Prøv min lækre tærte med spidskål og bacon, der er en nem tærte til aftensmad eller frokost. Laves også med blomkål, og tærten mætter godt.
Denne tærte med spidskål og bacon er fantastisk god, og så er den altså også rimelig nem at lave.
Snyd ikke dig selv for den hjemmelavede tærtedej, men hvis tid eller kræfter ikke rækker til det, kan du sagtens lave spidskålstærten med en købt tærtedej.
Se også: Nem broccolitærte med broccoli og bacon
Tærten er fyldt med spidskål, blomkål og bacon, og den mætter rigtig godt til aftensmad, en buffet eller frokost.
Opskriften er beregnet til fire personer, og i min video kan du se, hvordan du nemt laver tærten.
Opskrift på tærte med spidskål og bacon
Tærte med spidskål og bacon
Ingredienser
- 1 portion tærtedej - gerne hjemmelavet
- 200 g bacon - i tern
- 1 bundt forårsløg - i tynde skiver
- 0,5 blomkål - snittes fint
- 0,5 spidskål - snittes fint
- 6 æg
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 2 tsk paprika
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Lav tærtedej som anvist i linket - eller køb en færdig tærtedej.
- Læg tærtedejen i en smurt tærteform med en diameter på ca. 24 centimeter, og forbag tærten i 10 minutter ved 185 grader varmluft.
- Bacontern steges sprøde på en pande, og derefter vendes forårsløg kort med.
- Tilsæt snittet spidskål og blomkål, og lad det stege med i 2-3 minutter under omrøring, så kålen når at falde lidt sammen. Krydr med friskkværnet peber.
- Fordel fyldet i den forbagte tærte. Tryk den let til.
- Æg piskes sammen med madlavningsfløde, paprika, salt og friskkværnet peber.
- Hæld æggemassen over fyldet i tærten.
- Bag din tærte med spidskål og bacon i ca. 30 minutter ved 185 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Den færdigbagte tærte med spidskål og bacon må gerne lige køle af i 10 minutter inden servering.
Tærten kan spises som den er, eller serveres med lidt salat til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lisa Andersen
Hej Holger.
I teksten til tærten står der at den kker osse laves med blomster.
Ville bare lige give dig en info.
Super lækker bog,den er jeg glad for.
Hilsen Lisa
Camilla
Det er sgu en super lækker tærte, Holger. Samtidigt fik jeg brugt mit halve blomkål og spidskål. 5 stjerner mindst 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Camilla
Det er jeg mega glad for at høre - og tak for de pæne ord.
Og spidskål er jo gud 🙂
Alt det bedste
Holger