• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Stuvet hvidkål - nem og klassisk opskrift

Stuvet hvidkål - nem og klassisk opskrift

stuvet hvidkål
4.3 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
45
SHARES
FacebookMessenger45PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  30. november 2024 - Udgivet:  27. marts 2023

Indhold

  1. Her er den bedste opskrift på stuvet hvidkål, hvor hvidkål vendes i en hvid sovs. Den stuvede hvidkål er god som tilbehør til frikadeller.
  2. Opskrift på stuvet hvidkål
  3. Stuvet hvidkål - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips

Her er den bedste opskrift på stuvet hvidkål, hvor hvidkål vendes i en hvid sovs. Den stuvede hvidkål er god som tilbehør til frikadeller.

Jeg har her brugt 800 gram hvidkål til denne portion stuvet hvidkål. Men hvor meget du skal bruge afhænger selvfølgelig af hvad du ellers serverer til dit kød.

Har du også kartofler på bordet kan du måske nøjes med en lidt mindre portion.

Får du ikke spist op, er stuvningen fremragende til frokost dagen efter. Varm den eventuelt op sammen med lidt mere mælk.

Opskriften er beregnet til fire personer, og den kan laves med eller uden fløde. I grundopskriften er det med en opbagt sovs, men du kan også blot stuve hvidkålen i fløde, hvor du skal bruge 4-5 deciliter fløde.

Se også mine opskrifter på:

  • Brunkål
  • Stuvet spidskål
  • Hvidkålssuppe
  • Hvidkålsgryde

Opskrift på stuvet hvidkål

stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål - nem opskrift

Bedømmelse
4.3 fra 4 stemmer

Tryk på stjerner for at bedømme

Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 800 g hvidkål - fintsnittet
  • vand - plus salt til kogning
  • 4 spsk smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 5 dl vand - fra kogning af hvidkål
  • 2 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • muskatnød - nogle riv

Fremgangsmåde

  • Start med at fjerne de yderste blade på din hvidkål. Snit så kålen fint - 800 gram snittet kål passer nogenlunde hvis det er et lille hvidkål. Skær stokken fra - den gider vi ikke at spise.
  • Kom kålen i en stor gryde, og dæk den med vand. Kom lidt salt i vandet - men ikke for meget, da vi skal bruge kogevandet til stuvningen og den hvide sovs. Og den skal ikke være for saltet.
  • Kog så hvidkålen under låg i cirka otte minutter - den skal være mør, men ikke udkogt.
  • Tag kålen af, hæld den i en sigte eller dørslag, men gem en halv liter af kogevandet. Nu skal vi til at lave sovs til stuvet hvidkål.
  • Kom smør i gryden, og lad det bruse af. Tilsæt så hvedemel, og pisk det rundt indtil det har en let gylden farve.
  • Hæld så gradvist kålvandet i under omrøring, og tilsæt efterfølgende også mælken gradvist. Husk hele tiden at røre rundt, så du får en glat og fin sovs uden klumper.
  • Skru lidt for varmen, og lad det koge igennem i fem minutter. Det er vigtigt for, at fjerne smagen af mel i sovsen. Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt reven muskatnød.
  • Kom så hvidkål tilbage i gryden, og rør det forsigtigt rundt. Smag eventuelt til igen.
  • Lad gryden med stuvet hvidkål stå og trække nogle minutter, og så er den klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
208
% Daglig værdi*
Fedt
 
13
g
20
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.5
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
36
mg
12
%
Natrium
 
151
mg
7
%
Kalium
 
426
mg
12
%
Kulhydrater
 
20
g
7
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
627
IU
13
%
Vitamin C
 
73
mg
88
%
Calcium
 
150
mg
15
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Stuvet hvidkål passer perfekt til min opskrift på gammeldags frikadeller. Eller til stegt medister og mange andre retter.

Hvidkål opbevarer du i øvrigt bedst i køleskabet, og her kan det holde sig i op mod tre uger. Det er jo rart.

Og man kan spise kålen som i denne stuvede ret, men også rå i salater, sauteret, kogt, dampet, grillet - kort sagt, kan hvidkål bruges på alle måder.

Hvidkål indeholder i øvrigt en del kostfibre, B- og C-vitaminer. Så spis bare løs af denne vidunderlige kål.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Frederik Bloch Rasmussen

    november 14, 2024 at 12:19 pm

    4 spiseskefulde hvedemel?? Det er da alt alt for meget, mener du/i teskefulde?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 14, 2024 at 2:08 pm

      Hej Frederik
      Lad være med at give dem for meget top - så passer det fint 🙂
      Og ellers bruger du bare lidt mindre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Jørn kristensen

    oktober 09, 2023 at 11:52 am

    I stedet for, at skrive spiseskefulde, kunne du så ikke angive mængden i gram.?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge22-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 22: Mange dyre vine er topkøb!

Billede af oksekød i karry.

Oksekød i karry med peberfrugt og asparges

Billede med kyllingegryde med kikærter og blomkål.

Kyllingegryde med kikærter og blomkål - sund hverdagsmad

Billede med kager der kan bages dagen før.

Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før

Billede med stegt hornfisk.

Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

Forsiden lige nu

Billede med kager der kan bages dagen før.
Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før→ Se opskriften
billederesultat for gammeldags koteletter i fad
Koteletter i fad med bacon, peberfrugt og fløde→ Se opskriften
Uge22-bedstevinkøbMV
Ugens vine, uge 22: Mange dyre vine er topkøb!→ Se opskriften
billederesultat for sødmælks franskbrød i form
Sødmælks franskbrød→ Se opskriften
Glutenfri grovboller
Glutenfri grovboller med havremel og boghvedeflager→ Se opskriften
En virkelig lækker jordbærsalat, der er en salat med jordbær, en napolitana salatblanding og ristede pinjekerner.En rigtig sommersalat. Foto: Madensverden.dk.
Jordbærsalat - salat med jordbær og pinjekerner→ Se opskriften
billederesultat for flap meat eller flap steak
Flap meat - opskrift med marinade til grill eller pande→ Se opskriften
billede med grillsalat
Grillsalat med kartofler, grønne asparges og forårsløg→ Se opskriften
Billede af frikadeller.
Gammeldags frikadeller - få slagterens bedste opskrift→ Se opskriften
sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder
Sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required