Kan man lave svensk pølseret i ovn? Det kan du sagtens, og her er min opskrift på den ovnstegte pølseret med kartofler, løg og pølser.
Svensk pølseret i ovn kan meget hurtigt blive en af dine nye livretter, for pølseretten smager altså fantastisk godt.
Det er en klassisk pølseret med pølser, kartofler og løg, men altså bare tilberedt i ovnen, og det bliver denne populære familieret altså ikke dårligere af. Tværtimod.
Et par tips til opskriften: Husk at købe gode pølser, da de jo er en vigtig del af opskriften og retten. Tjek eventuelt lige vores smagstest af pølser, og se hvilke pølser der er bedst i test.
Og husk også at skære kartoflerne ud i små tern, der ikke skal være meget større end en centimeter på hvert led. Så er du sikker på at kartoflerne er møre når retten er færdig i ovnen.
Opskriften er beregnet til fire personer, og der bør være rigeligt. En rest varmes til frokost dagen efter. Se også min opskrift på klassisk svensk pølseret.
Opskrift på svensk pølseret i ovn
Svensk pølseret i ovn (med kartofler, løg og pølser)
Ingredienser
Pølser, løg og kartofler
- 8 pølser - gerne grillpølser eller wienerpølser, i skiver
- 4 løg - alm. størrelse, finthakket
- Lidt olivenolie
- Lidt smør
- 1 kg kartofler - skrællet vægt, i tern
Væde og krydderier
- 3 dl fløde
- 4 dl mælk
- 4 tsk paprika
- 1 tsk karry
- 140 g tomatpure - svarende til en dåse
- 2 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
Pynt
- 1 bundt purløg - fintsnittet
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader over- og undervarme.
- Find et stort ildfast fad frem - eller en god bradepande. Jeg plejer at bruge et fad på ca. 30 gange 25 centimeter.
- Smør fadet med lidt olivenolie, og fordel pølser i skiver jævnt sammen med finthakkede løg.
- Fordel nogle mindre klatter smør over pølser og løg. Jeg plejer at bruge ca. 30 gram smør.
- Kom fadet i ovnen og giv det først 15 minutter.
- Imens skæres kartofler i mindre tern. Du behøver normalt ikke at skrælle kartoflerne. Kartoffelternene skal ikke være større end cirka en centimeter på hvert led, for så kan de nå at blive tilberedte tilstrækkeligt i ovnen.
- I en skål piskes fløde, mælk, paprika, karry, tomatpure, sukker, salt og peber sammen.
- Efter de 15 minutter tages fadet ud af ovnen.
- Fordel kartoflerne i fadet, og hæld fløde- og paprikasaucen over. Vend det rundt, så indholdet er ligeligt fordelt.
- Så skal der laves svensk pølseret i ovn, og nu skal pølseretten have cirka 45 minutter midt i ovnen ved 200 grader over- og undervarme.
- Du kan med fordel vende pølseretten rundt nogle gange undervejs, men ellers passer den sig selv.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Svensk pølseret i ovn kan med fordel lige stå 5-10 minutter inden servering, da pølseretten altså er meget varm.
Pynt gerne retten med fintsnittet purløg, og servér eventuelt med en god salat med olie og eddike dressing. Eller en sund spidskålssalat med æble.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på nem og lækker pølseret med pasta i ovn
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Bent koch
Halløj, vi er et par unge--------pensionister som synes at vi har prøvet alt udi hjemmelavet mad, men alligevel er kørt lidt trætte i valget af retter. Svensk pølseret lyder braa, så det skal prøves med en dessert af verdens bedste æblekage. Mums.😇
Gitte
Jeg kan huske svensk pølseret fra min barndom og det smager bare mega godt,
Britta
nej tak, svensk pølseret skal ikke i ovnen
Hanne
Det bliver helt perfekt i ovnen 👍 jeg laver dog lidt om på rækkefølgen ( kartofler, løg og væde ind først 15 min ) og derefter pølserne 😉