• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Spidskålsgryde - lækker gryderet med spidskål

Spidskålsgryde - lækker gryderet med spidskål

spidskålsgryde
4.6 fra 90 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.2k
SHARES
FacebookMessenger1.2kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  17. august 2023 - Udgivet:  17. august 2023

Spidskålgryde er en nem og lækker gryderet, som du laver med hakket oksekød, spidskål, gulerødder og andre skønne ingredienser.

Det er en ganske simpel ret, men den smager himmelsk godt, og så efterlader den ikke meget opvask. Hvilket også er rart.

Selv som uøvet kan du sagtens lave spidskålsgryden på under en time, og har du rester i overskud, kan de fryses ned til senere brug.

Smagen er mild og lækker, og det er derfor også en børnevenlig ret, som jeg er sikker på, at både børn og voksne bliver vilde med. Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også de skønne opskrifter på:

  • Hakket oksekød og spidskål
  • Lynstegt kylling med spidskål
  • Risret med spidskål
  • Flæskegryde

Opskrift

spidskålsgryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Spidskålsgryde

4.59 fra 90 stemmer
Her er min opskrift på spidskålsgryde. En nem og hurtig gryderet med spidskål, hakket oksekød og gulerødder. Lækker hverdagsret alle kan lide.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 333
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 tsk spidskommen
  • 3 tsk paprika
  • 1 løg - hakket
  • 3 fed hvidløg - hakket
  • 1 rød peberfrugt - i små tern
  • 250 g gulerødder - i små tern
  • 250 g spidskål - snittet
  • 4 dl bouillon - gerne okse eller kalve
  • 2 spsk engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Hakket oksekød brunes godt af i en stegegryde. Giv gerne kødet en god stegeskorpe - og dermed din spidskålsgryde mere smag.
  2. Kom spidskommen og paprika ved, og lad det svitse hurtigt med.
  3. Derefter tilsættes hakket løg, hvidløg og peberfrugt i tern. Vendes rundt.
  4. Kom så gulerødder ved sammen med spidskål, bouillon og engelsk sauce. Vend det godt rundt. Nu ser det ud som der er for lidt væde i retten, men sådan skal det være. Der trækker nemlig en del væske ud af grøntsagerne under tilberedningen.
  5. Lad din spidskålsgryde simre ca. 15 minutter under låg.
  6. Smag til med salt og friskkværnet peber, og så er din gryderet med spidskål klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 333kcalKulhydrater: 17gProtein: 21gFedt: 21gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 71mgNatrium: 608mgKalium: 874mgKostfibre: 4gSukker: 6gVitamin A: 11581IUVitamin C: 77mgCalcium: 100mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdige spidskålsgryde serveres straks, og den kan serveres med kogte ris eller stegte kartofler.

Rester kan som sagt fryses ned, og så har du nem aftensmad en anden dag. Og husk, spidskål er sundt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anita

    december 03, 2024 at 6:20 pm

    Vi fik spidskålsgryden i går og det er bestemt ikke sidste gang. Jeg undlod spidskommen og synes alligevel, at retten er dejlig😋

    Svar
  2. Peer Kristensen

    september 21, 2024 at 2:01 pm

    Den er også meget lækker med bacon og kyllingebryst - begge dele i tern.

    Svar
  3. Elinor christensen

    september 12, 2024 at 10:38 am

    Hejsa
    Det lyder rigtig lækkert
    Jeg spiser ikke hakket oksekød kan man bruge foreksempel kyllingekød i tern
    Og måske hvidkål
    Mvh
    Elinor

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 12, 2024 at 10:45 am

      Hej Elinor
      Tak for det - og ja, det kan du sagtens 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Willy Bak

    august 19, 2024 at 10:40 am

    Den er super, alle om bordet blev mætte og roste maden, også børnene, Tak

    Svar
  5. Bendte Sørensen

    juli 19, 2024 at 6:11 pm

    Er i tvivl hvad man serverer til spidskåls gryden. Men den var lækker

    Svar
  6. Bent Byskov

    juli 07, 2024 at 6:49 pm

    Perform og velsmagende ret… 😄 tilsatte lidt chilli 👍
    Vi lavender stegte karofler til - kan varmt anbefales

    Svar
  7. Winni Sø Holm Mikkelsen

    marts 10, 2024 at 5:12 pm

    Lækker hverdags ret
    Hele familien elsker spidskålsgryden!

    Svar
  8. Claus Adolfsen

    januar 31, 2024 at 2:51 pm

    Hej til spidskålgryde skal der spidskommen i
    skal de være hele eller 1 gang i morter.
    Claus

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 31, 2024 at 3:21 pm

      Hej Claus
      Det er stødt spidskommen 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Winston

    januar 06, 2024 at 5:53 pm

    Engelsk sovs? Er det Worchester Sauce eller HP sovs?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 09, 2024 at 8:15 am

      Hej Winston
      Det er denne: https://madensverden.dk/engelsk-sauce/
      God fornøjelse 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  10. Alexander

    februar 10, 2023 at 10:07 am

    Kan man bruge hvidløgspulver i stedet for frisk hvidløg? og hvor meget skal der til?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 10, 2023 at 11:53 am

      Hej Alexander
      Det kan du sagtens. 1 teske hvidløgspulver svarer til fire fed hvidløg 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  11. Jonna Olsen

    oktober 23, 2022 at 9:53 am

    Hvis jeg gemmer din opskrift, hvor kan jeg så finde den igen?

    Svar
  12. Ole Wagner

    juni 21, 2022 at 2:50 pm

    Spidskålsgryde. Mums så dejlig en gryderet. Smagte fortræffeligt. ❤️

    Svar
  13. Steen Sloth

    maj 08, 2022 at 10:27 am

    Kan spidskål erstattes med hvidkål, og hvad vil det betyde for smag etc? Skal der fx kompenseres ved at føje andre krydderier til retten?

    Svar
  14. Bodil Sørensen

    februar 22, 2022 at 10:32 pm

    Jeg har i dag lavet spidskålsgryde med Engelsk sovs i, den var enormt stærkt, jeg har godt nok kogt den lidt længere men ellers fulgt opskriften nøje, kan der være en fejl

    Svar
    • Jolanda

      juni 19, 2022 at 6:59 pm

      Jeg synes ikke retten er stærk, men måske har du brugt den stærke paprika, "rosenpaprika". Se efter den mildere "edelsüss" næste gang. Så smager retter godt.

      Venlig hilsen Jolanda

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required