Svensk kyllingeret er en lidt sundere variant af den populære pølseret, men her er pølserne udskiftet med kylling, og det smager altså godt.
Svensk kyllingeret er en lækker ret til aftensmad på travle dage til børnefamilien, der vil have lidt god mad.
Inspirationen stammer selvfølgelig fra den klassiske svenske pølseret, men denne opskrift er uden pølser og fløde.
Det gør det til en skøn middagsret, som hele familien kan lide, og som kan laves på cirka en halv time.
Opskriften er beregnet til fire personer, men mængden af de enkelte ingredienser kan varieres efter ønske.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på svensk kyllingeret
Svensk kyllingeret
Ingredienser
- 500 g kartofler - i mundrette stykker
- 500 g kyllingebryst - i mindre stykker
- 2 løg - finthakket
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk tomatpasta
- 3 spsk tomatketchup
- 3 tsk paprika
- 3 dl mælk
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kartofler skæres i mindre og mundrette stykker, der kommes i en gryde. Er kartoflerne fine behøver du ikke skrælle dem.
- Hæld vand ved til kartoflerne er dækket, kom lidt salt i og kog dem næsten møre under låg.. Det tager ca. 8-10 minutter. Hæld vandet fra.
- Imens skæres kyllingebrystkødet i mindre tern, der steges i lidt olie på en meget varm pande. Steges ca. 4-5 minutter, så kødet er næsten gennemstegt.
- Tilsæt hakket løg og svits det et lille minuts tid, hvorefter kartoflerne kommes ved. Vendes rundt.
- Hæld så hakkede tomater i gryden sammen med tomatpasta, lidt ketchup og paprika.
- Tilsæt mælk til en passende konsistens, og det plejer at passe med ca. 3 deciliter mælk.
- Lad det koge op, skru ned for varmen, og nu skal en svensk kyllingeret lige simre 5 minutter. Smages til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så er der svensk kyllingeret til hele familien, og den drysses med lidt snittet purløg ved servering.
Tilbehør kan blot være en lækker råkostsalat med spidskål.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: