• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Stuvet spinat - nem opskrift med frossen spinat

Stuvet spinat - nem opskrift med frossen spinat

stuvet spinat
4.7 fra 45 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
129
SHARES
FacebookMessenger129PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  14. september 2024 - Udgivet:  23. februar 2022

Stuvet spinat er sundt tilbehør med masser af vitaminer, og det smager altså bare godt.

Spinaten er fremragende som tilbehør til blandt andet frikadeller og hamburgerryg, men også til andre retter med kød.

Her er spinatstuvningen lavet med frossen spinat, hvor jeg plejer at bruge to poser. Hvilket svarer til 800 gram. Men mængden afhænger selvfølgelig af, hvad du ellers serverer som tilbehør til maden.

Du kan også lave stuvet spinat med frisk spinat, men husk så at skylle bladene grundigt. Og det er altså nemmere med frossen spinat, der blot tøs op.

Opskriften er til fire personer, og i min video kan du se fremgangsmåde.

Se også disse opskrifter:

  • Laks med stuvet spinat
  • Hamburgerryg med stuvet spinat
  • Opskrift på nem spinatlasagne

Opskrift

stuvet spinat
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Stuvet spinat

4.67 fra 45 stemmer
Her er min opskrift på stuvet spinat, som jeg plejer at lave med frossen spinat. Spinatstuvning er god som tilbehør til mange middagsretter.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 144
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g spinat - fra frost, optøet
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel - med top
  • 2,5 dl mælk - eller lidt mere
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Den frosne spinat tøs helt op. Eventuelt i mikroovn. Gør det i to omgange, hvor hver portion skal have ca. 5 minutter ved 600W. Pres væden ud af spinaten.
  2. Stuvning: Smelt et par spiseskefuld smør i en gryde, og lad det bruse af. Pisk derefter en stor spiseskefuld hvedemel i til en opbagning.
  3. Derefter piskes ca. 2,5 deciliter mælk gradvist ind i opbagningen. Du kan altid tilsætte lidt mere mælk senere.
  4. Kom også sukker, salt og friskkværnet peber i, og lad den hvide sovs koge nogle minutter, så smagen af mel forsvinder.
  5. Derefter vendes spinat i sovsen, og din spinatstuvning varmes nu igennem.
  6. Stuvet spinat smages til igen, og der kan også tilsættes lidt mere mælk, men pas på stuvningen ikke bliver for tynd.

Næringsindhold

Kalorier: 144kcalKulhydrater: 13gProtein: 8gFedt: 8gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 23mgNatrium: 227mgKalium: 1213mgKostfibre: 4gSukker: 5gVitamin A: 19030IUVitamin C: 56mgCalcium: 277mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Stuvet spinat anrettes i en skål, og serveres straks.

Den passer som sagt perfekt til rigtig mange retter, og så er spinat jo sund.

Flødestuvet spinat

Her har jeg lavet spinatstuvningen med en opbagt sovs med mælk, men du kan også bruge fløde.

Du kan enten også her lave en opbagning med fløde i stedet for mælk, eller blot koge fløden op først, og lad den creme en smule ind, inden du kommer spinaten ind.

Men uden opbagningen bliver din stuvede spinat lidt tyndere i konsistensen. Vær opmærksom på det.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne-Mette Thrige Nielsen

    juli 05, 2024 at 5:00 pm

    Sikker hver gang. Du er en stor hjælp 🌹

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required