• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Thai fiskefrikadeller med chili og koriander

Thai fiskefrikadeller med chili og koriander

Thai fiskefrikadeller
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. september 2022 - Udgivet: 6. april 2021

Thai fiskefrikadeller med krydderier er en let måde at forvandle en almindelig torskefars til eksotiske fiskefrikadeller fulde af smag.

Thai fiskefrikadeller er et hit i familien. Fiskefrikadeller med remoulade på god, gammeldags vis er også lækre, men har vi lyst til noget mere krydret, så bruger vi klassiske, thailandske krydderier og urter.

Det er let at forvandle en pakke fiskefars med torsk til krydret velsmag og servere frikadellerne sammen med en god nudelsalat.

Det eneste du skal gøre, er at købe en pakke blandet fiskefars og blande ingefær, chili, koriander og forårsløg i farsen. Du kan også bruge en teskefuld rød karrypasta, hvis I er til stærke smage.

Når farsen er blandet, stilles den på køl i en halv time, og så steges fiskefrikadellerne på normal vis. Imens farsen står på køl, kan du så lave nudelsalaten. Se også opskriften på traditionelle fiskefrikadeller.

Opskrift på thai fiskefrikadeller

Karen SenecaKaren Seneca

Thai fiskefrikadeller med chili, ingefær og koriander

5 fra 4 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Køletid 30 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Thailandsk
Kalorier: 133
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 600 g fiskefars - torsk og sej
  • 5 foråsløg - grofthakket
  • ½ Frisk chili - hakket
  • 2 spsk frisk ingefær - fintrevet
  • 1 håndfuld frisk koriander - hakket
  • 1 tsk rød karrypasta
  • citronsaft - efter smag
  • salt
  • olie el. smør - til stegning

Fremgangsmåde
 

  1. Hak chili fint, hak forårsløg lidt grovere og riv ingefær.
  2. Skyl korianderbladene og pres vandet ud af bladene, så du har en fast klump grønt i hånden. Nu er de også lettere at hakke.
  3. Bland fiskefarsen med de forskellige urter og krydderurter. Sæt på køl i en halv time.
  4. Efter den halve time, smelter du smør på panden - eller varmer neutral spiseolie op - ved medium varme og former ca. 12 fiskefrikadeller i hånden, som kommes på panden.
  5. Tricket er, at de ikke skal have høj varme, for det giver for mørk en skorpe på fiskefrikadeller, så hellere længere stegetid. Steg dem ca. fem minutter på hver side, så er dine thai fiskefrikadeller klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 133kcalKulhydrater: 2gProtein: 27gFedt: 1gMættet fedt: 0.3gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 0.2gKolesterol: 65mgNatrium: 85mgKalium: 691mgKostfibre: 1gSukker: 1gVitamin A: 511IUVitamin C: 6mgCalcium: 40mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og opskrifter

Du kan selvfølgelig lave torskefarsen selv ved at købe frisk torsk og blande det op med æg, mel og fintrevet løg.

Jeg har altid friske ingefær i køleskabet, fordi de kan bruges til alt fra te til asiatisk mad.

Man kan købe hakket ingefær på glas, som har længere holdbarhed end de friske.

Hvis du vælger det til dine thai fiskefrikadeller, skal du bruge halv portion, da deres smag ofte er stærkere end de friske.

Her er andre opskrifter på spændende thaimad:

Verdens bedste thairet: Panang karry

Pad thai med tofu - vegetarisk street food fra Thailand

Nem thaisuppe med kylling

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required