• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Tilbehør › Stuvet spinat - nem opskrift med frossen spinat

Stuvet spinat - nem opskrift med frossen spinat

stuvet spinat
4.7 fra 45 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
129
SHARES
FacebookMessenger129PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 14. september 2024 - Udgivet: 23. februar 2022

Stuvet spinat er sundt tilbehør med masser af vitaminer, og det smager altså bare godt.

Spinaten er fremragende som tilbehør til blandt andet frikadeller og hamburgerryg, men også til andre retter med kød.

Her er spinatstuvningen lavet med frossen spinat, hvor jeg plejer at bruge to poser. Hvilket svarer til 800 gram. Men mængden afhænger selvfølgelig af, hvad du ellers serverer som tilbehør til maden.

Du kan også lave stuvet spinat med frisk spinat, men husk så at skylle bladene grundigt. Og det er altså nemmere med frossen spinat, der blot tøs op.

Opskriften er til fire personer, og i min video kan du se fremgangsmåde.

Se også disse opskrifter:

  • Laks med stuvet spinat
  • Hamburgerryg med stuvet spinat
  • Opskrift på nem spinatlasagne

Opskrift

stuvet spinat
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Stuvet spinat

4.67 fra 45 stemmer
Her er min opskrift på stuvet spinat, som jeg plejer at lave med frossen spinat. Spinatstuvning er god som tilbehør til mange middagsretter.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 144
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 800 g spinat - fra frost, optøet
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel - med top
  • 2,5 dl mælk - eller lidt mere
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Den frosne spinat tøs helt op. Eventuelt i mikroovn. Gør det i to omgange, hvor hver portion skal have ca. 5 minutter ved 600W. Pres væden ud af spinaten.
  2. Stuvning: Smelt et par spiseskefuld smør i en gryde, og lad det bruse af. Pisk derefter en stor spiseskefuld hvedemel i til en opbagning.
  3. Derefter piskes ca. 2,5 deciliter mælk gradvist ind i opbagningen. Du kan altid tilsætte lidt mere mælk senere.
  4. Kom også sukker, salt og friskkværnet peber i, og lad den hvide sovs koge nogle minutter, så smagen af mel forsvinder.
  5. Derefter vendes spinat i sovsen, og din spinatstuvning varmes nu igennem.
  6. Stuvet spinat smages til igen, og der kan også tilsættes lidt mere mælk, men pas på stuvningen ikke bliver for tynd.

Næringsindhold

Kalorier: 144kcalKulhydrater: 13gProtein: 8gFedt: 8gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 23mgNatrium: 227mgKalium: 1213mgKostfibre: 4gSukker: 5gVitamin A: 19030IUVitamin C: 56mgCalcium: 277mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Stuvet spinat anrettes i en skål, og serveres straks.

Den passer som sagt perfekt til rigtig mange retter, og så er spinat jo sund.

Flødestuvet spinat

Her har jeg lavet spinatstuvningen med en opbagt sovs med mælk, men du kan også bruge fløde.

Du kan enten også her lave en opbagning med fløde i stedet for mælk, eller blot koge fløden op først, og lad den creme en smule ind, inden du kommer spinaten ind.

Men uden opbagningen bliver din stuvede spinat lidt tyndere i konsistensen. Vær opmærksom på det.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne-Mette Thrige Nielsen

    juli 05, 2024 at 5:00 pm

    Sikker hver gang. Du er en stor hjælp 🌹

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)
  • Billede af squashfritter.
    Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash
  • Billede af små hasselback kartofler med rasp.
    Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp
  • Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
    Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required