Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Thaisalat med agurk - skøn til thailandske retter

Thaisalat med agurk - skøn til thailandske retter

thaisalat med agurk
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMS

Thaisalat med agurk med rødløg, chili-strimler og peanuts samt en sur-sød dressing er det perfekte tilbehør til satay og populære thairetter.

Thaisalat med agurk er den helt rette salat til en stærk thairet, thailandske fiskefrikadeller og satayspyd.

Den sur-søde smag er nøje tilpasset med smagen af friske korianderblade, rødløg, agurk og de andre ingredienser.

Det tager ikke lang tid at lave salaten, som kan stå i køleskabet et par timer, inden den spises, så den rigtig trækker smag.

Her er i øvrigt opskriften på den klassiske, danske agurkesalat.

Opskrift på Thaisalat med agurk

Thaisalat med agurk

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 10 minutter min
Thaisalat med agurk, rødløg, chili-strimler og peanuts samt en sur-sød dressing er det perfekte tilbehør til satay og populære thairetter.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Thailandsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 stk agurk (lille str. eller ¾ hvis stor, i skiver)
  • salt
  • 1 stk rødløg (tynde strimler)
  • 0,5 stk chilipeber (tynde strimler)
  • 1 dl peanuts (hakkede)
  • 1 dl koriander
Dressing
  • 1 dl riseddike
  • 0,5 dl sukker
  • 1 tsk fiskesauce
  • 1 spsk limesaft (el. citronsaft)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Skyl agurken og del den på langs. Skrab kernerne ud med en teske. Skær i tykke skiver og drys dem med salt. Lad dem stå i ti minutter. I mens kan du lave følgende:
  2. Kog riseddike og sukker op, så sukkeret opløses. Hæld det i en lille skål og bland det med fiskesauce og lidt lime- eller citronsaft. Stil til side.
  3. Rist peanuts på panden i et par minutter og hak dem på et spækbræt. Stil til side.
  4. Skær rødløg i tynde stave og chilien i meget tynde strimler. Skyl korianderbladene og kram vandet ud.
  5. Gnub saltet af dine agurkeskiver og læg dem i en skål. Bland dem med rødløg og chilipeber. Hæld eddikedressingen over og bland det rundt.
  6. Vend korianderbladene i salaten og drys med de hakkede peanuts. Nu er din thai agurkesalat klar til servering. Eller du kan sætte den på køl og vende flere korianderblade i lige før servering.

Næringsindhold

Kalorier222kcalKulhydrater22gProtein8gFedt13gMættet fedt2gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt6gNatrium138mgKalium452mgKostfibre4gSukker15gVitamin A1779IUVitamin C20mgCalcium60mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Du kan tilsætte andre grøntsager i Thaisalat med agurk, for eksempel julienne-skåret gulerødder.

Bryder du dig ikke om hakkede peanuts, kan du drysse ristet sesamfrø udover salaten i stedet.

Se andre lækre thai-opskrifter:

Satay-spyd med kylling

Panang karryret med oksekød

Kylling og cashew

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required