Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Tournedos af kalvemørbrad

Tournedos af kalvemørbrad med bacon

billederesultat for tournedos af kalvemørbrad
4.9 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
49
SHARES
FacebookMessenger49PinterestEmailSMS
Indhold
  • Tournedos af kalvemørbrad
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på tournedos af kalvemørbrad
  • Tips
  • Kommentarer

Tournedos af kalvemørbrad

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Min opskrift på tournedos af kalvemørbrad. En klassisk bøf med mørbrad omviklet med bacon, og her ses hvordan du steger en tournedos perfekt.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 800 g kalvemørbrad (afpudset, skåret i tykke skiver)
  • 4 skiver bacon
  • smør (til stegning)
  • 3 fed hvidløg (knuste)
  • rosmarin (hakket)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Afpuds kalvemørbrad for fedt og sølvsene. Du skal have rent kød tilbage - intet andet. Du kan selvfølgelig bede slagteren om det, men det er ret nemt at gøre selv.
  2. Vikl et stykke bacon om bøffen, og hæft den fast med en tandstikker. Eller bind et stykke bomuldssnor om den og bind den fast. Se evt. i videoen hvordan du gør det.
  3. Smelt en klat smør på en varm pande, og brun din kalvetournedos på begge sider når smørret er blevet nøddebrunt.
  4. Kom en klat smør mere på panden, og tilsæt knuste hvidløgsfed og rosmarin. Øs stegesky op på bøfferne.
  5. Krydr med salt og friskkværnet peber, og steg så dine tournedos færdige i ovnen ved 200 grader varmluft. Her skal de have 8-10 minutter - afhængig af hvor rødt eller gennemstegt du ønsker kødet. Ønskes rødt kød er stegetiden endnu kortere.

Næringsindhold

Kalorier316kcalKulhydrater1gProtein47gFedt12gMættet fedt5gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gKolesterol128mgNatrium942mgKalium722mgKostfibre0.3gSukker0.02gVitamin A16IUVitamin C1mgCalcium55mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på tournedos af kalvemørbrad

Tournedos af kalvemørbrad er en af de allerbedste bøffer, og så er den nem at lave.

Bøffen udskæres af et stykke afpudset kalvemørbrad, og det vigtige ved en tournedos er, at du ikke steger kødet for længe, da det hurtigt bliver både tørt og trist.

Opskriften er beregnet til fire personer, og jeg har også lavet en video med fremgangsmåden.

Tips

Lad din tournedos af kalvemørbrad hvile i mindst fem minutter inden servering.

Du kan selvfølgelig sagtens krydre den med stærkere grillkrydderier, men jeg synes det er synd at anvende andet end salt og peber.

På den måde fremhæver du smagen af det fine kalvekød.

Du kan anrette tournedosen med hasselback kartofler, whiskysauce og dampede ærter.

Se også mine opskrifter på:

  • Oksemørbrad sous vide (også til kalvemørbrad)
  • Helstegt oksemørbrad
  • Helstegt kalvemørbrad med stegetid og kernetemperatur
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du glad for opskriften?

madens verden logo opskrifter på god mad

Støt Madens Verden og bliv medlem nu. Du får flere fordele:

✔ Reklamefrie opskrifter

✔ Flot print af opskrifter

✔ Gem dine favoritter

✔ Se næringsindhold

OBS: Vi har ingen bindingsperiode!

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required