Her er en opskriften på spinatrøsti med kartofler, som smager fremragende. Laves af frisk spinat og revne kartofler og bages færdige i ovnen.
Spinatrøsti er fantastisk tilbehør til mange retter med kød, og der er flere måder at lave dem på.
Normalt laver jeg bare hele portionen i en lille bradepande, hvorefter jeg skærer dem ud efter turen i ovnen. Det synes jeg er nemt.
Men du kan også forme dem til runde røsti, og lægge dem på en bageplade. Det er op til dig.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på spinatrøsti
Spinatrøsti med kartofler og frisk spinat
Ingredienser
- 600 g kartofler
- 1 løg - stort
- 2 fed hvidløg
- 150 g spinat - frisk
- 1 æg
- 50 g fløde
- 1 spsk timian - frisk
- 1 spsk smør - til stegning
- Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne og skyl spinaten grundigt.
- Snit løg og hvidløg fint og sauter det af i en spiseskefuld smør på en varm pande. Uden dog at tage farve.
- Tilsæt gradvist den friske spinat, så den falder sammen.
- Rør æg og fløde sammen med lidt timian, salt og friskkværnet peber.
- Riv kartoflerne på den grove side af rivejernet og tilsæt dem til panden. Kom også ægge- og flødemassen ved, og vend det hele godt sammen.
- Fordel indholdet i en smurt, lille bradepande, eller form til runde spinatrøsti, som sættes på en bageplade med bagepapir.
- Bages ca. 35 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
De færdige spinatrøsti serveres straks som tilbehør til blandt andet en mør culottesteg.
Relaterede opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Poul Erik Marvig
Det ville være rart hvis man kunne skrive nogle af dagens opskrifter ud uden at man skal ud af programmet for at logge sig ind
Ulla Susan Berg
Spinatrøsti lyder så godt skal bestemt prøves, 🤗
Stine
Tak for endnu en lækker opskrift!
Jeg har lige et spørgsmål: Kan man bruge mælk, eller skal det være fløde?