Her fÄr du min opskrift pÄ tournedos bearnaise, der er en rigtig scoremiddag. Lavet af kalvemÞrbrad, og en lÊkker middag for to personer med den bedste mad.
Tournedos bearnaise er en nem og lÊkker scoremad. Som kan laves pÄ rimelig kort tid. Og som naturligvis ogsÄ er lÊkker gÊstemad.
BÞfferne er af kalvemÞrbrad, men du kan selvfÞlgelig ogsÄ anvende en oksemÞrbrad.
Og lad dig ikke forskrĂŠkke af den hjemmelavede bearnaisesauce, for den er faktisk meget nem at tilberede. Og det tager ingen tid.
LÊngere nede kan du se mine forslag til tilbehÞr til din scoremad eller scoremiddag for to, og her jeg vil foreslÄ dig kartofler i ovn og nogle Êrter. Simpelt og godt.
Opskriften er naturligvis beregnet til to personer, men er jo nem at gange op.
Opskrift pÄ tournedos bearnaise
Ingredienser
2 tournedos af kalvemÞrbrad pÄ 200 gram/stk.
2 spiseskefulde smĂžr
2 fed hvidlĂžg
2 spiseskefulde plukket rosmarin
Salt og friskkvĂŠrnet peber
3 spiseskefulde bearnaise essens
4 pasteuriserede ĂŠggeblommer (2 bĂŠgre)
3 spiseskefulde vand
200 gram smĂžr
Lidt citronsaft
1 potte frisk estragon
Salt og peber
FremgangsmÄde
- KĂžb fĂŠrdige tournedos hos slagteren, eller lav dem selv af en hel kalvemĂžrbrad. SkĂŠr to bĂžffer af midterstykket, og de skal gerne vĂŠre omkring fire centimeter hĂžje. Puds sener og fedt af med en skarp kniv.
- Tryk dem ganske let sammen og krydr med groft salt.
- HvidlĂžgfed pilles og mases med en kniv, inden de snittes groft. Rosmarin hakkes ligeledes groft.
- Varm en pande op ved en nogenlunde hÞj varme og kom to spiseskefulde smÞr pÄ. Lad det smelte, hvorefter hvidlÞgsfed og rosmarin kommes ved. Ryst panden rundt sÄ smÞrret tager smag af hvidlÞg og rosmarin. Skub det let ud til siden, og brun sÄ dine tournedos et lille minut pÄ hver side. Tryk dem let ned pÄ panden sÄ du fÄr en god stegeskorpe.
- LĂŠg bĂžfferne over i et lille ildfast fad, krydr med salt og friskkvĂŠrnet peber og hĂŠld stegesky med hvidlĂžg og rosmarin ved.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft, hvor dine tournedos bearnaise skal have cirka fem minutter, sÄ de stadig er medium indeni.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem hvile mens du laver din bearnaise.
- Smelt smÞrret i en gryde og hÊld det over i en lille kande sÄ vallen bliver tilbage i gryde og derefter kasseres.
- Kom bearnaiseessens i en lille gryde sammen med ĂŠggeblommer og lidt vand. Pisk det luftigt med et piskeris.
- Stil det pÄ en kogeplade ved middel varme og varm forsigtigt op. Husk, at det IKKE mÄ blive for varmt, sÄ tag gryden lidt af og pÄ kogepladen mens du laver bearnaisen.
- Kom en spiseskefuld smeltet smÞr i og pisk det ud. FortsÊt pÄ samme mÄde med smÞrret indtil du har al smÞrret pisket ind i din tournedos bearnaise.
- TilsÊt lidt citronsaft og hakket estragon, hvorefter der smages til med salt og peber. Bearnaisen er nu tyk, cremet og luftig, og sÄdan skal den vÊre.
Servering
Tournedos bearnaise er som sagt en scoremiddag, og der skal ikke det store tilbehĂžr til retten.
PrĂžv blot at servere den med mine ovnbagte kartofler og dampede ĂŠrter. Ikke mere end det.
Se her hvordan du klarer smĂžr.
RĂždvin til scoremiddag
Der skal selvfĂžlgelig en god rĂždvin til din tournedos bearnaise, og her er et godt vinforslag.

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populĂŠrt nyhedsbrev
- 5% rabat pÄ Madens Verdens kogebÞger
- Adgang til den populĂŠre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- BemĂŠrk: Ingen bindingsperiode





Comments
No Comments