Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål (nem og klassisk opskrift)

Billede af stuvet hvidkål.
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
48
SHARES
FacebookMessenger48PinterestEmailSMS
Indhold
  • Stuvet hvidkål - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på stuvet hvidkål
  • Tips
  • Kommentarer

Stuvet hvidkål - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her er den bedste opskrift på stuvet hvidkål, hvor hvidkål vendes i en hvid sovs. Den stuvede hvidkål er god som tilbehør til frikadeller.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 800 g hvidkål fintsnittet
  • vand plus salt til kogning
  • 4 spsk smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 5 dl vand fra kogning af hvidkål
  • 2 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • muskatnød nogle riv

Fremgangsmåde

  1. Start med at fjerne de yderste blade på din hvidkål. Snit så kålen fint - 800 gram snittet kål passer nogenlunde hvis det er et lille hvidkål. Skær stokken fra - den gider vi ikke at spise.
  2. Kom kålen i en stor gryde, og dæk den med vand. Kom lidt salt i vandet - men ikke for meget, da vi skal bruge kogevandet til stuvningen og den hvide sovs. Og den skal ikke være for saltet.
  3. Kog så hvidkålen under låg i cirka otte minutter - den skal være mør, men ikke udkogt.
  4. Tag kålen af, hæld den i en sigte eller dørslag, men gem en halv liter af kogevandet. Nu skal vi til at lave sovs til stuvet hvidkål.
  5. Kom smør i gryden, og lad det bruse af. Tilsæt så hvedemel, og pisk det rundt indtil det har en let gylden farve.
  6. Hæld så gradvist kålvandet i under omrøring, og tilsæt efterfølgende også mælken gradvist. Husk hele tiden at røre rundt, så du får en glat og fin sovs uden klumper.
  7. Skru lidt for varmen, og lad det koge igennem i fem minutter. Det er vigtigt for, at fjerne smagen af mel i sovsen. Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt reven muskatnød.
  8. Kom så hvidkål tilbage i gryden, og rør det forsigtigt rundt. Smag eventuelt til igen.
  9. Lad gryden med stuvet hvidkål stå og trække nogle minutter, og så er den klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier208kcalKulhydrater20gProtein5gFedt13gMættet fedt8gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.5gKolesterol36mgNatrium151mgKalium426mgKostfibre5gSukker9gVitamin A627IUVitamin C73mgCalcium150mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på stuvet hvidkål

Jeg har her brugt 800 gram hvidkål til denne portion stuvet hvidkål. Men hvor meget du skal bruge afhænger selvfølgelig af hvad du ellers serverer til dit kød.

Har du også kartofler på bordet kan du måske nøjes med en lidt mindre portion.

Får du ikke spist op, er stuvningen fremragende til frokost dagen efter. Varm den eventuelt op sammen med lidt mere mælk. Læs gerne mere om hvidkål her.

Opskriften er beregnet til fire personer, og den kan laves med eller uden fløde. I grundopskriften er det med en opbagt sovs, men du kan også blot stuve hvidkålen i fløde, hvor du skal bruge 4-5 deciliter fløde.

Se også mine opskrifter på:

  • Brunkål
  • Stuvet spidskål
  • Hvidkålssuppe
  • Hvidkålsgryde

Tips

Stuvet hvidkål passer perfekt til min opskrift på gammeldags frikadeller. Eller til stegt medister og mange andre retter.

Hvidkål opbevarer du i øvrigt bedst i køleskabet, og her kan det holde sig i op mod tre uger. Det er jo rart.

Og man kan spise kålen som i denne stuvede ret, men også rå i salater, sauteret, kogt, dampet, grillet - kort sagt, kan hvidkål bruges på alle måder.

Hvidkål indeholder i øvrigt en del kostfibre, B- og C-vitaminer. Så spis bare løs af denne vidunderlige kål.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Frederik Bloch Rasmussen skriver

    november 14, 2024 at 12:19 pm

    4 spiseskefulde hvedemel?? Det er da alt alt for meget, mener du/i teskefulde?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 14, 2024 at 2:08 pm

      Hej Frederik
      Lad være med at give dem for meget top - så passer det fint 🙂
      Og ellers bruger du bare lidt mindre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Jørn kristensen skriver

    oktober 09, 2023 at 11:52 am

    I stedet for, at skrive spiseskefulde, kunne du så ikke angive mængden i gram.?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required