Her kan du se hvordan du koger de perfekte og sprøde pommes frites i en hel almindelig gryde, og hemmeligheden er at koge dem to gange.
Er du også for mange gange endt med slatne kartoffelstænger i stedet for sprøde pommes frites, ja så er der hjælp at hente lige her.
For her er opskriften på de perfekte og meget sprøde pommes frites, der er meget nemme at lave. Og som aldrig slår fejl.
Det hemmelige trick
Hemmeligheden er, at du skal koge dem over to omgange for at opnå den helt rigtige sprødhed.
Og med denne opskrift behøver du ikke en friturekoger, nej du skal såmænd blot bruge en almindelig gryde. Så nemmere bliver det ikke.
Opskriften er beregnet til fire personer
Ingredienser til sprøde pommes frites
6 bagekartofler
Vand
1 deciliter hvidvinseddike
1,5 liter fritureolie
Flagesalt
Fremgangsmåde
- Skær bagekartoflerne til, så de bliver til store firkantede klodser.
- Skær derefter hver bagekartofler ud i passende størrelse stænger (pommes frites størrelse), og kom dem i en stor skål.
- Hæld koldt vand ved så kartoflerne er godt dækket med vand, og tilsæt også hvidvinseddike. Rør rundt med hånden, og lad nu kartoffelstængerne stå i vandet i en times tid. Det fjerner stivelsen.
- Fordel kartoffelstængerne på et rent viskestykkem og dup dem tørre. Lad dem lige yderligere 15 minutter.
- Varm olien op i en stor gryde (gerne med høj kant, da fritureolien kan sprutte lidt), og olien skal være cirka 130 grader varm.
- Med en hulske lægger du nu forsigtigt kartoffelstængerne ned i olien, og koger dem i cirka 10 minutter.
- Fisk dem op af olien og lad dem eventuelt dryppe af i en si.
- Varm nu fritureolien op til 190 grader, og nu er olien altså MEGET varm!!!
- Nu kommes dine pommes frites tilbage i den varme olie, og koges yderligere to minutter. Måske lidt længere. De skal være helt sprøde, og hellere lidt for længe end for kort tid. Men omvendt skal de heller ikke være svedne.
- Læg dem i en sigte så olien kan løbe af, og krydr dem med en god mængde flagesalt.
Servering
De færdigkogte pommes frites serveres straks, og de er jo blandt andet fremragende til en burger eller som tilbehør til roastbeef eller en culottesteg.
Jeg lover dig i hvert fald at du ikke finder en bedre opskrift på kogning af pommes frites. Så god fornøjelse.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Marck
Syntes ikke vores pomfritter bliver helt så sprøde som man kunne ønske sig, hvad gør jeg galt? 🙁
Har prøvet 4 gange nu.
Paw
Sprødheden afhænger af vand og stivelsesindhold i kartoflen, så det kan tyde på du ikke får nok stivelse ud af kartoflerne, eller ikke lade dem tørre ordenligt, så vand indholdet for højt, hvilket modarbejder stegningen, der gør kartoflen sprød.