Her får du min opskrift på svensk pølseret. En autentisk og populær ret med pølser, kartofler og løg, der er et hit i enhver børnefamilie.
Svensk pølseret med løg, pølser og kartofler er nem hverdagsmad, der smager super godt, når den er lavet korrekt. Og denne opskrift er den helt klassiske, og den smager præcist som den skal.
Og selvom pølseretten selvfølgelig får dig til at tro, at der er tale om en klassiker fra det svenske køkken, så dette altså ikke tilfældet. Som du kan læse længere nede.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer, og du får også en video med fremgangsmåden.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på svensk pølseret
Svensk pølseret
Ingredienser
- 650 g kartofler
- 1 løg
- 4 wienerpølser
- 2 dl mælk
- 1 dl fløde
- 2 spsk tomatpasta
- 3 tsk paprika
- salt og friskkværnet peber
- purløg - hakket, til pynt
Fremgangsmåde
- Start med at koge kartofler møre i saltet vand. Lad dem trække i kogevandet nogle minutter, inden du hælder vandet fra. Skær kartoflerne ud i mindre og mundrette stykker.
- Så skærer du løg i tern, sådan en mellemting mellem finthakket og grofthakket. Kom så en god sjat olie og lidt smør på en stor sauterpande (eller lav svensk pølseret i en stor gryde). Svits nu løg i et par minutter ved middel varme, så de bliver bløde og lækre, men uden at tage farve!
- Skær wienerpølser i skrå skiver, så de kan få noget stegeoverflade. Og svits så pølserne sammen med løget i yderligere tre minutter. Rør lidt i løg og pølsestykker undervejs, så det ikke brænder på.
- Skru en anelse længere ned for varmen, og tilsæt nu mælk sammen med fløde, tomatpasta og paprika. Kom også de kogte kartofler ved.
- Lad nu pølseretten simre i cirka 10 minutter. Smag den svenske pølseret til med salt og friskkværnet peber. Drys med hakket purløg.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Servering
Svensk pølseret laves typisk med wienerpølser eller røde pølser, der skæres i mindre stykker. På den måde kan du også få brugt rester af pølser i køleskabet.
Pølseretten serveres straks som den er. Og den er altid et sikkert hit hos både børn og voksne.
Paprika kan i øvrigt udskiftes med karry, hvilket også giver en rigtig fin smag i retten. Du kan i øvrigt lave pølseretten i ovnen.
Hvad er svensk pølseret?
Umiddelbart skulle man tro, at den svenske pølseret er en del af det svenske køkken. Men sådan er det ikke. Man ved ikke præcist hvor navnet kommer fra, men der er mindst ét godt bud på det.
Og her skal vi faktisk finde forklaringen i Danmark. Navnet på pølseretten kommer nemlig muligvis fra danske skoleelever, der var på tur i Sverige.
Her fik de på sidstedagen rester i form af kartofler, pølser og løg som en gryderet, og dér opstod navnet muligvis. Men i virkeligheden er det altså mere en dansk pølseret end svensk.
Typiske spørgsmål om svensk pølseret
Man skulle måske tro, at svensk pølseret er en svensk opfindelse, men det er der ikke noget der tyder på. I stedet er retten måske opfundet af danske skoleelever, der lavede en reste-ret under en tur til Sverige.
Som sådan kan du anvende alle slags pølser. Men bedst er pølseretten med almindelige wiener- eller grillpølser.
Typisk laves pølseretten med paprika, men prøv også med lidt karry. Det giver en forrygende smag.
Du kan sagtens komme lidt eddike i den svenske pølseret, hvilket giver pølseretten en lidt mere syrlig kant. Men ikke for meget, og kom så også gerne lidt sukker i for at give lidt modspil.
Det pudsige er, at retten ikke findes i Sverige. Der findes en ret der hedder korv stroganoff, som er en pølseret, men den ligner ikke det vi i Danmark kalder svensk pølseret.
Opbevarer pølseretten på køl, og her kan den holde sig i op til 2-3 dage. Du kan også fryse den ned.
I svensk pølseret til en person er der lige godt og vel 500 kalorier.
Nej, det kan man ikke sige. Pølser er lavet af forarbejdet kød, typisk svinekød, og det anbefales ikke at man spiser for meget af det. Samtidig indeholder pølser en del mættet fedt, salt og en hel del kalorier. Så spis pølser med måde.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
John Weyhe Christiansen
Tak for den gode opskrift til Svensk Pølseret den smager dejlig.
Men historien om Svensk Pølseret skal nok findes et mindre appetitlig sted.
Vikingbådene var et dansk rederi, som sejlede forlystelsessejlads på Øresund i årene 1953-1972. Toldfrit sprit, smørrebrød øl og snaps, Spritforbud i Sverige så det var vældigt populært med sådan en tur.
En tur i Nyhavn, mere øl. Så lige en pølse ved pølsevognen før sejlturen hjem til Sverige.
Der kunne godt være søgang, så der skulle "ofres" til de højere magter, deraf navnet Svensk Pølseret.
Ann Akselsen
Lækker opskrift
Erna Pedersen
Kæmpe godt. Serverede for mine gæster og de roste min pølseret
Heinz
den er god
Steen Faurdal
som altid en super opskrift der er til at forstå
Nils Bielefeldt
Dejlig opskrift Holger, bruger den tit !
af og til laver jeg også :
Italiensk pøseret.....med pasta
Indisk pølseret.......ris
Dorthe
Kan man skære kartoflerne i tern inden de koges, eller er det en dårlig idé?
Holger Rørby Madsen
Hej Dorthe
Det kan du sagtens, men pas på de ikke koger for meget ud 🙂
Alt det bedste
Holger
Birgit Bock
Meget begejstret for dine opskrifter. Har gjort den daglige madlavning mere interessant. Mad skal vi jo have! Men hvordan finder jeg de opskrifter, jeg har hjertemærket, netop for at kunne finde dem igen
Mvh