• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Toscansk gryde

Toscansk gryde

billederesultat for toscansk gryde
4.8 fra 33 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
323
SHARES
FacebookMessenger323PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. februar 2024 - Udgivet:  7. juli 2023

Her er min opskrift på toscansk gryde. Let gryderet fra Toscana i Italien, og den indeholder bla. kylling, kikærter, hvide bønner og spinat. Sund aftensmad.

Toscansk gryde er en rustik og meget mættende gryderet med inspiration fra Toscana i Italien.

Den er meget nem at lave, og så tager den ikke ret lang tid.

Ingredienserne er blandt andet kylling, kikærter og hvide bønner, og det er altså en nem hverdagsret til aftensmad, som alle kan lide.

Faktisk er det min erfaring, at især børn er ret vilde med den toscanske grøntsagsgryde med kylling.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Italiensk kødgryde
  • Gryderet med spinat, ingefær og svinekød
  • Bønneragout

Opskrift på toscansk gryde

billederesultat for toscansk gryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Toscansk gryde

4.79 fra 33 stemmer
Her er min opskrift på toscansk gryde. Let gryderet fra Toscana i Italien, og den indeholder bla. kylling, kikærter, hvide bønner og spinat. Sund aftensmad.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 450 g kyllingebryst
  • 2 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 150 g spinat
  • 230 g kikærter - dåse eller brik
  • 230 g hvide bønner - dåse eller brik
  • 150 g majs
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpasta
  • 4 dl bouillon
  • 1 håndfuld basilikum
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kylling skæres i små tern, mens rødløg og hvidløg hakkes fint.
  2. Brun kyllingekødet godt i lidt olie i en varm stegegryde, og kom derefter løg og hvidløg ved. Svits et halvt minut mere under omrøring.
  3. Tilsæt nu den frisk spinat gradvist, og lad den falde sammen. Det ligner en stor omgang når man kommer spinat i en gryderet, men den falder sammen og fylder efterhånden ikke ret meget. Men spinaten er perfekt i en toscansk gryde.
  4. Hæld kikærter og de hvide bønner ud af dåserne (eller papbrikkerne) og i en si eller sigte, og skyl dem godt under den kolde hane. Kommes derefter i gryden når spinaten er faldet sammen.
  5. Tilsæt også majs, hakkede tomater, tomatpasta og bouillon sammen med masser af frisk basilikum.
  6. Vend det rundt, og lad nu den lækre italienske ret koge i cirka 10 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Toscansk gryde serveres straks, og selvfølgelig sammen med ciabattabrød eller focaccia.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mai-Britt Cooper

    marts 31, 2025 at 8:05 pm

    Kan den holde til næste dag
    Kan den fryses?
    PfT
    Mai-Britt

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 31, 2025 at 9:17 pm

      Hej Mai-Britt
      Det kan du tro - det kan den sagtens. Men sæt resterne hurtigt på køl, så er den lige til at varme dagen efter 🙂
      BH Holger

      Svar
  2. Mette Nielsen

    december 17, 2024 at 5:43 pm

    Smager fantastisk 👌🏻

    Svar
  3. Helle Hesseldal

    september 24, 2024 at 7:58 pm

    Smage rigtig godt. Er vild med denne ret. Har lavet den nøjagtig feter opskriftn

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 25, 2024 at 10:05 am

      Hej Helle
      Dejligt at høre og mange tak 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Henrik Mogensen

    januar 24, 2024 at 7:08 pm

    Vi sparede majs, gav rigeligt med friskkværnet peber. Og så kommer der friskrevet parmesan på, det giver et fantastisk løft af retten.

    Svar
  5. Jan

    januar 10, 2023 at 3:52 pm

    Kan retten genvarmes, når der er spinat i?

    Svar
  6. Villads Claes

    januar 20, 2021 at 8:47 pm

    Vi brugte frossen spinat istedet.
    Vi brugte tørret basilikum
    Vi smed boullionterningen i mens det tilberedte, så vi undgik for meget væske
    Vi undlod at skære kyllingen op.
    Vi brugte 3 løg
    Det var en fantastisk ret.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required