Stor bradepandekage med jordbær og flødecreme er en virkelig lækker kage, og her får du en kage til mange personer.
Opskriften er beregnet til en stor bradepande på ca. 40 gange 30 centimeter, og jeg anvender den dybe bradepande til ovnen til kagen.
Den består af en lækker bund, et lag chokolade og øverst toppes jordbærkagen med flødecreme og friske jordbær. Der kan også anvendes andre bær.
Den store bradepandekage er meget nem at lave, og så har jeg udviklet opskriften ud fra at du skal indkøbe og anvende rimelig få ingredienser til den. Jeg vil mene at kagen rækker til omkring 20 personer.
Oversigt

Bradepandekage med jordbær
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Til bradepandekage med jordbær starter du med at veje smør og sukker af i skålen til din røremaskine.
- Brug piskeriset til røremaskinen og pisk det luftigt. Pisk derefter æg i, men et ad gangen, så du får en luftig masse. Tag derefter skålen af røremaskinen.
- I en anden skål vendes hvedemel sammen med vaniljesukker og bagepulver.
- Vend melblandingen i æggemassen, men gør det med forsigtighed. Brug gerne en dejskraber til det. Riv marcipan i dejen, og vend det igen forsigtigt sammen.
- Beklæd en stor og dyb bradepande (ca. 40 gange 30 centimeter) med bagepapir, og fordel dejen i bradepanden. Hold et par centimeter fri hele vejen rundt.
- Bag kagebunden ved 180 grader over- og undervarme, hvor den skal have ca. 20 minutter.
- Smelt mørk chokolade i en lille gryde, og pensl den færdigbagte kagebund med chokoladen. Lad kagen køle lidt af.
- Lav kagecreme som anvist i linket eller brug en pulvercreme. Det er vigtigt, at cremen når at blive helt kold!
- Pisk piskefløde til flødeskum. Vend nu gradvist flødeskummet ind i cremen, så du får en lækker flødecreme.
- Jordbær rengøres og skæres i mindre stykker.
- Fordel flødecremen på den afkølede kage og pynt med jordbær.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Den store bradepandekage med jordbær og flødecreme kan serveres med dette samme, men den bliver endnu bedre af et par timer på køl.
Og bradepanden kan netop være på en hylde i køleskabet, så det bør ikke være noget problem.
Flere inspirerende opskrifter:
Jordbærtærte
Jordbærkage
Nem jordbærkage - hurtig at lave på 10 minutter
Sommerkage (nem opskrift med jordbær og flødeskum)
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade
Jordbærgrød - nem opskrift
FAQ
Nej, kagen er ikke fryseegnet i sin helhed. Men bunden kan bages i forvejen og fryses. Du kan tø den op ved stuetemperatur.
Ja, det kan du godt. Vent evt. med at pynte kagen til servering, så jordbærrene fremstår helt friske. Kagen kan dog fint laves et par timer før.
Det kan du sagtens, og det er alt fra blåbær til kiwi, vindruer og mange andre.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
jette
super god kage! Jeg kan ikke forstå hvorfor du er gået væk fra DL og ske osv, og i stedet bruger gram, syntes det er svært med de mål når det er "små mål"..
vh Jette
Ann Knudsen
Hej
Kan denne kage bages med hindbær i stedet for jordbær?
Holger Rørby Madsen
Hej Ann
Det kan du tro - det kan den sagtens 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Pia Rasmussen
Hej
Kan man bage bunden i forvejen og fryse den ned? Har du prøvet det?
Mvh Pia
Og tak for evig inspiration
Holger Rørby Madsen
Hej Pia
Tak for det - og de pæne ord.
Ja, det bør du sagtens kunne. Jeg har ikke prøvet det, men det bør ikke være noget problem 🙂
Alt det bedste
Holger
Frederikke L.
Virkelig lækker og nem jordbærkage i bradepande. Og skøn flødecreme - mums.