Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Svensk pølseret i ovn

Svensk pølseret i ovn (med kartofler, løg og pølser)

svensk pølseret i ovn
4.7 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
590
SHARES
FacebookMessenger590PinterestEmailSMS
Indhold
  • Svensk pølseret i ovn (med kartofler, løg og pølser)
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på svensk pølseret i ovn
  • Tips
  • Kommentarer

Svensk pølseret i ovn (med kartofler, løg og pølser)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 22 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Kan man lave svensk pølseret i ovn? Det kan du sagtens, og her er min opskrift på den ovnstegte pølseret med kartofler, løg og pølser.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Pølser, løg og kartofler
  • olivenolie (til smøring af fad)
  • 8 pølser (gerne grillpølser eller wienerpølser, i skiver)
  • 4 løg (alm. størrelse, finthakket)
  • 30 g smør
  • 1 kg kartofler (skrællet vægt, i tern)
Væde og krydderier
  • 3 dl fløde
  • 4 dl mælk
  • 4 tsk paprika
  • 1 tsk karry
  • 140 g tomatpure (svarende til en dåse)
  • 2 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
Pynt
  • 1 bundt purløg (fintsnittet)

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 200 grader over- og undervarme.
  2. Find et stort ildfast fad frem - eller en god bradepande. Jeg plejer at bruge et fad på ca. 30 gange 25 centimeter.
  3. Smør fadet med lidt olivenolie, og fordel 8 pølser i skiver jævnt sammen med 4 løg (finthakket).
  4. Fordel 30 g smør i nogle mindre klatter smør over pølser og løg.
  5. Kom fadet i ovnen og giv det først 15 minutter.
  6. Imens skæres 1 kg kartofler i mindre tern. Du behøver normalt ikke at skrælle kartoflerne. Kartoffelternene skal ikke være større end cirka en centimeter på hvert led, for så kan de nå at blive tilberedte tilstrækkeligt i ovnen.
  7. I en skål piskes 3 dl fløde, 4 dl mælk, 4 tsk paprika, 1 tsk karry, 140 g tomatpure, 2 tsk sukker, salt og friskkværnet peber sammen.
  8. Efter de 15 minutter tages fadet ud af ovnen.
  9. Fordel kartoflerne i fadet, og hæld fløde- og paprikasaucen over. Vend det rundt, så indholdet er ligeligt fordelt.
  10. Så skal der laves svensk pølseret i ovn, og nu skal pølseretten have cirka 45 minutter midt i ovnen ved 200 grader over- og undervarme.
  11. Du kan med fordel vende pølseretten rundt nogle gange undervejs, men ellers passer den sig selv. Pyntes med 1 bundt purløg, der er snittet fint.

Næringsindhold

Kalorier873kcalKulhydrater67gProtein26gFedt57gMættet fedt27gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt20gTransfedt0.2gKolesterol160mgNatrium1226mgKalium1826mgKostfibre8gSukker18gVitamin A1719IUVitamin C69mgCalcium246mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på svensk pølseret i ovn

Svensk pølseret i ovn kan meget hurtigt blive en af dine nye livretter, for pølseretten smager altså fantastisk godt.

Det er en klassisk pølseret med pølser, kartofler og løg, men altså bare tilberedt i ovnen, og det bliver denne populære familieret altså ikke dårligere af. Tværtimod.

Et par tips til opskriften: Husk at købe gode pølser, da de jo er en vigtig del af opskriften og retten. Tjek eventuelt lige vores smagstest af pølser, og se hvilke pølser der er bedst i test.

Og husk også at skære kartoflerne ud i små tern, der ikke skal være meget større end en centimeter på hvert led. Så er du sikker på at kartoflerne er møre når retten er færdig i ovnen.

Opskriften er beregnet til fire personer, og der bør være rigeligt. En rest varmes til frokost dagen efter. Se også min opskrift på klassisk svensk pølseret.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Opskrift på nem og lækker pølseret med pasta i ovn
  • Pølsegryde - børnevenlig gryde med pølser og pasta
  • Svensk mørbrad med hasselback kartofler

Tips

Svensk pølseret i ovn kan med fordel lige stå 5-10 minutter inden servering, da pølseretten altså er meget varm.

Pynt gerne retten med fintsnittet purløg, og servér eventuelt med en god salat med olie og eddike dressing. Eller en sund spidskålssalat med æble.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bent koch skriver

    september 27, 2023 at 4:34 pm

    Halløj, vi er et par unge--------pensionister som synes at vi har prøvet alt udi hjemmelavet mad, men alligevel er kørt lidt trætte i valget af retter. Svensk pølseret lyder braa, så det skal prøves med en dessert af verdens bedste æblekage. Mums.😇

    Svar
  2. Gitte skriver

    august 21, 2021 at 7:47 pm

    Jeg kan huske svensk pølseret fra min barndom og det smager bare mega godt,

    Svar
  3. Britta skriver

    marts 13, 2021 at 6:14 am

    nej tak, svensk pølseret skal ikke i ovnen

    Svar
  4. Hanne skriver

    marts 13, 2021 at 6:14 am

    Det bliver helt perfekt i ovnen 👍 jeg laver dog lidt om på rækkefølgen ( kartofler, løg og væde ind først 15 min ) og derefter pølserne 😉

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required