• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør

Spinat- og flødekartofler med frisk spinat

billederesultat for spinat- og flødekartofler
Spinat- og flødekartofler er lækkert og nemt tilbehør til de fleste retter med kød, og så passer spinat og kartofler jo perfekt sammen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  9. januar 2024 - Udgivet:  29. december 2020

Del gerne:
1k
SHARES
FacebookMessenger1kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på cremede spinat- og flødekartofler, der er meget nemme at lave. Jeg laver dem med frisk spinat, og de kan bruges som tilbehør.
  2. Opskrift på spinat- og flødekartofler
  3. Spinat- og flødekartofler
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Kartoffelkage med bacon
  9. Bearnaisekartofler
4.8 fra 12 stemmer
Gå til opskrift

Min opskrift på cremede spinat- og flødekartofler, der er meget nemme at lave. Jeg laver dem med frisk spinat, og de kan bruges som tilbehør.

Spinat- og flødekartofler er lækkert tilbehør til mange retter med kød, og så er der altså tale om traditionelle flødekartofler med et twist.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Opskrift på spinat- og flødekartofler

billederesultat for spinat- og flødekartofler

Spinat- og flødekartofler

Min opskrift på cremede spinat- og flødekartofler, der er meget nemme at lave. Jeg laver dem med frisk spinat, og de kan bruges som tilbehør.
Bedømmelse
4.8 fra 12 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 400 g spinat - frisk spinat
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 5 dl fløde
  • Lidt muskatnød - reven

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Smør et fad med lidt olie eller smør.
  • Varm en pande op og kom en lille sjat vand på. Tilsæt nu gradvist frisk spinat i takt med at spinaten falder sammen. 400 gram spinat ligner en kæmpe portion, men den fylder ikke meget når den er faldet sammen på panden.
  • Tilsæt også finthakket løg og hvidløg og lad det svitse med et minuts tid.
  • Kom fløden ved sammen med lidt reven muskatnød, salt og friskkværnet peber, og lad det simre mens du klarer kartoflerne.
  • Kartofler skrælles og skæres i tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern, da det er nemmest.
  • Byg nu lagvist dine spinat- og flødekartofler op med et lag stuvet spinat nederst, derefter kartoffelskiver, så spinat, kartofler og så videre indtil du har brugt det hele.
  • Slut af med kartofler øverst, og hvis du synes, kan du tilsætte yderligere fløde til sidst. Krydr evt. og med lidt salt og peber et par gange undervejs, men pas på det ikke bliver for saltet.
  • Bag dine flødekartofler med spinat i cirka en time midt i ovnen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
250
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Spinat- og flødekartofler serveres blandt andet til kogt skinke og kogt hamburgerryg.

Se også disse opskrifter:

Kartoffelkage med bacon

4.8 fra 18 stemmer
Min opskrift på kartoffelkage med bacon, og det er i virkeligheden en luksus udgave af flødekartofler. Kartoffelkagen bruges som tilbehør.
Gå til opskrift
billederesultat for kartoffelkage med bacon

Bearnaisekartofler

4.9 fra 16 stemmer
Nem opskrift på verdens bedste bearnaisekartofler med bearnaisesmør. Se også hvordan de laves som flødekartofler eller med Knorr' breve.
Gå til opskrift
billederesultat for bearnaisekartofler
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette Sandell

    november 17, 2023 at 1:00 pm

    Ang spinat- og flødekartofler, hvilke slags fløde er det?
    Håber på hurtigt svar, tak

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 17, 2023 at 3:58 pm

      Hej Jette
      De bliver bedst med en almindelig piskefløde - men en mere kaloriefattig madlavningsfløde kan også bruges 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Mathilde

    marts 24, 2021 at 6:00 pm

    Lekert

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required