Indhold
Spinatrøsti
Ingredienser
- 600 g kartofler
- 150 g spinat (frisk)
- 1 løg (stort)
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk smør (til stegning)
- 1 æg
- 50 g fløde
- 1 spsk timian (frisk)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skræl 600 g kartofler og skyl 150 g spinat grundigt.
- Snit 1 løg og 2 fed hvidløg fint og sauter det af i 1 spsk smør på en varm pande. Uden dog at tage farve.
- Tilsæt gradvist den friske spinat, så den falder sammen.
- Rør 1 æg og 50 g fløde sammen med 1 spsk timian, salt og friskkværnet peber.
- Riv kartoflerne på den grove side af rivejernet og tilsæt dem til panden. Kom også ægge- og flødemassen ved, og vend det hele godt sammen.
- Fordel indholdet i en smurt, lille bradepande, eller form til runde spinatrøsti, som sættes på en bageplade med bagepapir.
- Bages ca. 35 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme.
Opskrift på spinatrøsti
Spinatrøsti er fantastisk tilbehør til mange retter med kød, og der er flere måder at lave dem på.
Normalt laver jeg bare hele portionen i en lille bradepande, hvorefter jeg skærer dem ud efter turen i ovnen. Det synes jeg er nemt.
Men du kan også forme dem til runde røsti, og lægge dem på en bageplade. Det er op til dig.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se flere opskrifter:
Servering
De færdige spinatrøsti serveres straks som tilbehør til blandt andet en mør culottesteg.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Poul Erik Marvig skriver
Det ville være rart hvis man kunne skrive nogle af dagens opskrifter ud uden at man skal ud af programmet for at logge sig ind
Ulla Susan Berg skriver
Spinatrøsti lyder så godt skal bestemt prøves, 🤗
Stine skriver
Tak for endnu en lækker opskrift!
Jeg har lige et spørgsmål: Kan man bruge mælk, eller skal det være fløde?