Oversigt over indhold
Spidskålsgryde
Ingredienser
- 400 g hakket oksekød
- 1 tsk spidskommen
- 3 tsk paprika
- 1 løg - hakket
- 3 fed hvidløg - hakket
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 250 g gulerødder - i små tern
- 250 g spidskål - snittet
- 4 dl bouillon - gerne okse eller kalve
- 2 spsk engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Hakket oksekød brunes godt af i en stegegryde. Giv gerne kødet en god stegeskorpe - og dermed din spidskålsgryde mere smag.
- Kom spidskommen og paprika ved, og lad det svitse hurtigt med.
- Derefter tilsættes hakket løg, hvidløg og peberfrugt i tern. Vendes rundt.
- Kom så gulerødder ved sammen med spidskål, bouillon og engelsk sauce. Vend det godt rundt. Nu ser det ud som der er for lidt væde i retten, men sådan skal det være. Der trækker nemlig en del væske ud af grøntsagerne under tilberedningen.
- Lad din spidskålsgryde simre ca. 15 minutter under låg.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og så er din gryderet med spidskål klar til servering.
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på spidskålsgryde
Spidskålgryde er en nem og lækker gryderet, som du laver med hakket oksekød, spidskål, gulerødder og andre skønne ingredienser.
Det er en ganske simpel ret, men den smager himmelsk godt, og så efterlader den ikke meget opvask. Hvilket også er rart.
Selv som uøvet kan du sagtens lave spidskålsgryden på under en time, og har du rester i overskud, kan de fryses ned til senere brug.
Smagen er mild og lækker, og det er derfor også en børnevenlig ret, som jeg er sikker på, at både børn og voksne bliver vilde med. Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også de skønne opskrifter på:
Noter
Den færdige spidskålsgryde serveres straks, og den kan serveres med kogte ris eller stegte kartofler.
Rester kan som sagt fryses ned, og så har du nem aftensmad en anden dag. Og husk, spidskål er sundt.
FAQ
Ja, du kan sagtens lave retten med hakket svinekød eller hakket kylling. Eller selvfølgelig en blanding af hakket svin og kalv. Her kan også bruges blandingen af hakket okse og kylling.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Anita skriver
Vi fik spidskålsgryden i går og det er bestemt ikke sidste gang. Jeg undlod spidskommen og synes alligevel, at retten er dejlig😋
Peer Kristensen skriver
Den er også meget lækker med bacon og kyllingebryst - begge dele i tern.
Elinor christensen skriver
Hejsa
Det lyder rigtig lækkert
Jeg spiser ikke hakket oksekød kan man bruge foreksempel kyllingekød i tern
Og måske hvidkål
Mvh
Elinor
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Elinor
Tak for det - og ja, det kan du sagtens 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Willy Bak skriver
Den er super, alle om bordet blev mætte og roste maden, også børnene, Tak