Oversigt over indhold
- Få min opskrift på stor bradepandekage med jordbær og flødecreme. Kagen bages nemt og med få ingredienser i en stor bradepande til ovnen.
- Opskrift på bradepandekage med jordbær
- Bradepandekage med jordbær
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Billeder
- Servering
- Jordbærtærte
- Jordbærkage
- Nem jordbærkage - hurtig at lave på 10 minutter
- Sommerkage (nem opskrift med jordbær og flødeskum)
- Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade
- Jordbærgrød - nem opskrift
- FAQ
- Kommentarer
Få min opskrift på stor bradepandekage med jordbær og flødecreme. Kagen bages nemt og med få ingredienser i en stor bradepande til ovnen.
Stor bradepandekage med jordbær og flødecreme er en virkelig lækker kage, og her får du en kage til mange personer.
Opskriften er beregnet til en stor bradepande på ca. 40 gange 30 centimeter, og jeg anvender den dybe bradepande til ovnen til kagen.
Den består af en lækker bund, et lag chokolade og øverst toppes jordbærkagen med flødecreme og friske jordbær. Der kan også anvendes andre bær.
Den store bradepandekage er meget nem at lave, og så har jeg udviklet opskriften ud fra at du skal indkøbe og anvende rimelig få ingredienser til den. Jeg vil mene at kagen rækker til omkring 20 personer.
Opskrift på bradepandekage med jordbær
Bradepandekage med jordbær
Ingredienser
- 400 g smør - blødt
- 400 g sukker
- 6 æg
- 400 g hvedemel
- 10 g vaniljesukker - svarende til ca. 2 tsk.
- 15 g bagepulver - svarende til ca. 3 tsk.
- 100 g marcipan - groftrevet
- 300 g mørk chokolade - smeltet
- 300 g kagecreme
- 500 g piskefløde
- 800 g jordbær
Fremgangsmåde
- Til bradepandekage med jordbær starter du med at veje smør og sukker af i skålen til din røremaskine.
- Brug piskeriset til røremaskinen og pisk det luftigt. Pisk derefter æg i, men et ad gangen, så du får en luftig masse. Tag derefter skålen af røremaskinen.
- I en anden skål vendes hvedemel sammen med vaniljesukker og bagepulver.
- Vend melblandingen i æggemassen, men gør det med forsigtighed. Brug gerne en dejskraber til det. Riv marcipan i dejen, og vend det igen forsigtigt sammen.
- Beklæd en stor og dyb bradepande (ca. 40 gange 30 centimeter) med bagepapir, og fordel dejen i bradepanden. Hold et par centimeter fri hele vejen rundt.
- Bag kagebunden ved 180 grader over- og undervarme, hvor den skal have ca. 20 minutter.
- Smelt mørk chokolade i en lille gryde, og pensl den færdigbagte kagebund med chokoladen. Lad kagen køle lidt af.
- Lav kagecreme som anvist i linket eller brug en pulvercreme. Det er vigtigt, at cremen når at blive helt kold!
- Pisk piskefløde til flødeskum. Vend nu gradvist flødeskummet ind i cremen, så du får en lækker flødecreme.
- Jordbær rengøres og skæres i mindre stykker.
- Fordel flødecremen på den afkølede kage og pynt med jordbær.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Billeder
Her får du nogle billeder fra min bagning af bradepandekage med jordbær:
Servering
Den store bradepandekage med jordbær og flødecreme kan serveres med dette samme, men den bliver endnu bedre af et par timer på køl.
Og bradepanden kan netop være på en hylde i køleskabet, så det bør ikke være noget problem.
Flere inspirerende opskrifter:
Jordbærtærte
Jordbærkage
Nem jordbærkage - hurtig at lave på 10 minutter
Sommerkage (nem opskrift med jordbær og flødeskum)
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade
Jordbærgrød - nem opskrift
FAQ
Nej, kagen er ikke fryseegnet i sin helhed. Men bunden kan bages i forvejen og fryses. Du kan tø den op ved stuetemperatur.
Ja, det kan du godt. Vent evt. med at pynte kagen til servering, så jordbærrene fremstår helt friske. Kagen kan dog fint laves et par timer før.
Det kan du sagtens, og det er alt fra blåbær til kiwi, vindruer og mange andre.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Dina skriver
Margit Kjærgaard skriver
Hejsa. Tak for mange gode opskrifter - jeg bruger appen så tit.
Men i dag har jeg brug for lidt viden:
I din opskrift på kagecreme skriver du at det svarer til ca 2,5 dl.
I opskriften på jordbærkage i bradepande skriver du, at jeg skal bruge 300 g.
Hvordan skal jeg omsætte dl. til gram.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Margit
Tak for de pæne ord - det er jeg glad for at høre.
Det er cirka samme mængde, så det kommer til at passe meget fint 🙂
Rigtig god bagelyst.
Alt det bedste
Holger