Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Bradepandekage med jordbær

Stor bradepandekage med jordbær (opskrift til mange)

stor bradepandekage med jordbær
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.1k
SHARES
FacebookMessenger2.1kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Bradepandekage med jordbær
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på bradepandekage med jordbær
  • Billeder
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Bradepandekage med jordbær

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 1 time t
Tilb. tid: 30 minutter min
0 minutter min
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Få min opskrift på stor bradepandekage med jordbær og flødecreme. Kagen bages nemt og med få ingredienser i en stor bradepande til ovnen.
Antal: 20
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Dej
  • 400 g smør (blødt)
  • 400 g sukker
  • 6 æg
  • 400 g hvedemel
  • 10 g vaniljesukker
  • 15 g bagepulver
  • 100 g marcipan (groftrevet)
Chokolade
  • 300 g mørk chokolade (smeltet)
Topping
  • 300 g kagecreme
  • 500 g piskefløde
  • 800 g jordbær

Fremgangsmåde

  1. Til bradepandekage med jordbær starter du med at veje 400 g smør og 400 g sukker af i skålen til din røremaskine.
  2. Brug piskeriset til røremaskinen og pisk det luftigt. Pisk derefter 6 æg i, men et ad gangen, så du får en luftig masse. Tag derefter skålen af røremaskinen.
  3. I en anden skål vendes 400 g hvedemel sammen med 10 g vaniljesukker og 15 g bagepulver.
  4. Vend melblandingen i æggemassen, men gør det med forsigtighed. Brug gerne en dejskraber til det. Riv 100 g marcipan i dejen, og vend det igen forsigtigt sammen.
  5. Beklæd en stor og dyb bradepande (ca. 40 gange 30 centimeter) med bagepapir, og fordel dejen i bradepanden. Hold et par centimeter fri hele vejen rundt.
  6. Bag kagebunden ved 180 grader over- og undervarme, hvor den skal have ca. 20 minutter.
  7. Smelt 300 g mørk chokolade i en lille gryde, og pensl den færdigbagte kagebund med chokoladen. Lad kagen køle lidt af.
  8. Lav 300 g kagecreme som anvist i linket eller brug en pulvercreme. Det er vigtigt, at cremen når at blive helt kold!
  9. Pisk 500 g piskefløde til flødeskum. Vend nu gradvist flødeskummet ind i cremen, så du får en lækker flødecreme.
  10. 800 g jordbær rengøres og skæres i mindre stykker.
  11. Fordel flødecremen på den afkølede kage og pynt med jordbær.

Næringsindhold

Kalorier520kcalKulhydrater47gProtein7gFedt35gMættet fedt21gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt9gTransfedt1gKolesterol121mgNatrium379mgKalium215mgKostfibre3gSukker28gVitamin A948IUVitamin C24mgCalcium49mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på bradepandekage med jordbær

Stor bradepandekage med jordbær og flødecreme er en virkelig lækker kage, og her får du en kage til mange personer.

Opskriften er beregnet til en stor bradepande på ca. 40 gange 30 centimeter, og jeg anvender den dybe bradepande til ovnen til kagen.

Den består af en lækker bund, et lag chokolade og øverst toppes jordbærkagen med flødecreme og friske jordbær. Der kan også anvendes andre bær.

Den store bradepandekage er meget nem at lave, og så har jeg udviklet opskriften ud fra at du skal indkøbe og anvende rimelig få ingredienser til den. Jeg vil mene at kagen rækker til omkring 20 personer.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Jordbærtærte
  • Jordbærkage
  • Nem jordbærkage på 10 minutter
  • Sommerkage
  • Jordbærcrumble
  • Jordbærgrød

Billeder

Her får du nogle billeder fra min bagning af bradepandekage med jordbær:

dej til stor bradepandekage
bund til bradepandekagen
chokolade pensles på den store bradepandekage
flødecreme til stor bradepandekage med jordbær
flødecreme og jjordbær fordeles på bradepandekagen

Servering

Den store bradepandekage med jordbær og flødecreme kan serveres med dette samme, men den bliver endnu bedre af et par timer på køl.

Og bradepanden kan netop være på en hylde i køleskabet, så det bør ikke være noget problem.

FAQ

Kan man fryse en bradepandekage med jordbær?

Nej, kagen er ikke fryseegnet i sin helhed. Men bunden kan bages i forvejen og fryses. Du kan tø den op ved stuetemperatur.

Kan jeg bage bradepandekage med jordbær dagen før?

Ja, det kan du godt. Vent evt. med at pynte kagen til servering, så jordbærrene fremstår helt friske. Kagen kan dog fint laves et par timer før.

Kan jeg bruge andre bær?

Det kan du sagtens, og det er alt fra blåbær til kiwi, vindruer og mange andre.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dina skriver

    august 02, 2025 at 4:51 pm

    Svar
  2. Margit Kjærgaard skriver

    juni 13, 2025 at 8:36 am

    Hejsa. Tak for mange gode opskrifter - jeg bruger appen så tit.
    Men i dag har jeg brug for lidt viden:
    I din opskrift på kagecreme skriver du at det svarer til ca 2,5 dl.
    I opskriften på jordbærkage i bradepande skriver du, at jeg skal bruge 300 g.
    Hvordan skal jeg omsætte dl. til gram.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 13, 2025 at 12:11 pm

      Hej Margit
      Tak for de pæne ord - det er jeg glad for at høre.
      Det er cirka samme mængde, så det kommer til at passe meget fint 🙂
      Rigtig god bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Lone skriver

    juni 08, 2025 at 9:36 pm

    Kan jeg lave kagen dagen i forvejen og komme cream på dagen efter
    Venlig hilsen Lone

    Svar
  4. jette skriver

    juli 30, 2024 at 3:52 pm

    super god kage! Jeg kan ikke forstå hvorfor du er gået væk fra DL og ske osv, og i stedet bruger gram, syntes det er svært med de mål når det er "små mål"..
    vh Jette

    Svar
  5. Ann Knudsen skriver

    juli 01, 2024 at 5:09 pm

    Hej
    Kan denne kage bages med hindbær i stedet for jordbær?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 01, 2024 at 5:17 pm

      Hej Ann
      Det kan du tro - det kan den sagtens 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Pia Rasmussen skriver

    juni 10, 2024 at 1:57 pm

    Hej
    Kan man bage bunden i forvejen og fryse den ned? Har du prøvet det?

    Mvh Pia
    Og tak for evig inspiration

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 10, 2024 at 2:05 pm

      Hej Pia
      Tak for det - og de pæne ord.
      Ja, det bør du sagtens kunne. Jeg har ikke prøvet det, men det bør ikke være noget problem 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Frederikke L. skriver

    maj 18, 2024 at 1:47 pm

    Virkelig lækker og nem jordbærkage i bradepande. Og skøn flødecreme - mums.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required