Stegte kartofler er altid lækre. Her er en opskrift på ovnkartofler med sydesalt fra Læsø, lidt æbleeddike og friskhakket persille.
Stegte kartofler i ovn er klassisk tilbehør til mange retter, og her er en variant med en god æbleeddike, der giver en dejlig smag til kartoflerne.
Til denne kartoffelret kan du bruge mange typer af kartofler, herunder aspargeskartofler.
Og så kan du servere den alt fra kød til fisk og vegetarbøffer.
Jeg har brugt Læsø sydesalt, da det giver en helt særlig god saltsmag, men du kan sagtens udskifte det med en anden god salt.
Opskrift på stegte kartofler med persille
Stegte kartofler i ovn med Læsø sydesalt og persille
Ingredienser
- 600 g kartofler - mundrette stykker
- 3 spsk rapsolie
- 2 spsk æbleeddike
- 2 tsk salt
- 1 bundt persille - hakket
Fremgangsmåde
- Vask og skrub kartoflerne grundigt, men du behøver ikke skrælle dem.
- Skær kartoflerne i mundrette stykker, og læg dem i et ildfast fad.
- Kom rapsolie, æbleeddike og Læsø sydesalt ved, og vend det godt rundt, så du får fordelt smagen.
- Steg nu kartoflerne i en forvarmet ovn ved 210 grader varmluft, hvor de skal have omkring 35 minutter.
- Vend dem gerne rundt en gang eller to undervejs, for så bliver de mere sprøde.
- Tag kartoflerne ud af ovnen, og vend dem med rigelige mængder friskhakket persille.
Få tilsendt opskriften på mail
Serveringsforslag og andre opskrifter
Server kartoflerne som tilbehør til en god steg, en grillet laks eller disse lækre vegetarfrikadeller.
Her har du en anden opskrift på ovnkartofler, som også smager fantastiske. Og er lige så lette at lave.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: