Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Toscansk gryde

Toscansk gryde (med kylling, kikærter, spinat og bønner)

billederesultat for toscansk gryde
4.8 fra 33 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
331
SHARES
FacebookMessenger331PinterestEmailSMS
Indhold
  • Toscansk gryde
  • Opskrift på toscansk gryde
  • Noter
  • Kommentarer

Toscansk gryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 33 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her er min opskrift på toscansk gryde. Let gryderet fra Toscana i Italien, og den indeholder bla. kylling, kikærter, hvide bønner og spinat. Sund aftensmad.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 450 g kyllingebryst
  • 2 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 150 g spinat
  • 230 g kikærter dåse eller brik
  • 230 g hvide bønner dåse eller brik
  • 150 g majs
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpasta
  • 4 dl bouillon
  • 1 håndfuld basilikum
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kylling skæres i små tern, mens rødløg og hvidløg hakkes fint.
  2. Brun kyllingekødet godt i lidt olie i en varm stegegryde, og kom derefter løg og hvidløg ved. Svits et halvt minut mere under omrøring.
  3. Tilsæt nu den frisk spinat gradvist, og lad den falde sammen. Det ligner en stor omgang når man kommer spinat i en gryderet, men den falder sammen og fylder efterhånden ikke ret meget. Men spinaten er perfekt i en toscansk gryde.
  4. Hæld kikærter og de hvide bønner ud af dåserne (eller papbrikkerne) og i en si eller sigte, og skyl dem godt under den kolde hane. Kommes derefter i gryden når spinaten er faldet sammen.
  5. Tilsæt også majs, hakkede tomater, tomatpasta og bouillon sammen med masser af frisk basilikum.
  6. Vend det rundt, og lad nu den lækre italienske ret koge i cirka 10 minutter.

Næringsindhold

Kalorier397kcalKulhydrater51gProtein39gFedt6gMættet fedt1gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.02gKolesterol72mgNatrium1137mgKalium1585mgKostfibre12gSukker11gVitamin A3906IUVitamin C32mgCalcium177mgJern7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på toscansk gryde

Toscansk gryde er en rustik og meget mættende gryderet med inspiration fra Toscana i Italien.

Den er meget nem at lave, og så tager den ikke ret lang tid.

Ingredienserne er blandt andet kylling, kikærter og hvide bønner, og det er altså en nem hverdagsret til aftensmad, som alle kan lide.

Faktisk er det min erfaring, at især børn er ret vilde med den toscanske grøntsagsgryde med kylling.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Italiensk kødgryde
  • Gryderet med spinat, ingefær og svinekød
  • Bønneragout

Noter

Toscansk gryde serveres straks, og selvfølgelig sammen med ciabattabrød eller focaccia.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mai-Britt Cooper skriver

    marts 31, 2025 at 8:05 pm

    Kan den holde til næste dag
    Kan den fryses?
    PfT
    Mai-Britt

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 31, 2025 at 9:17 pm

      Hej Mai-Britt
      Det kan du tro - det kan den sagtens. Men sæt resterne hurtigt på køl, så er den lige til at varme dagen efter 🙂
      BH Holger

      Svar
  2. Mette Nielsen skriver

    december 17, 2024 at 5:43 pm

    Smager fantastisk 👌🏻

    Svar
  3. Helle Hesseldal skriver

    september 24, 2024 at 7:58 pm

    Smage rigtig godt. Er vild med denne ret. Har lavet den nøjagtig feter opskriftn

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 25, 2024 at 10:05 am

      Hej Helle
      Dejligt at høre og mange tak 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Henrik Mogensen skriver

    januar 24, 2024 at 7:08 pm

    Vi sparede majs, gav rigeligt med friskkværnet peber. Og så kommer der friskrevet parmesan på, det giver et fantastisk løft af retten.

    Svar
  5. Jan skriver

    januar 10, 2023 at 3:52 pm

    Kan retten genvarmes, når der er spinat i?

    Svar
  6. Villads Claes skriver

    januar 20, 2021 at 8:47 pm

    Vi brugte frossen spinat istedet.
    Vi brugte tørret basilikum
    Vi smed boullionterningen i mens det tilberedte, så vi undgik for meget væske
    Vi undlod at skære kyllingen op.
    Vi brugte 3 løg
    Det var en fantastisk ret.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required