• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød

Sunde boller med røde linser og hørfrø

Sunde boller med røde linser
Hvis du ikke spiser kød eller fisk, har du brug for proteiner fra andre kilder. Her er disse boller en god løsning, da de indeholder linser og hørfrø. Foto: Rakel Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. marts 2025 - Udgivet:  30. august 2021

Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sunde boller med røde linser og hørfrø er virkelig lækre og nemme at lave. De skal hverken æltes eller dobbelthæve, så du kan lave dem i en fart.
  2. Opskrift på sunde boller med røde linser og hørfrø
  3. Sunde boller med røde linser og hørfrø
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tip
4.8 fra 13 stemmer
Gå til opskrift

Sunde boller med røde linser og hørfrø er virkelig lækre og nemme at lave. De skal hverken æltes eller dobbelthæve, så du kan lave dem i en fart.

Sunde boller med røde linser og hørfrø er en virkelig nem og lækker måde at få proteiner uden overhovedet at ligge mærke til det.

Man kan faktisk slet ikke smage linserne i dejen, de tilføjer bare næring, og er gode boller for vegetarer, som har brug for ekstra proteiner.

Dermed mætter de faktisk også mere end traditionelle brød. Det er en stor bonus for mig.

Du kan vælge at koldhæve dejen natten over, tilføj dog kun det halve af tørgæren.

Opskrift på sunde boller med røde linser og hørfrø

Sunde boller med røde linser

Sunde boller med røde linser og hørfrø

Sunde boller med røde linser og hørfrø er lækre og nemme at lave. De skal hverken æltes eller dobbelthæve, så du kan lave dem i en fart.
Bedømmelse
4.8 fra 13 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 9 boller
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Rakel Seneca

Ingredienser

  • 0,5 dl røde linser
  • 2,5 dl vand - lunkent
  • 11 g tørgær
  • 0,5 tsk sukker
  • 30 g havregryn
  • 30 g hørfrø
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 250 g hvedemel

Fremgangsmåde

  • Start med komme de røde linser i en gryde og skyl dem. Dæk dem nu med vand og sæt dem over kog. Lad dem simre i cirka 10 minutter. De er færdige, når de er en anelse bløde, men stadig har en smule bid.
  • Si nu vandet fra og lad linserne køle ned. I mens tager du en stor skål og tilføjer det lunkne vand. Tilføj derefter tørgær til vandet.
  • Tilføj sukker, havregryn, olivenolie og hørfrø. Bland det godt sammen. Tilføj de røde linser og salt. Bland det sammen.
  • Tilføj nu hvedemelet langsomt i mens du rører rundt i dejen. Dejen skal ende med at være fast, men rimelig klistret. Ligesom en tør havregrød. Dæk nu dejen til med viskestykke og lad den hæve i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 220 grader almindelig ovn og tag en bageplade og beklæd den med bagepapir. Fordel nu dejen til ni boller ved hjælp af en spiseske.
  • Bag dem nu i cirka 20 minutter, eller til de har en sprød skorpe.
  • Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt ned. Så er de klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
142
% Daglig værdi*
Fedt
 
2
g
3
%
Mættet fedt
 
0.3
g
2
%
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Natrium
 
261
mg
11
%
Kalium
 
97
mg
3
%
Kulhydrater
 
26
g
9
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
0.4
g
0
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
2
IU
0
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
Calcium
 
9
mg
1
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan bruge andre slags linser end de rød, dog foretrækker jeg de røde, da de er hurtigst til at koge.

Hvis du vil have, at opskriften skal være endnu hurtigere at lave, så kan du også bruge linser fra dåse.

Dog skal du være opmærksom på, at tørre linser fylder mindre end kogte, så en halv deciliter tørrede linser svarer cirka til en deciliter kogte.

Se også vores andre opskrifter på boller: Nemme surdejsboller med sprød skorpe eller koldhævede boller med juicepulp og valnødder.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Charlotte storm-Aagaard

    september 17, 2022 at 5:48 am

    Hej

    Hvis man bruger almindeligt gær, hvor meget skal så bruges?

    Svar
  2. Cecilie

    september 22, 2021 at 7:19 pm

    Hvis man overvejer at kaste sig ud i de her boller så gør det!! De er så gode og slet ikke tørre tværtimod er de svampet og bløde.
    Tak for opskriften, det er klart min nye favorit 🤗

    Svar
    • Rakel Seneca

      september 25, 2021 at 9:53 am

      Hej Cecilie
      Det er jeg super glad for at høre.
      Jeg er også selv stor fan af opskriften og bager den så ofte jeg kan komme til det.
      Venlig hilsen
      Rakel

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required