• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Svensk pølseret - nem opskrift med pølser, løg og kartofler

Svensk pølseret - nem opskrift med pølser, løg og kartofler

billede med svensk pølseret
4.7 fra 177 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
508
SHARES
FacebookMessenger508PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. maj 2025 - Udgivet:  1. maj 2025

Svensk pølseret med løg, pølser og kartofler er nem hverdagsmad, der smager super godt, når den er lavet korrekt. Og denne opskrift er den helt klassiske, og den smager præcist som den skal.

Og selvom pølseretten selvfølgelig får dig til at tro, at der er tale om en klassiker fra det svenske køkken, så dette altså ikke tilfældet. Som du kan læse længere nede.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer, og du får også en video med fremgangsmåden.

Oversigt
  • Svensk pølseret
  • Servering
  • Hvad er svensk pølseret?
  • Svensk kyllingeret
  • Piratens pølsegryde
  • Ejners pølsemix
  • Pølsegryde
  • Pølsemix i ovn
  • Bedste luksus mørbradgryde
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med svensk pølseret
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Svensk pølseret

4.69 fra 177 stemmer
Her får du min opskrift på svensk pølseret. En autentisk og populær ret med pølser, kartofler og løg, der er et hit i enhver børnefamilie.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 517
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 650 g kartofler
  • 1 løg
  • 4 wienerpølser
  • 2 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk tomatpasta
  • 3 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • purløg - hakket, til pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at koge kartofler møre i saltet vand. Lad dem trække i kogevandet nogle minutter, inden du hælder vandet fra. Skær kartoflerne ud i mindre og mundrette stykker.
    Skær de kogte kartofler i mindre stykker, og kom dem i pølseretten til sidst. Ellers koger de ud og bliver smattede, og det er ikke så lækkert. Foto: Guffeliguf.dk.
  2. Så skærer du løg i tern, sådan en mellemting mellem finthakket og grofthakket. Kom så en god sjat olie og lidt smør på en stor sauterpande (eller lav svensk pølseret i en stor gryde). Svits nu løg i et par minutter ved middel varme, så de bliver bløde og lækre, men uden at tage farve!
    Svits løg i lidt olie og smør, så de bliver blanke. Dte giver en god smag til den svenske pølseret. Foto: Guffeliguf.dk.
  3. Skær wienerpølser i skrå skiver, så de kan få noget stegeoverflade. Og svits så pølserne sammen med løget i yderligere tre minutter. Rør lidt i løg og pølsestykker undervejs, så det ikke brænder på.
    Køb nogle gode wienerpølser, og skår dem i skrå skiver. Så får de mere smag under bruningen på panden. Foto: Guffeliguf.dk.
  4. Skru en anelse længere ned for varmen, og tilsæt nu mælk sammen med fløde, tomatpasta og paprika. Kom også de kogte kartofler ved.
    Sådan skal løg og pølser til den svenske pølseret se ud efter bruning. Helt perfekte og med masser af smag. Foto: Guffeliguf.dk.
  5. Lad nu pølseretten simre i cirka 10 minutter. Smag den svenske pølseret til med salt og friskkværnet peber. Drys med hakket purløg.

Næringsindhold

Kalorier: 517kcalKulhydrater: 36gProtein: 19gFedt: 33gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 13gTransfedt: 0.2gKolesterol: 95mgNatrium: 641mgKalium: 1123mgKostfibre: 4gSukker: 7gVitamin A: 765IUVitamin C: 41mgCalcium: 115mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Svensk pølseret laves typisk med wienerpølser eller røde pølser, der skæres i mindre stykker. På den måde kan du også få brugt rester af pølser i køleskabet.

Pølseretten serveres straks som den er. Og den er altid et sikkert hit hos både børn og voksne.

Paprika kan i øvrigt udskiftes med karry, hvilket også giver en rigtig fin smag i retten. Du kan i øvrigt lave pølseretten i ovnen.

Hvad er svensk pølseret?

Umiddelbart skulle man tro, at den svenske pølseret er en del af det svenske køkken. Men sådan er det ikke. Man ved ikke præcist hvor navnet kommer fra, men der er mindst ét godt bud på det.

Og her skal vi faktisk finde forklaringen i Danmark. Navnet på pølseretten kommer nemlig muligvis fra danske skoleelever, der var på tur i Sverige.

Her fik de på sidstedagen rester i form af kartofler, pølser og løg som en gryderet, og dér opstod navnet muligvis. Men i virkeligheden er det altså mere en dansk pølseret end svensk.

Flere inspirerende opskrifter:

Svensk kyllingeret

5 fra 8 stemmer
Svensk kyllingeret er en lidt sundere variant af den populære pølseret, men her er pølserne udskiftet med kylling, og det smager altså godt.
Gå til opskrift
billede med svensk kyllingeret

Piratens pølsegryde

4.7 fra 95 stemmer
Her får du en god opskrift på piratens pølsegryde, der er en meget børnevenlig gryderet. Pølseretten er også billig og hurtig at lave.
Gå til opskrift
billederesultat for piratens pølsegryde

Ejners pølsemix

4.9 fra 30 stemmer
Her får du en god opskrift på Ejners pølsemix, der nemt laves i ovn. En lækker og børnevenlig ret med bla. pølser og kartofler.
Gå til opskrift
Ejners pølsemix opskrift

Pølsegryde

4.8 fra 147 stemmer
Her er en virkelig lækker pølsegryde, der er hurtig at lave, og den er meget børnevenlig. Alligevel er pølsegryden også god til voksne.
Gå til opskrift
Billed resultat for pølsegryde

Pølsemix i ovn

4.9 fra 51 stemmer
Pølsemix kan sagtens laves i ovn, og her er opskriften på den klassiske ret, der laves med kartofler, pølser og løg. Pølsemix krydres med paprika og karry.
Gå til opskrift
billede med pølsemix i ovn

Bedste luksus mørbradgryde

4.8 fra 523 stemmer
Mørbradgryde - en populær og velsmagende dansk klassiker med svinemørbrad, bacon og champignon. Nem at lave og perfekt til aftensmad.
Gå til opskrift
billede med mørbradgryde

FAQ

Hvem opfandt retten?

Man skulle måske tro, at svensk pølseret er en svensk opfindelse, men det er der ikke noget der tyder på. I stedet er retten måske opfundet af danske skoleelever, der lavede en reste-ret under en tur til Sverige.

Hvilke pølser er gode til retten?

Som sådan kan du anvende alle slags pølser. Men bedst er pølseretten med almindelige wiener- eller grillpølser.

Kan man bruge andre krydderier?

Typisk laves pølseretten med paprika, men prøv også med lidt karry. Det giver en forrygende smag.

Skal der eddike i?

Du kan sagtens komme lidt eddike i den svenske pølseret, hvilket giver pølseretten en lidt mere syrlig kant. Men ikke for meget, og kom så også gerne lidt sukker i for at give lidt modspil.

Hvad hedder svensk pølseret i Sverige?

Det pudsige er, at retten ikke findes i Sverige. Der findes en ret der hedder korv stroganoff, som er en pølseret, men den ligner ikke det vi i Danmark kalder svensk pølseret.

Hvor lang tid kan retten holde sig frisk?

Opbevarer pølseretten på køl, og her kan den holde sig i op til 2-3 dage. Du kan også fryse den ned.

Hvor mange kalorier er der i den?

I svensk pølseret til en person er der lige godt og vel 500 kalorier.

Er det sundt at spise pølser?

Nej, det kan man ikke sige. Pølser er lavet af forarbejdet kød, typisk svinekød, og det anbefales ikke at man spiser for meget af det. Samtidig indeholder pølser en del mættet fedt, salt og en hel del kalorier. Så spis pølser med måde.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. John Weyhe Christiansen

    februar 25, 2025 at 12:24 pm

    Tak for den gode opskrift til Svensk Pølseret den smager dejlig.
    Men historien om Svensk Pølseret skal nok findes et mindre appetitlig sted.
    Vikingbådene var et dansk rederi, som sejlede forlystelsessejlads på Øresund i årene 1953-1972. Toldfrit sprit, smørrebrød øl og snaps, Spritforbud i Sverige så det var vældigt populært med sådan en tur.
    En tur i Nyhavn, mere øl. Så lige en pølse ved pølsevognen før sejlturen hjem til Sverige.
    Der kunne godt være søgang, så der skulle "ofres" til de højere magter, deraf navnet Svensk Pølseret.

    Svar
  2. Ann Akselsen

    november 11, 2024 at 2:16 pm

    Lækker opskrift

    Svar
  3. Erna Pedersen

    oktober 09, 2024 at 5:44 pm

    Kæmpe godt. Serverede for mine gæster og de roste min pølseret

    Svar
  4. Heinz

    maj 31, 2024 at 8:26 am

    den er god

    Svar
  5. Steen Faurdal

    april 16, 2024 at 10:16 am

    som altid en super opskrift der er til at forstå

    Svar
  6. Nils Bielefeldt

    marts 09, 2024 at 7:52 pm

    Dejlig opskrift Holger, bruger den tit !
    af og til laver jeg også :
    Italiensk pøseret.....med pasta
    Indisk pølseret.......ris

    Svar
  7. Dorthe

    april 17, 2023 at 11:54 am

    Kan man skære kartoflerne i tern inden de koges, eller er det en dårlig idé?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 17, 2023 at 12:00 pm

      Hej Dorthe
      Det kan du sagtens, men pas på de ikke koger for meget ud 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Birgit Bock

    marts 19, 2023 at 8:55 am

    Meget begejstret for dine opskrifter. Har gjort den daglige madlavning mere interessant. Mad skal vi jo have! Men hvordan finder jeg de opskrifter, jeg har hjertemærket, netop for at kunne finde dem igen
    Mvh

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften
billede med boller
Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 23
Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
krebinetter med stuvet spidskål
Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler→ Se opskriften
billede med koldskål
Sådan laver du koldskål som mormor - nem opskrift→ Se opskriften
kartoffelsalat med grønne bønner
Kartoffelsalat med grønne bønner (opskrift med sennepsvinaigrette)→ Se opskriften
Billede med jordbær
Jordbær - fakta, sæson, opbevaring og opskrifter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required