Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Svensk pølseret

Svensk pølseret (nem opskrift med pølser, løg og kartofler)

billede med svensk pølseret
4.7 fra 177 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
522
SHARES
FacebookMessenger522PinterestEmailSMS
Indhold
  • Svensk pølseret
  • Opskrift på svensk pølseret
  • Billeder
  • Servering
  • Hvad er svensk pølseret?
  • FAQ
  • Kommentarer

Svensk pølseret

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 177 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Opskrift på svensk pølseret, der er en autentisk og populær ret med pølser, kartofler og løg. Et sikkert hit i enhver børnefamilie.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 650 g kartofler
  • 1 løg
  • 4 wienerpølser
  • 2 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk tomatpasta
  • 3 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • purløg hakket, til pynt

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge kartofler møre i saltet vand. Lad dem trække i kogevandet nogle minutter, inden du hælder vandet fra. Skær kartoflerne ud i mindre og mundrette stykker.
  2. Så skærer du løg i tern, sådan en mellemting mellem finthakket og grofthakket. Kom så en god sjat olie og lidt smør på en stor sauterpande (eller lav svensk pølseret i en stor gryde). Svits nu løg i et par minutter ved middel varme, så de bliver bløde og lækre, men uden at tage farve!
  3. Skær wienerpølser i skrå skiver, så de kan få noget stegeoverflade. Og svits så pølserne sammen med løget i yderligere tre minutter. Rør lidt i løg og pølsestykker undervejs, så det ikke brænder på.
  4. Skru en anelse længere ned for varmen, og tilsæt nu mælk sammen med fløde, tomatpasta og paprika. Kom også de kogte kartofler ved.
  5. Lad nu pølseretten simre i cirka 10 minutter. Smag den svenske pølseret til med salt og friskkværnet peber. Drys med hakket purløg.

Næringsindhold

Kalorier517kcalKulhydrater36gProtein19gFedt33gMættet fedt14gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt13gTransfedt0.2gKolesterol95mgNatrium641mgKalium1123mgKostfibre4gSukker7gVitamin A765IUVitamin C41mgCalcium115mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på svensk pølseret

Svensk pølseret med løg, pølser og kartofler er nem hverdagsmad, der smager super godt, når den er lavet korrekt. Og denne opskrift er den helt klassiske, og den smager præcist som den skal.

Og selvom pølseretten selvfølgelig får dig til at tro, at der er tale om en klassiker fra det svenske køkken, så dette altså ikke tilfældet. Som du kan læse længere nede.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer, og du får også en video med fremgangsmåden.

Billeder

Her er nogle billeder af fremgangsmåden til pølseretten:

Skær de kogte kartofler i mindre stykker, og kom dem i pølseretten til sidst. Ellers koger de ud og bliver smattede, og det er ikke så lækkert. Foto: Guffeliguf.dk.
Svits løg i lidt olie og smør, så de bliver blanke. Dte giver en god smag til den svenske pølseret. Foto: Guffeliguf.dk.
Køb nogle gode wienerpølser, og skår dem i skrå skiver. Så får de mere smag under bruningen på panden. Foto: Guffeliguf.dk.
Sådan skal løg og pølser til den svenske pølseret se ud efter bruning. Helt perfekte og med masser af smag. Foto: Guffeliguf.dk.

Servering

Svensk pølseret laves typisk med wienerpølser eller røde pølser, der skæres i mindre stykker. På den måde kan du også få brugt rester af pølser i køleskabet.

Pølseretten serveres straks som den er. Og den er altid et sikkert hit hos både børn og voksne.

Paprika kan i øvrigt udskiftes med karry, hvilket også giver en rigtig fin smag i retten. Du kan i øvrigt også lave den svenske pølseret i ovnen.

Se flere opskrifter:

  • Svensk kyllingeret
  • Piratens pølsegryde (nem og børnevenlig gryderet)
  • Ejners pølsemix (med pølser og kartofler i ovn)

Hvad er svensk pølseret?

Umiddelbart skulle man tro, at den svenske pølseret er en del af det svenske køkken. Men sådan er det ikke. Man ved ikke præcist hvor navnet kommer fra, men der er mindst ét godt bud på det.

Og her skal vi faktisk finde forklaringen i Danmark. Navnet på pølseretten kommer nemlig muligvis fra danske skoleelever, der var på tur i Sverige.

