Få min opskrift på stor bradepandekage med jordbær og flødecreme. Kagen bages nemt og med få ingredienser i en stor bradepande til ovnen.
Stor bradepandekage med jordbær og flødecreme er en virkelig lækker kage, og her får du en kage til mange personer.
Opskriften er beregnet til en stor bradepande på ca. 40 gange 30 centimeter, og jeg anvender den dybe bradepande til ovnen til kagen.
Den består af en lækker bund, et lag chokolade og øverst toppes jordbærkagen med flødecreme og friske jordbær. Der kan også anvendes andre bær.
Den store bradepandekage er meget nem at lave, og så har jeg udviklet opskriften ud fra at du skal indkøbe og anvende rimelig få ingredienser til den.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på bradepandekage med jordbær
Jeg vil mene at kagen rækker til omkring 20 personer.
Bradepandekage med jordbær
Ingredienser
Dej
- 400 g smør - blødt
- 400 g sukker
- 6 æg
- 400 g hvedemel
- 10 g vaniljesukker
- 15 g bagepulver
- 100 g marcipan - groftrevet
Chokolade
- 300 g mørk chokolade - smeltet
Topping
- 300 g kagecreme
- 500 g piskefløde
- 800 g jordbær
Fremgangsmåde
- Til bradepandekage med jordbær starter du med at veje 400 gram smør og 400 gram sukker af i skålen til din røremaskine.
- Brug piskeriset til røremaskinen og pisk det luftigt. Pisk derefter 6 æg i, men et ad gangen, så du får en luftig masse. Tag derefter skålen af røremaskinen.
- I en anden skål vendes 400 gram hvedemel sammen med 10 gram vaniljesukker og 15 gram bagepulver.
- Vend melblandingen i æggemassen, men gør det med forsigtighed. Brug gerne en dejskraber til det. Riv 100 gram marcipan i dejen, og vend det igen forsigtigt sammen.
- Beklæd en stor og dyb bradepande (ca. 40 gange 30 centimeter) med bagepapir, og fordel dejen i bradepanden. Hold et par centimeter fri hele vejen rundt.
- Bag kagebunden ved 180 grader over- og undervarme, hvor den skal have ca. 20 minutter.
- Smelt 300 gram mørk chokolade i en lille gryde, og pensl den færdigbagte kagebund med chokoladen. Lad kagen køle lidt af.
- Lav 300 gram kagecreme som anvist i linket eller brug en pulvercreme. Det er vigtigt, at cremen når at blive helt kold!
- Pisk 500 gram piskefløde til flødeskum. Vend nu gradvist flødeskummet ind i cremen, så du får en lækker flødecreme.
- 800 gram jordbær rengøres og skæres i mindre stykker.
- Fordel flødecremen på den afkølede kage og pynt med jordbær.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den store bradepandekage med jordbær og flødecreme kan serveres med dette samme, men den bliver endnu bedre af et par timer på køl.
Og bradepanden kan netop være på en hylde i køleskabet, så det bør ikke være noget problem.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
jette
super god kage! Jeg kan ikke forstå hvorfor du er gået væk fra DL og ske osv, og i stedet bruger gram, syntes det er svært med de mål når det er "små mål"..
vh Jette
Ann Knudsen
Hej
Kan denne kage bages med hindbær i stedet for jordbær?
Holger Rørby Madsen
Hej Ann
Det kan du tro - det kan den sagtens 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Pia Rasmussen
Hej
Kan man bage bunden i forvejen og fryse den ned? Har du prøvet det?
Mvh Pia
Og tak for evig inspiration
Holger Rørby Madsen
Hej Pia
Tak for det - og de pæne ord.
Ja, det bør du sagtens kunne. Jeg har ikke prøvet det, men det bør ikke være noget problem 🙂
Alt det bedste
Holger
Frederikke L.
Virkelig lækker og nem jordbærkage i bradepande. Og skøn flødecreme - mums.