Madens Verden

SĂžg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • BrĂžd
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • TilbehĂžr
    • Dessert
  • PopulĂŠre
  • Inspiration
  • Madplaner
  • RĂ„vareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden â€ș Aftensmad â€ș Tournedos bearnaise - opskrift pĂ„ scoremad for 2

Tournedos bearnaise - opskrift pÄ scoremad for 2

tournedos bearnaise
Del gerne:
60
SHARES
FacebookMessenger60PinterestEmailSMS

Her fÄr du min opskrift pÄ tournedos bearnaise, der er en rigtig scoremiddag. Lavet af kalvemÞrbrad, og en lÊkker middag for to personer med den bedste mad.

Tournedos bearnaise er en nem og lÊkker scoremad. Som kan laves pÄ rimelig kort tid. Og som naturligvis ogsÄ er lÊkker gÊstemad.

BÞfferne er af kalvemÞrbrad, men du kan selvfÞlgelig ogsÄ anvende en oksemÞrbrad.

Og lad dig ikke forskrĂŠkke af den hjemmelavede bearnaisesauce, for den er faktisk meget nem at tilberede. Og det tager ingen tid.

LÊngere nede kan du se mine forslag til tilbehÞr til din scoremad eller scoremiddag for to, og her jeg vil foreslÄ dig kartofler i ovn og nogle Êrter. Simpelt og godt.

Opskriften er naturligvis beregnet til to personer, men er jo nem at gange op.

Opskrift pÄ tournedos bearnaise

Ingredienser

2 tournedos af kalvemÞrbrad pÄ 200 gram/stk.
2 spiseskefulde smĂžr
2 fed hvidlĂžg
2 spiseskefulde plukket rosmarin
Salt og friskkvĂŠrnet peber

3 spiseskefulde bearnaise essens
4 pasteuriserede ĂŠggeblommer (2 bĂŠgre)
3 spiseskefulde vand
200 gram smĂžr
Lidt citronsaft
1 potte frisk estragon
Salt og peber

FremgangsmÄde

  1. KĂžb fĂŠrdige tournedos hos slagteren, eller lav dem selv af en hel kalvemĂžrbrad. SkĂŠr to bĂžffer af midterstykket, og de skal gerne vĂŠre omkring fire centimeter hĂžje. Puds sener og fedt af med en skarp kniv.
  2. Tryk dem ganske let sammen og krydr med groft salt.
  3. HvidlĂžgfed pilles og mases med en kniv, inden de snittes groft. Rosmarin hakkes ligeledes groft.
  4. Varm en pande op ved en nogenlunde hÞj varme og kom to spiseskefulde smÞr pÄ. Lad det smelte, hvorefter hvidlÞgsfed og rosmarin kommes ved. Ryst panden rundt sÄ smÞrret tager smag af hvidlÞg og rosmarin. Skub det let ud til siden, og brun sÄ dine tournedos et lille minut pÄ hver side. Tryk dem let ned pÄ panden sÄ du fÄr en god stegeskorpe.
  5. LĂŠg bĂžfferne over i et lille ildfast fad, krydr med salt og friskkvĂŠrnet peber og hĂŠld stegesky med hvidlĂžg og rosmarin ved.
  6. Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft, hvor dine tournedos bearnaise skal have cirka fem minutter, sÄ de stadig er medium indeni.
  7. Tag dem ud af ovnen og lad dem hvile mens du laver din bearnaise.
  8. Smelt smÞrret i en gryde og hÊld det over i en lille kande sÄ vallen bliver tilbage i gryde og derefter kasseres.
  9. Kom bearnaiseessens i en lille gryde sammen med ĂŠggeblommer og lidt vand. Pisk det luftigt med et piskeris.
  10. Stil det pÄ en kogeplade ved middel varme og varm forsigtigt op. Husk, at det IKKE mÄ blive for varmt, sÄ tag gryden lidt af og pÄ kogepladen mens du laver bearnaisen.
  11. Kom en spiseskefuld smeltet smÞr i og pisk det ud. FortsÊt pÄ samme mÄde med smÞrret indtil du har al smÞrret pisket ind i din tournedos bearnaise.
  12. TilsÊt lidt citronsaft og hakket estragon, hvorefter der smages til med salt og peber. Bearnaisen er nu tyk, cremet og luftig, og sÄdan skal den vÊre.

Servering

Tournedos bearnaise er som sagt en scoremiddag, og der skal ikke det store tilbehĂžr til retten.

PrĂžv blot at servere den med mine ovnbagte kartofler og dampede ĂŠrter. Ikke mere end det.

Se her hvordan du klarer smĂžr.

Klaret smÞr eller ghee pÄ 2 minutter

RĂždvin til scoremiddag

Der skal selvfĂžlgelig en god rĂždvin til din tournedos bearnaise, og her er et godt vinforslag.

rĂždvin fra chateau marcadis 2016
Hvis du virkelig vil forkÊles med en god rÞdvin til retten, sÄ er denne rÞdvin fra Chateau Marcadis i Bordeaux i Frankrig et godt valg. Lalande de Pomerol er fremstillet af druerne Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Merlot. He fÄr du en ganske tÞ rÞdvin, som alligevel har en del frugt og duft af chokolade. Det er ikke den billigste rÞdvin, men du kan med mellemrum finde den pÄ tilbud i blandt andet SuperBrugsen. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rĂžrby madsen madens verden
Holger RĂžrby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - ogsÄ pÄ kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet sÄ alle kan forstÄ dem. Det fÄr du her pÄ Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populĂŠrt nyhedsbrev
  • 5% rabat pĂ„ Madens Verdens kogebĂžger
  • Adgang til den populĂŠre favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • BemĂŠrk: Ingen bindingsperiode
KĂžb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT Är)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. PÄkrÊvede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af rosmarinkylling.
    Rosmarinkylling (med lĂŠkre grĂžntsager tilberedt i fad)
  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekĂžd og masser af smag)
  • Billede af svinemĂžrbrad med estragonsauce.
    SvinemÞrbrad med estragonsauce (nem at lave pÄ kort tid)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sÊtter ogsÄ pris pÄ at hÞre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er sÄ glad for siden. PÄ forhÄnd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger RĂžrby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. MÞllers Allé 43B
2791 DragĂžr
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

LĂŠs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger RĂžrby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine RĂžrby Madsen, redaktionschef
Jan SĂžrensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. UndgÄ reklamer, nÄr du bruger opskrifterne, og fÄ din egen favoritliste. Samtidig stÞtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden mÄ kun finde sted pÄ institutioner eller virksomheder, der har indgÄet aftale med Copydan Tekst & Node. Du mÄ altid gerne linke til indhold pÄ Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv stĂžttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter pÄ god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der stĂžtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT Är

Vi hÄber du vil stÞtte op med det lille Ärlige belÞb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.