• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Tilbehør › Sådan koger du sprøde pommes frites i gryde

Sådan koger du sprøde pommes frites i gryde

billede med sprøde pommes frites
Del gerne:
35
SHARES
FacebookMessenger35PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. juni 2023 - Udgivet: 30. juli 2018

Her kan du se hvordan du koger de perfekte og sprøde pommes frites i en hel almindelig gryde, og hemmeligheden er at koge dem to gange.

Er du også for mange gange endt med slatne kartoffelstænger i stedet for sprøde pommes frites, ja så er der hjælp at hente lige her.

For her er opskriften på de perfekte og meget sprøde pommes frites, der er meget nemme at lave. Og som aldrig slår fejl.

Det hemmelige trick

Hemmeligheden er, at du skal koge dem over to omgange for at opnå den helt rigtige sprødhed.

Og med denne opskrift behøver du ikke en friturekoger, nej du skal såmænd blot bruge en almindelig gryde. Så nemmere bliver det ikke.

Opskriften er beregnet til fire personer

Ingredienser til sprøde pommes frites

6 bagekartofler
Vand
1 deciliter hvidvinseddike
1,5 liter fritureolie
Flagesalt

Fremgangsmåde

  1. Skær bagekartoflerne til, så de bliver til store firkantede klodser.
  2. Skær derefter hver bagekartofler ud i passende størrelse stænger (pommes frites størrelse), og kom dem i en stor skål.
  3. Hæld koldt vand ved så kartoflerne er godt dækket med vand, og tilsæt også hvidvinseddike. Rør rundt med hånden, og lad nu kartoffelstængerne stå i vandet i en times tid. Det fjerner stivelsen.
  4. Fordel kartoffelstængerne på et rent viskestykkem og dup dem tørre. Lad dem lige yderligere 15 minutter.
  5. Varm olien op i en stor gryde (gerne med høj kant, da fritureolien kan sprutte lidt), og olien skal være cirka 130 grader varm.
  6. Med en hulske lægger du nu forsigtigt kartoffelstængerne ned i olien, og koger dem i cirka 10 minutter.
  7. Fisk dem op af olien og lad dem eventuelt dryppe af i en si.
  8. Varm nu fritureolien op til 190 grader, og nu er olien altså MEGET varm!!!
  9. Nu kommes dine pommes frites tilbage i den varme olie, og koges yderligere to minutter. Måske lidt længere. De skal være helt sprøde, og hellere lidt for længe end for kort tid. Men omvendt skal de heller ikke være svedne.
  10. Læg dem i en sigte så olien kan løbe af, og krydr dem med en god mængde flagesalt.

Servering

De færdigkogte pommes frites serveres straks, og de er jo blandt andet fremragende til en burger eller som tilbehør til roastbeef eller en culottesteg.

Jeg lover dig i hvert fald at du ikke finder en bedre opskrift på kogning af pommes frites. Så god fornøjelse.

Se også mine opskrifter på:

Pommes frites i ovn

Steak House Fries

Sådan pepper du færdigkøbte pommes frites op

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marck

    marts 19, 2021 at 8:18 pm

    Syntes ikke vores pomfritter bliver helt så sprøde som man kunne ønske sig, hvad gør jeg galt? 🙁
    Har prøvet 4 gange nu.

    Svar
    • Paw

      oktober 09, 2023 at 10:47 am

      Sprødheden afhænger af vand og stivelsesindhold i kartoflen, så det kan tyde på du ikke får nok stivelse ud af kartoflerne, eller ikke lade dem tørre ordenligt, så vand indholdet for højt, hvilket modarbejder stegningen, der gør kartoflen sprød.

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)
  • Billede af squashfritter.
    Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash
  • Billede af små hasselback kartofler med rasp.
    Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp
  • Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
    Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Billede af squashsalat af rå squash.

Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Billede af Axelborg kylling.

Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Forsiden lige nu

Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften
Karolines søndagsgryde
Karolines søndagsgryde (en nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
billederesultat for bærkage
Bærkage med chokolade og lækker flødecreme→ Se opskriften
billederesultat for koldhævede speltboller
Koldhævede speltboller - hæves i køleskab natten over→ Se opskriften
Billede med æblemos.
Æblemos med vanilje og flødeskum (i små dessertglas)→ Se opskriften
chiagrød med mandelmælk
Chiagrød - opskrift på sund grød med chia og mandelmælk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her