• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Svensk pølseret i ovn (med kartofler, løg og pølser)

Svensk pølseret i ovn (med kartofler, løg og pølser)

svensk pølseret i ovn
4.7 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
571
SHARES
FacebookMessenger571PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  17. maj 2024 - Udgivet:  2. april 2023

Svensk pølseret i ovn kan meget hurtigt blive en af dine nye livretter, for pølseretten smager altså fantastisk godt.

Det er en klassisk pølseret med pølser, kartofler og løg, men altså bare tilberedt i ovnen, og det bliver denne populære familieret altså ikke dårligere af. Tværtimod.

Et par tips til opskriften: Husk at købe gode pølser, da de jo er en vigtig del af opskriften og retten. Tjek eventuelt lige vores smagstest af pølser, og se hvilke pølser der er bedst i test.

Og husk også at skære kartoflerne ud i små tern, der ikke skal være meget større end en centimeter på hvert led. Så er du sikker på at kartoflerne er møre når retten er færdig i ovnen.

Opskriften er beregnet til fire personer, og der bør være rigeligt. En rest varmes til frokost dagen efter. Se også min opskrift på klassisk svensk pølseret.

Opskrift

svensk pølseret i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Svensk pølseret i ovn (med kartofler, løg og pølser)

4.69 fra 22 stemmer
Kan man lave svensk pølseret i ovn? Det kan du sagtens, og her er min opskrift på den ovnstegte pølseret med kartofler, løg og pølser.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 873
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Pølser, løg og kartofler
  • 8 pølser - gerne grillpølser eller wienerpølser, i skiver
  • 4 løg - alm. størrelse, finthakket
  • Lidt olivenolie
  • Lidt smør
  • 1 kg kartofler - skrællet vægt, i tern
Væde og krydderier
  • 3 dl fløde
  • 4 dl mælk
  • 4 tsk paprika
  • 1 tsk karry
  • 140 g tomatpure - svarende til en dåse
  • 2 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
Pynt
  • 1 bundt purløg - fintsnittet

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 grader over- og undervarme.
  2. Find et stort ildfast fad frem - eller en god bradepande. Jeg plejer at bruge et fad på ca. 30 gange 25 centimeter.
  3. Smør fadet med lidt olivenolie, og fordel pølser i skiver jævnt sammen med finthakkede løg.
  4. Fordel nogle mindre klatter smør over pølser og løg. Jeg plejer at bruge ca. 30 gram smør.
  5. Kom fadet i ovnen og giv det først 15 minutter.
  6. Imens skæres kartofler i mindre tern. Du behøver normalt ikke at skrælle kartoflerne. Kartoffelternene skal ikke være større end cirka en centimeter på hvert led, for så kan de nå at blive tilberedte tilstrækkeligt i ovnen.
  7. I en skål piskes fløde, mælk, paprika, karry, tomatpure, sukker, salt og peber sammen.
  8. Efter de 15 minutter tages fadet ud af ovnen.
  9. Fordel kartoflerne i fadet, og hæld fløde- og paprikasaucen over. Vend det rundt, så indholdet er ligeligt fordelt.
  10. Så skal der laves svensk pølseret i ovn, og nu skal pølseretten have cirka 45 minutter midt i ovnen ved 200 grader over- og undervarme.
  11. Du kan med fordel vende pølseretten rundt nogle gange undervejs, men ellers passer den sig selv.

Næringsindhold

Kalorier: 873kcalKulhydrater: 67gProtein: 26gFedt: 57gMættet fedt: 27gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 20gTransfedt: 0.2gKolesterol: 160mgNatrium: 1226mgKalium: 1826mgKostfibre: 8gSukker: 18gVitamin A: 1719IUVitamin C: 69mgCalcium: 246mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Svensk pølseret i ovn kan med fordel lige stå 5-10 minutter inden servering, da pølseretten altså er meget varm.

Pynt gerne retten med fintsnittet purløg, og servér eventuelt med en god salat med olie og eddike dressing. Eller en sund spidskålssalat med æble.

Se også mine populære opskrifter på:

Opskrift på nem og lækker pølseret med pasta i ovn

Pølsegryde - børnevenlig gryde med pølser og pasta

Svensk mørbrad med hasselback kartofler

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bent koch

    september 27, 2023 at 4:34 pm

    Halløj, vi er et par unge--------pensionister som synes at vi har prøvet alt udi hjemmelavet mad, men alligevel er kørt lidt trætte i valget af retter. Svensk pølseret lyder braa, så det skal prøves med en dessert af verdens bedste æblekage. Mums.😇

    Svar
  2. Gitte

    august 21, 2021 at 7:47 pm

    Jeg kan huske svensk pølseret fra min barndom og det smager bare mega godt,

    Svar
  3. Britta

    marts 13, 2021 at 6:14 am

    nej tak, svensk pølseret skal ikke i ovnen

    Svar
  4. Hanne

    marts 13, 2021 at 6:14 am

    Det bliver helt perfekt i ovnen 👍 jeg laver dog lidt om på rækkefølgen ( kartofler, løg og væde ind først 15 min ) og derefter pølserne 😉

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required