Thai fiskefrikadeller med krydderier er en let måde at forvandle en almindelig torskefars til eksotiske fiskefrikadeller fulde af smag.
Thai fiskefrikadeller er et hit i familien. Fiskefrikadeller med remoulade på god, gammeldags vis er også lækre, men har vi lyst til noget mere krydret, så bruger vi klassiske, thailandske krydderier og urter.
Det er let at forvandle en pakke fiskefars med torsk til krydret velsmag og servere frikadellerne sammen med en god nudelsalat.
Det eneste du skal gøre, er at købe en pakke blandet fiskefars og blande ingefær, chili, koriander og forårsløg i farsen. Du kan også bruge en teskefuld rød karrypasta, hvis I er til stærke smage.
Når farsen er blandet, stilles den på køl i en halv time, og så steges fiskefrikadellerne på normal vis. Imens farsen står på køl, kan du så lave nudelsalaten.
Opskrift på thai fiskefrikadeller
Thai fiskefrikadeller med chili, ingefær og koriander
Ingredienser
- 600 g fiskefars - torsk og sej
- 5 foråsløg - grofthakket
- ½ Frisk chili - hakket
- 2 spsk frisk ingefær - fintrevet
- 1 håndfuld frisk koriander - hakket
- 1 tsk rød karrypasta
- citronsaft - efter smag
- salt
- olie el. smør - til stegning
Fremgangsmåde
- Hak chili fint, hak forårsløg lidt grovere og riv ingefær.
- Skyl korianderbladene og pres vandet ud af bladene, så du har en fast klump grønt i hånden. Nu er de også lettere at hakke.
- Bland fiskefarsen med de forskellige urter og krydderurter. Sæt på køl i en halv time.
- Efter den halve time, smelter du smør på panden - eller varmer neutral spiseolie op - ved medium varme og former ca. 12 fiskefrikadeller i hånden, som kommes på panden.
- Tricket er, at de ikke skal have høj varme, for det giver for mørk en skorpe på fiskefrikadeller, så hellere længere stegetid. Steg dem ca. fem minutter på hver side, så er dine thai fiskefrikadeller klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips og opskrifter
Du kan selvfølgelig lave torskefarsen selv ved at købe frisk torsk og blande det op med æg, mel og fintrevet løg.
Jeg har altid friske ingefær i køleskabet, fordi de kan bruges til alt fra te til asiatisk mad.
Man kan købe hakket ingefær på glas, som har længere holdbarhed end de friske.
Hvis du vælger det til dine thai fiskefrikadeller, skal du bruge halv portion, da deres smag ofte er stærkere end de friske.
Her er andre opskrifter på spændende thaimad:
Verdens bedste thairet: Panang karry
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: