Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Stecca - italiensk brød med oliven og tomat

Stecca - italiensk brød med oliven og tomat

Stecca brød
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS

Stecca er italiensk brød med oliven og tomat - en ægte klassiker i det italienske køkken. Det er en slags baguette med fyld på toppen.

Indhold
  • Stecca er italiensk brød med oliven og tomat - en ægte klassiker i det italienske køkken. Det er en slags baguette med fyld på toppen.
  • Opskrift på stecca med oliven og tomat
  • Stecca - italiensk brød med oliven og tomat
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tip
  • Kommentarer

Stecca er italiensk brød, som smager dejligt og sender tankerne direkte ned i den sydeuropæiske sol. Stecca betyder pind. Det skyldes, at brødene er lange og relative tynde, lidt ligesom baguettes.

Det er perfekt at spise dem som sandwich eller bare som madbrød til tapas, en suppe eller andre retter, som har brug for lækkert tilbehør.

Jeg kan også anbefale dem i madpakker, da brødet holder sig fugtigt selv dagen efter, og så smager det jo også bare skønt ligegyldigt, hvornår på dagen det spises.

Se flere opskrifter:

  • Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning
  • Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie
  • Italiensk bruschetta med tomat
  • Filonebrød - italiensk madbrød med fordej

Opskrift på stecca med oliven og tomat

Stecca - italiensk brød med oliven og tomat

Rakel Seneca
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
hævning: 3 timer t
Samlet tid: 3 timer t 30 minutter min
Stecca er italiensk brød med oliven og tomat - en ægte klassiker i det italienske køkken. Det er en slags baguette med fyld på toppen.
Antal: 6 stykker
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 ml vand
  • 10 g gær
  • 600 g hvedemel
  • 2 tsk salt
Fyld
  • 3 spsk olivenolie
  • 24 stk oliven
  • 2 stk tomat skiver
  • 3 tsk timian eller andet italiensk krydderi

Fremgangsmåde

  1. Start med at opløse gær i vandet. Tilføj derefter hvedemel og salt. Rør dejen sammen.
  2. Dejen skal ikke æltes men blot røres godt sammen. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve i cirka to timer.
  3. Hæld dejen ud på et rent meldrysset og del dejen i seks dele. Form hver del dej ud til lange halv flade brød, se billedet for at se formen på dem.
  4. Placer dem på en bageplade og pensel dem alle med olivenolie. På tre af brødene placere du oliven og på de tre andre placer du skiver af frisk tomat. Drys derefter med lidt stødt timian.
  5. Dæk brødene til og lad dem efterhæve i en time.
  6. Bag dem nu i en forvarmet ovn på 250 grader i cirka 15 minutter, eller indtil de er hævede og gyldne. Server stecca, mens de er lune.

Næringsindhold

Kalorier464kcalKulhydrater77gProtein11gFedt12gMættet fedt2gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt8gNatrium783mgKalium124mgKostfibre3gSukker0.3gVitamin A48IUVitamin C2mgCalcium23mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Du kan tilføje lige den topping, du foretrækker på dine stecca, lige fra revet ost til forskellige grøntsager eller kød som skinke.

Det er kun fantasien, der sætter grænser, så prøv dig frem alt efter smag.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Zandra skriver

    marts 05, 2025 at 7:12 pm

    Elsker det her brød. Men kan man godt lave det om morgen dejen og så først bage brødet om eftermiddagen? 🙂

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required