Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Stuvet spinat

Stuvet spinat (nem opskrift på stuvning med frossen spinat)

stuvet spinat
4.7 fra 45 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
129
DELINGER
Facebook129PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Stuvet spinat
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på stuvet spinat
  • Tips
  • Flødestuvet spinat
  • Kommentarer

Stuvet spinat

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 45 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Her er min opskrift på stuvet spinat, som jeg plejer at lave med frossen spinat. Spinatstuvning er god som tilbehør til mange middagsretter.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 800 g spinat (fra frost, optøet)
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel (med top)
  • 2,5 dl mælk (eller lidt mere)
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Den frosne spinat tøs helt op. Eventuelt i mikroovn. Gør det i to omgange, hvor hver portion skal have ca. 5 minutter ved 600W. Pres væden ud af spinaten.
  2. Stuvning: Smelt et par spiseskefuld smør i en gryde, og lad det bruse af. Pisk derefter en stor spiseskefuld hvedemel i til en opbagning.
  3. Derefter piskes ca. 2,5 deciliter mælk gradvist ind i opbagningen. Du kan altid tilsætte lidt mere mælk senere.
  4. Kom også sukker, salt og friskkværnet peber i, og lad den hvide sovs koge nogle minutter, så smagen af mel forsvinder.
  5. Derefter vendes spinat i sovsen, og din spinatstuvning varmes nu igennem.
  6. Stuvet spinat smages til igen, og der kan også tilsættes lidt mere mælk, men pas på stuvningen ikke bliver for tynd.

Næringsindhold

Kalorier144kcalKulhydrater13gProtein8gFedt8gMættet fedt5gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.2gKolesterol23mgNatrium227mgKalium1213mgKostfibre4gSukker5gVitamin A19030IUVitamin C56mgCalcium277mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Kom med din mening

Opskrift på stuvet spinat

Stuvet spinat er sundt tilbehør med masser af vitaminer, og det smager altså bare godt.

Spinaten er fremragende som tilbehør til blandt andet frikadeller og hamburgerryg, men også til andre retter med kød.

Her er spinatstuvningen lavet med frossen spinat, hvor jeg plejer at bruge to poser. Hvilket svarer til 800 gram. Men mængden afhænger selvfølgelig af, hvad du ellers serverer som tilbehør til maden.

Du kan også lave stuvet spinat med frisk spinat, men husk så at skylle bladene grundigt. Og det er altså nemmere med frossen spinat, der blot tøs op.

Opskriften er til fire personer, og i min video kan du se fremgangsmåde.

Se også disse opskrifter:

  • Laks med stuvet spinat
  • Hamburgerryg med stuvet spinat
  • Opskrift på nem spinatlasagne

Tips

Stuvet spinat anrettes i en skål, og serveres straks.

Den passer som sagt perfekt til rigtig mange retter, og så er spinat jo sund.

Flødestuvet spinat

Her har jeg lavet spinatstuvningen med en opbagt sovs med mælk, men du kan også bruge fløde.

Du kan enten også her lave en opbagning med fløde i stedet for mælk, eller blot koge fløden op først, og lad den creme en smule ind, inden du kommer spinaten ind.

Men uden opbagningen bliver din stuvede spinat lidt tyndere i konsistensen. Vær opmærksom på det.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne-Mette Thrige Nielsen skriver

    juli 05, 2024 at 5:00 pm

    Sikker hver gang. Du er en stor hjælp 🌹

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required