Her fik de på sidstedagen rester i form af kartofler, pølser og løg som en gryderet, og dér opstod navnet muligvis. Men i virkeligheden er det altså mere en dansk pølseret end svensk.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Pølsegryde (børnevenlig gryde med pølser og pasta)
  • Pølsemix i ovn med pølser, kartofler og løg
  • Mørbradgryde med bacon (klassisk opskrift med svinemørbrad)

FAQ

Hvem opfandt retten?

Man skulle måske tro, at svensk pølseret er en svensk opfindelse, men det er der ikke noget der tyder på. I stedet er retten måske opfundet af danske skoleelever, der lavede en reste-ret under en tur til Sverige.

Hvilke pølser er gode til retten?

Som sådan kan du anvende alle slags pølser. Men bedst er pølseretten med almindelige wiener- eller grillpølser.

Kan man bruge andre krydderier?

Typisk laves pølseretten med paprika, men prøv også med lidt karry. Det giver en forrygende smag.

Skal der eddike i?

Du kan sagtens komme lidt eddike i den svenske pølseret, hvilket giver pølseretten en lidt mere syrlig kant. Men ikke for meget, og kom så også gerne lidt sukker i for at give lidt modspil.

Hvad hedder svensk pølseret i Sverige?

Det pudsige er, at retten ikke findes i Sverige. Der findes en ret der hedder korv stroganoff, som er en pølseret, men den ligner ikke det vi i Danmark kalder svensk pølseret.

Hvor lang tid kan retten holde sig frisk?

Opbevarer pølseretten på køl, og her kan den holde sig i op til 2-3 dage. Du kan også fryse den ned.

Hvor mange kalorier er der i svensk pølseret?

I svensk pølseret til en person er der lige godt og vel 500 kalorier.

Er det sundt at spise pølser?

Nej, det kan man ikke sige. Pølser er lavet af forarbejdet kød, typisk svinekød, og det anbefales ikke at man spiser for meget af det. Samtidig indeholder pølser en del mættet fedt, salt og en hel del kalorier. Så spis pølser med måde.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. John Kramer skriver

    oktober 13, 2025 at 2:15 pm

    Det lyder lækkert kan du sende mig op skrift på svensk pølse retVh JohnKramer

    Svar
  2. John Weyhe Christiansen skriver

    februar 25, 2025 at 12:24 pm

    Tak for den gode opskrift til Svensk Pølseret den smager dejlig.
    Men historien om Svensk Pølseret skal nok findes et mindre appetitlig sted.
    Vikingbådene var et dansk rederi, som sejlede forlystelsessejlads på Øresund i årene 1953-1972. Toldfrit sprit, smørrebrød øl og snaps, Spritforbud i Sverige så det var vældigt populært med sådan en tur.
    En tur i Nyhavn, mere øl. Så lige en pølse ved pølsevognen før sejlturen hjem til Sverige.
    Der kunne godt være søgang, så der skulle "ofres" til de højere magter, deraf navnet Svensk Pølseret.

    Svar
  3. Ann Akselsen skriver

    november 11, 2024 at 2:16 pm

    Lækker opskrift

    Svar
  4. Erna Pedersen skriver

    oktober 09, 2024 at 5:44 pm

    Kæmpe godt. Serverede for mine gæster og de roste min pølseret

    Svar
  5. Heinz skriver

    maj 31, 2024 at 8:26 am

    den er god

    Svar
  6. Steen Faurdal skriver

    april 16, 2024 at 10:16 am

    som altid en super opskrift der er til at forstå

    Svar
  7. Nils Bielefeldt skriver

    marts 09, 2024 at 7:52 pm

    Dejlig opskrift Holger, bruger den tit !
    af og til laver jeg også :
    Italiensk pøseret.....med pasta
    Indisk pølseret.......ris

    Svar
  8. Dorthe skriver

    april 17, 2023 at 11:54 am

    Kan man skære kartoflerne i tern inden de koges, eller er det en dårlig idé?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 17, 2023 at 12:00 pm

      Hej Dorthe
      Det kan du sagtens, men pas på de ikke koger for meget ud 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Birgit Bock skriver

    marts 19, 2023 at 8:55 am

    Meget begejstret for dine opskrifter. Har gjort den daglige madlavning mere interessant. Mad skal vi jo have! Men hvordan finder jeg de opskrifter, jeg har hjertemærket, netop for at kunne finde dem igen
    Mvh

    Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required