Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Thai fiskefrikadeller med chili og koriander

Thai fiskefrikadeller med chili og koriander

Thai fiskefrikadeller
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS

Thai fiskefrikadeller med krydderier er en let måde at forvandle en almindelig torskefars til eksotiske fiskefrikadeller fulde af smag.

Thai fiskefrikadeller er et hit i familien. Fiskefrikadeller med remoulade på god, gammeldags vis er også lækre, men har vi lyst til noget mere krydret, så bruger vi klassiske, thailandske krydderier og urter.

Det er let at forvandle en pakke fiskefars med torsk til krydret velsmag og servere frikadellerne sammen med en god nudelsalat.

Det eneste du skal gøre, er at købe en pakke blandet fiskefars og blande ingefær, chili, koriander og forårsløg i farsen. Du kan også bruge en teskefuld rød karrypasta, hvis I er til stærke smage.

Når farsen er blandet, stilles den på køl i en halv time, og så steges fiskefrikadellerne på normal vis. Imens farsen står på køl, kan du så lave nudelsalaten. Se også opskriften på traditionelle fiskefrikadeller.

Opskrift på thai fiskefrikadeller

Thai fiskefrikadeller med chili, ingefær og koriander

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Køletid: 30 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Thai fiskefrikadeller med krydderier er en let måde at forvandle en almindelig torskefars til eksotiske fiskefrikadeller fulde af smag.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Thailandsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g fiskefars torsk og sej
  • 5 foråsløg grofthakket
  • ½ Frisk chili hakket
  • 2 spsk frisk ingefær fintrevet
  • 1 håndfuld frisk koriander hakket
  • 1 tsk rød karrypasta
  • citronsaft efter smag
  • salt
  • olie el. smør til stegning

Fremgangsmåde

  1. Hak chili fint, hak forårsløg lidt grovere og riv ingefær.
  2. Skyl korianderbladene og pres vandet ud af bladene, så du har en fast klump grønt i hånden. Nu er de også lettere at hakke.
  3. Bland fiskefarsen med de forskellige urter og krydderurter. Sæt på køl i en halv time.
  4. Efter den halve time, smelter du smør på panden - eller varmer neutral spiseolie op - ved medium varme og former ca. 12 fiskefrikadeller i hånden, som kommes på panden.
  5. Tricket er, at de ikke skal have høj varme, for det giver for mørk en skorpe på fiskefrikadeller, så hellere længere stegetid. Steg dem ca. fem minutter på hver side, så er dine thai fiskefrikadeller klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier133kcalKulhydrater2gProtein27gFedt1gMættet fedt0.3gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt0.2gKolesterol65mgNatrium85mgKalium691mgKostfibre1gSukker1gVitamin A511IUVitamin C6mgCalcium40mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips og opskrifter

Du kan selvfølgelig lave torskefarsen selv ved at købe frisk torsk og blande det op med æg, mel og fintrevet løg.

Jeg har altid friske ingefær i køleskabet, fordi de kan bruges til alt fra te til asiatisk mad.

Man kan købe hakket ingefær på glas, som har længere holdbarhed end de friske.

Hvis du vælger det til dine thai fiskefrikadeller, skal du bruge halv portion, da deres smag ofte er stærkere end de friske.

Her er andre opskrifter på spændende thaimad:

Verdens bedste thairet: Panang karry

Pad thai med tofu - vegetarisk street food fra Thailand

Nem thaisuppe med kylling

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)
  • Billede af torsk med pesto.
    Torsk med pesto (hurtig og lækker fiskeret til hele familien)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required