Her er min opskrift på stuvet spinat, som jeg plejer at lave med frossen spinat. Spinatstuvning er god som tilbehør til mange middagsretter.
Stuvet spinat er sundt tilbehør med masser af vitaminer, og det smager altså bare godt.
Spinaten er fremragende som tilbehør til blandt andet frikadeller og hamburgerryg, men også til andre retter med kød.
Her er spinatstuvningen lavet med frossen spinat, hvor jeg plejer at bruge to poser. Hvilket svarer til 800 gram. Men mængden afhænger selvfølgelig af, hvad du ellers serverer som tilbehør til maden.
Du kan også lave stuvet spinat med frisk spinat, men husk så at skylle bladene grundigt. Og det er altså nemmere med frossen spinat, der blot tøs op.
Opskriften er til fire personer, og i min video kan du se fremgangsmåde.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på stuvet spinat
Stuvet spinat
Ingredienser
- 800 g spinat - fra frost, optøet
- 2 spsk smør
- 1 spsk hvedemel - med top
- 2,5 dl mælk - eller lidt mere
- 1 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Den frosne spinat tøs helt op. Eventuelt i mikroovn. Gør det i to omgange, hvor hver portion skal have ca. 5 minutter ved 600W. Pres væden ud af spinaten.
- Stuvning: Smelt et par spiseskefuld smør i en gryde, og lad det bruse af. Pisk derefter en stor spiseskefuld hvedemel i til en opbagning.
- Derefter piskes ca. 2,5 deciliter mælk gradvist ind i opbagningen. Du kan altid tilsætte lidt mere mælk senere.
- Kom også sukker, salt og friskkværnet peber i, og lad den hvide sovs koge nogle minutter, så smagen af mel forsvinder.
- Derefter vendes spinat i sovsen, og din spinatstuvning varmes nu igennem.
- Stuvet spinat smages til igen, og der kan også tilsættes lidt mere mælk, men pas på stuvningen ikke bliver for tynd.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Stuvet spinat anrettes i en skål, og serveres straks.
Den passer som sagt perfekt til rigtig mange retter, og så er spinat jo sund.
Flødestuvet spinat
Her har jeg lavet spinatstuvningen med en opbagt sovs med mælk, men du kan også bruge fløde.
Du kan enten også her lave en opbagning med fløde i stedet for mælk, eller blot koge fløden op først, og lad den creme en smule ind, inden du kommer spinaten ind.
Men uden opbagningen bliver din stuvede spinat lidt tyndere i konsistensen. Vær opmærksom på det.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anne-Mette Thrige Nielsen
Sikker hver gang. Du er en stor hjælp 🌹