• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Stecca - italiensk brød med oliven og tomat

Stecca - italiensk brød med oliven og tomat

Stecca brød
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe

Stecca er italiensk brød med oliven og tomat - en ægte klassiker i det italienske køkken. Det er en slags baguette med fyld på toppen.

Stecca er italiensk brød, som smager dejligt og sender tankerne direkte ned i den sydeuropæiske sol. Stecca betyder pind. Det skyldes, at brødene er lange og relative tynde, lidt ligesom baguettes.

Det er perfekt at spise dem som sandwich eller bare som madbrød til tapas, en suppe eller andre retter, som har brug for lækkert tilbehør.

Jeg kan også anbefale dem i madpakker, da brødet holder sig fugtigt selv dagen efter, og så smager det jo også bare skønt ligegyldigt, hvornår på dagen det spises.

Opskrift på stecca med oliven og tomat

Stecca brød
Rakel Seneca

Stecca - italiensk brød med oliven og tomat

5 fra 1 stemme
Stecca er italiensk brød med oliven og tomat - en ægte klassiker i det italienske køkken. Det er en slags baguette med fyld på toppen.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
hævning 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 30 minutter min
Antal: 6 stykker
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Kalorier: 464
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 ml vand
  • 10 g gær
  • 600 g hvedemel
  • 2 tsk salt
Fyld
  • 3 spsk olivenolie
  • 24 stk oliven
  • 2 stk tomat - skiver
  • 3 tsk timian - eller andet italiensk krydderi

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at opløse gær i vandet. Tilføj derefter hvedemel og salt. Rør dejen sammen.
  2. Dejen skal ikke æltes men blot røres godt sammen. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve i cirka to timer.
  3. Hæld dejen ud på et rent meldrysset og del dejen i seks dele. Form hver del dej ud til lange halv flade brød, se billedet for at se formen på dem.
  4. Placer dem på en bageplade og pensel dem alle med olivenolie. På tre af brødene placere du oliven og på de tre andre placer du skiver af frisk tomat. Drys derefter med lidt stødt timian.
  5. Dæk brødene til og lad dem efterhæve i en time.
  6. Bag dem nu i en forvarmet ovn på 250 grader i cirka 15 minutter, eller indtil de er hævede og gyldne. Server stecca, mens de er lune.

Næringsindhold

Kalorier: 464kcalKulhydrater: 77gProtein: 11gFedt: 12gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 8gNatrium: 783mgKalium: 124mgKostfibre: 3gSukker: 0.3gVitamin A: 48IUVitamin C: 2mgCalcium: 23mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan tilføje lige den topping, du foretrækker på dine stecca, lige fra revet ost til forskellige grøntsager eller kød som skinke.

Det er kun fantasien, der sætter grænser, så prøv dig frem alt efter smag.

Andre opskrifter på italiensk brød

  • Blomsterfocaccia - opskrift på spiseligt kunstværk
  • Bruschetta med squash
    Bruschetta med squash - opskrift på grøn forret
  • Hjemmelavet italiensk brød, der bages på en tipo 00 hvedemel fra Italien. Simpel opskrift, der giver et lækkert brød. Foto: Guffeliguf.dk.
    Hjemmelavet italiensk brød - basis opskrift
  • Italiensk vegetarret med bruschetta
    Italiensk vegetarret med hjemmelavet bruschetta
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Zandra

    marts 05, 2025 at 7:12 pm

    Elsker det her brød. Men kan man godt lave det om morgen dejen og så først bage brødet om eftermiddagen? 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required