et lille minut på hver side. Tryk dem let ned på panden så du får en god stegeskorpe.
- Læg bøfferne over i et lille ildfast fad, krydr med salt og friskkværnet peber og hæld stegesky med hvidløg og rosmarin ved.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft, hvor dine tournedos bearnaise skal have cirka fem minutter, så de stadig er medium indeni.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem hvile mens du laver din bearnaise.
- Smelt smørret i en gryde og hæld det over i en lille kande så vallen bliver tilbage i gryde og derefter kasseres.
- Kom bearnaiseessens i en lille gryde sammen med æggeblommer og lidt vand. Pisk det luftigt med et piskeris.
- Stil det på en kogeplade ved middel varme og varm forsigtigt op. Husk, at det IKKE må blive for varmt, så tag gryden lidt af og på kogepladen mens du laver bearnaisen.
- Kom en spiseskefuld smeltet smør i og pisk det ud. Fortsæt på samme måde med smørret indtil du har al smørret pisket ind i din tournedos bearnaise.
- Tilsæt lidt citronsaft og hakket estragon, hvorefter der smages til med salt og peber. Bearnaisen er nu tyk, cremet og luftig, og sådan skal den være.
Servering
Tournedos bearnaise er som sagt en scoremiddag, og der skal ikke det store tilbehør til retten.
Prøv blot at servere den med mine ovnbagte kartofler og dampede ærter. Ikke mere end det.
Se her hvordan du klarer smør.
Rødvin til scoremiddag
Der skal selvfølgelig en god rødvin til din tournedos bearnaise, og her er et godt vinforslag.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: