Her er min opskrift på toscansk gryde. Let gryderet fra Toscana i Italien, og den indeholder bla. kylling, kikærter, hvide bønner og spinat. Sund aftensmad.
Toscansk gryde er en rustik og meget mættende gryderet med inspiration fra Toscana i Italien.
Den er meget nem at lave, og så tager den ikke ret lang tid.
Ingredienserne er blandt andet kylling, kikærter og hvide bønner, og det er altså en nem hverdagsret til aftensmad, som alle kan lide.
Faktisk er det min erfaring, at især børn er ret vilde med den toscanske grøntsagsgryde med kylling.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på toscansk gryde

Toscansk gryde
Ingredienser
- 450 g kyllingebryst
- 2 rødløg
- 4 fed hvidløg
- 150 g spinat
- 230 g kikærter - dåse eller brik
- 230 g hvide bønner - dåse eller brik
- 150 g majs
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk tomatpasta
- 4 dl bouillon
- 1 håndfuld basilikum
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kylling skæres i små tern, mens rødløg og hvidløg hakkes fint.
- Brun kyllingekødet godt i lidt olie i en varm stegegryde, og kom derefter løg og hvidløg ved. Svits et halvt minut mere under omrøring.
- Tilsæt nu den frisk spinat gradvist, og lad den falde sammen. Det ligner en stor omgang når man kommer spinat i en gryderet, men den falder sammen og fylder efterhånden ikke ret meget. Men spinaten er perfekt i en toscansk gryde.
- Hæld kikærter og de hvide bønner ud af dåserne (eller papbrikkerne) og i en si eller sigte, og skyl dem godt under den kolde hane. Kommes derefter i gryden når spinaten er faldet sammen.
- Tilsæt også majs, hakkede tomater, tomatpasta og bouillon sammen med masser af frisk basilikum.
- Vend det rundt, og lad nu den lækre italienske ret koge i cirka 10 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Toscansk gryde serveres straks, og selvfølgelig sammen med ciabattabrød eller focaccia.

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Mai-Britt Cooper
Kan den holde til næste dag
Kan den fryses?
PfT
Mai-Britt
Holger Rørby Madsen
Hej Mai-Britt
Det kan du tro - det kan den sagtens. Men sæt resterne hurtigt på køl, så er den lige til at varme dagen efter 🙂
BH Holger
Mette Nielsen
Smager fantastisk 👌🏻
Helle Hesseldal
Smage rigtig godt. Er vild med denne ret. Har lavet den nøjagtig feter opskriftn
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Dejligt at høre og mange tak 🙂
Alt det bedste
Holger
Henrik Mogensen
Vi sparede majs, gav rigeligt med friskkværnet peber. Og så kommer der friskrevet parmesan på, det giver et fantastisk løft af retten.
Jan
Kan retten genvarmes, når der er spinat i?
Villads Claes
Vi brugte frossen spinat istedet.
Vi brugte tørret basilikum
Vi smed boullionterningen i mens det tilberedte, så vi undgik for meget væske
Vi undlod at skære kyllingen op.
Vi brugte 3 løg
Det var en fantastisk ret.